فعالیت 518 وکیل و کارآموز وکالت در کانون وکلای گلستان

خبرگزاری شبستان: رئیس کانون وکلای دادگستری گلستان از فعالیت 518 وکیل و کارآموز وکالت در کانون وکلای استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، رضا سلیمانی، رئیس کانون وکلای دادگستری گلستان، ظهر امروز (15 مرداد) به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار و تجلیل از تلاشگران عرصه رسانه استان در جمع خبرنگاران گفت: در کانون وکلای گلستان در حال حاضر 518 وکیل و کار آموز وکالت مشغول به فعالیت هستند.


وی با بیان اینکه جذب کارآموز وکالت نیز هرسال طی آزمون سراسری انجام می شود، افزود: در سال جاری نیز 45 نفر دیگر جذب و پذیرفته خواهند شد.


سلیمانی از مهمترین بخش های کانون وکلا را واحد معاضدت دانست و تصریح کرد: همکاران کانون در روزهای زوج در محل کانون آماده ارائه مشاوره حقوقی به شهروندان هستند.


وی با بیان اینکه وکالت های معاضدتی و تسخیری نیز از کانال این واحد انجام می شود، ادامه داد: علاوه براین همکاران ما در حد توان در دادسرای عمومی و انقلاب گرگان و زندان بر اساس برنامه ای مرتب حضور فیزیکی دارند و به نیازمندان مشاوره حقوقی ارائه می کنند و مضاعف برهمه این موارد به مددجویان کمیته امداد هم خدمات مشاوره ای و وکالتی ارائه می شود که این موارد جملگی رایگان است.


سلیمانی از مهمترین بخش های دیگر کانون وکلا را، دادسرا و دادگاه انتظامی کانون برشمرد و اضافه کرد: کانون وکلا از جمله نهادهایی است که ابزار قوی و مهم خود کنترلی را دارد و همواره در حال پالایش وضعیت خود است.


وی اظهارداشت: دادسرا و دادگاه انتظامی استقلال لازم را در رسیدگی دارد و به گزارش ها و شکایات واصله رسیدگی می کند و با هیچ شخصی تعارف ندارد تا بتواند هم از وکلای صالح و صحیح العمل حمایت کند و در مقابل با وکلای متخلف برخورد کند.


رئیس کانون وکلای دادگستری گلستان از راه اندازی مرکز داوری کانون در سال جاری خبر داد و گفت: داوری از جمله روش های خوب و مفید حل اختلافات مردم بوده و به واقع نوعی قضاوت خصوصی است و با ترویج و گسترش آن شهروندان از مزایای مهم آن همانند سرعت برخوردار خواهند شد.


وی اظهارامیدواری کرد: بتوانیم با توجه به همکاری بسیار خوب مجموعه دادگستری استان در این موضوع در سال جاری شاهد راه اندازی این مرکز باشیم.


سلیمانی با اشاره به وضعیت نهاد وکالت و ترویج فرهنگ وکالت، افزود: کارکرد و اهمیت وکالت در جامعه شناخته شده نیست و علاوه بر این برخی رسانه ها به طور مداوم چنان تبلیغات منفی و غیر واقعی را در سطح جامعه عرضه می کنند که تقریبا با وجود آنها نیازی به دشمن نداریم.


وی خاطرنشان کرد: این رسانه ها دشمن ما نیستند بلکه ندانسته و در عمل دشمن مردم و شهروندان هستند. این باور غلط در جامعه وجود دارد که به هنگام بروز مشکل شهروندان با وسواس به وکلا مراجعه می کنند و این باور اشتباه کار را برای همه از جمله شهروندان و کلا و دستگاه قضایی سخت و دشوار ساخته است.


سلیمانی تاکید کرد: باید ترویج شود که شهروندان قبل از هر گونه اقدام که آثار حقوقی دارد به وکیل مراجعه کنند و مراجعه پس از بروز مشکل عمدتا نوشداروی پس از مرگ سهراب است و همین باور و عدم تصحیح آن از سوی رسانه ها، دستگاه عدالت و شهروندان را با میلیون ها پرونده مواجه کرده است.


وی با اظهار تعجب از اینکه برخی از مقامات هم الفاظ نامتعارف استفاده می کنند و ما از نگرانی برخی از این موضوع که متهم دارای وکیل باشد و یا وکلا ایرادات قانونی رسیدگی را در دادگاه ها بیان و عیب گیری کنند، تاکید کرد: همه باید تلاش کنند تا اصل 35 قانون اساسی به طور کامل اجرا شود تا همگان امکان استفاده از وکیل را داشته باشند و اگر کسی به هر دلیلی این مکان را نداشته باشد وظیفه دولت و حکومت است که این مکان را برای او به وجود آورد و همه باید از وجود چنین امکانی خوشحال باشند و برای آن تلاش کنند.


سلیمانی با بیان اینکه صرف داشتن وکیل کافی نیست، گفت: این قاعده کلی همه امور است و همانطور که مصرف داشتن دادگاه کافی نیست بلکه دادگاه باید شرایط استاندارد را داشته باشد.


وی ادامه داد: سیستم وکالت هم نیازهایی دارد و مهمترین نیاز، استقلال کافی برای این سیستم است و این استقلال باید واقعی باشد تا بتواند به قوه قضاییه و شهروندان کمک و یاری لازم را داشته باشد.


سلیمانی با تاکید بر اینکه وکالت و وکیل مستقل هم جزئی از اجزای پازل تجربیات بین المللی است، گفت: تضعیف نهاد وکالت به قطع و یقین منجر به تضعیف دستگاه عدالت خواهد شد و نمی توانیم از یک مجموعه به هم پیوسته و مرتبط ، فقط چند مورد را انتخاب و مابقی را تغییر ماهیت دهیم.


وی در پایان یکی از شرایط ارتقای برقراری عدالت را تقویت نهاد وکالت توسط قانون گذار دانست و افزود: با تضعیف یکی از ارکان مهم دستگاه عدالت، این مهم هرگز واقع نخواهد شد.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 391293

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha