اتاق فکر وزارت بهداشت و رسانه ها راه اندازی شود

خبرگزاری شبستان: اتاق های فکر وزارت بهداشت با رسانه راه اندازی شود چرا که رسانه می تواند به عنوان ارتقادهنده و مکمل برنامه های سلامت مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر فاطمه رخشانی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سمینار بین المللی رسانه و سلامت با اشاره به نقش رسانه ها در مداخلات ارتقای سلامت اظهار کرد: رسانه می تواند با افزایش آگاهی و اطلاع رسانی به کمک برنامه های سلامت بیاید و مخاطب را با تغییر رفتار، خدمت و پیامدهای ممکن سیاست ها آشنا کند.

 

وی افزود: رسانه می تواند با بالابردن سطح آگاهی مخاطب را تشویق به همراهی در برنامه ها کرده و متقاعدسازی را در جامعه مخاطب انجام دهد.

 

وی با اشاره به نقش مکمل رسانه در سلامت اظهار کرد: نقش رسانه ها به همراه سایر برنامه ها ممکن است باعث بالا بردن دانش شود اما تغییر نگرش و تغییر رفتار تنها توسط رسانه ها خیلی میسر نیست و نیاز به آموزش و اطلاع رسانی چهره به چهره دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: هرگاه مداخلات از انواع مختلف و در کنار هم باشد باعث تأثیرگذاری بیشتر در مخاطب خواهد شد.

 

رخشانی با اشاره به کارکرد رسانه به عنوان آموزش دهنده و حامی تغییر سبک زندگی بیان کرد: رسانه می تواند به عنوان ارتقادهنده و مکمل برنامه های سلامت مورد استفاده قرار گیرد.

 

به گفته رخشانی، سطوح مداخلات در زمینه رسانه شامل سطح فرد، شبکه شادمانی و سطح اجتماعی می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: وقتی از مخاطب سخن به میان می آید بیشتر در مورد فرد سخن می گوییم در حالی که باید توجه را روی گروه، جامعه و کشور قرار دهیم که البته به این موضوع کمتر توجه می شود.

 

به گفته رخشانی، رسانه در بحث تغییر دانش از طریق در اطلاع قرار دادن جامعه می تواند بسیار خوب عمل کند اما تغییر نگرش تنها با استفاده از رسانه حاصل نمی شود.

 

وی با اشاره به ویژگی های پیام اظهار کرد: پیام زمانی در مخاطب موثر خواهد بود که با منابع متعدد به طور مداوم به وسیله رسانه های مختلف و با نیازهای دریافت کننده تطابق داشته باشد.

 

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به عنوان مثال در مورد روغن پالم در حالی که در مورد مضرات آن سخن گفته می شود اما در سایت رسمی سازمان غذا و دارو از این روغن تعریف شده و فواید آن ذکر شده است. پیام های متناقض تأثیرگذاری را در مخاطبان کاهش می دهد و وقتی پیام های متناقض را به مردم انتقال نمی دهیم میزان تأثیرگذاری برای بالابردن دانش مردم بسیار افت می کند.

 

وی با اشاره به اینکه ما زمانی می توانیم توجه مخاطب را جلب کنیم که طراحی پیام بر اساس مطالعات مستمر باشد، گفت: ما باید اتاق های فکری در وزارت بهداشت با رسانه داشته باشیم و مخاطبان مناطق مختلف کشور را ارزیابی و دایما در حال ارزیابی راهبردهای پیام های سلامت باشیم.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 391391

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha