به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، برنامه فردا دیر است با موضوع ازدواج آسان با اجرای دکتر اسماعیل تبار شب گذشته از شبکه سلامت بر روی آنتن رفت.
میهمان این برنامه، دکتر محسن ایمانی، مشاور خانواده درباره دلایل تاخیر ازدواج در جوانان گفت: یکی از دلایل تاخیر در ازدواج مشغولیت تحصیلی است که برخی معتقدند ازدواج مرگ علم است و یا برخی مسایل غریضی فعالی ندارند، بنابراین با تاخیر ازدواج می کنند اما تعدادی با توجه به ارتباط دینی دارند ازدواج مستحق موکد و واجب می دانند.
ازدواج اولویت چندم خانواده و نظام جمهوری اسلامی ایران است!
دکتر ایمانی در پاسخ به این پرسش اظهار می کند: ازدواج جایگاهی که باید در خانواده و دستگاه های فرهنگی و اجرایی کشور داشته باشد در آن حد نیست که بسیار توجه کند.
وی افزود: والدین آن قدر مشغول کار هستند که ازدواج فرزندان را فراموش می کنند.
وی با بیان اینکه تولد، ازدواج و مرگ سه واقعه مهم زندگی افراد است، اظهار کرد: همانطور که گرسنگی موجب بروز اختلالات می شود تاخیر در ازدواج هم این گونه است. چرا خانواده ها برای ازدواج سخت گیری می کنند با توجه به اینکه در گذشته ازدواج ها آسان بوده اما اکنون این سخت گیری ها از خارج از کشور آمده است چرا آنقدر خانواده ها به حواشی توجه دارند، آیا خانواده ها تغییر کردند یا فرزندان؟
دکتر ایمانی در پاسخ به این پرسش با بیان اینکه شاید هم خانواده ها و هم فرزندان تغییر کرده اند، اظهار کرد: خانواده ها در گذشته گسترده بودند اما اکنون تبدیل به خانواده هسته ای شده است و هنگامی که یک آقا به خواستگاری خانمی می رود پدر دخترخانم با اینکه خود خانه ندارد اما از پسری که تازه لیسانس گرفته درخواست خانه می کند و این مسایل موانع بر سر راه ازدواج ایجاد می کنند که جوانان تمایلی به ازدواج ندارند.
وی افزود: غالبا درصد زیادی از کسانی که ازدواج می کنند با خانه استیجاری شروع کرده و بعد با تلاش زندگی شکل می گیرد.
وی ادامه داد: با درآمدهایی که اکثر جوانان چه تحصیلکرده و چه کم سواد دارند نمی توان توقعات زیادی داشت اما اکنون شاهدیم دختران و پسران در جامعه اغفال می شوند و آسیب های زیادی برای خود و خانواده دارد و اکثر والدین با سخت گیری هایی که برای ازدواج می کنند اگر از پیامدهای این مسایل آگاه باشند شرایط را آسان تر خواهند گرفت تا فرزندان سلامت اخلاقی، سلامت روانی و جسمی و زندگی سالم داشته باشند در غیر این صورت روابط مخفیانه که ذهن جوانان را درگیر کرده است، گسترش پیدا می کند و موجب آسیب می شود.
دکتر ایمانی در پاسخ به پرسش مجری برنامه مبنی بر اینکه اکنون رتبه های برتر کنکور اعلام شده است، آیا باید برای خانواده ها مهم رتبه باشد یا اینکه فرزندان، پدر و مادر خوبی باشند، اظهار کرد: سطح تحصیلات بالا می رود، جرایم کاهش می یابد و افراد سعی می کنند رفتاری متناسب با توجه تحصیلات و منزلت اجتماعی داشته باشند و این خیلی خوب است که والدین فرزندانی با تحصیلات بالا و با تربیت خوب داشته باشند.
دکتر ایمانی با اشاره به ازدواج های دانشجویی اظهار کرد: امروزه گروه های مختلفی از دانشجویان با یکدیگر ازدواج می کنند و در دانشگاه ها بخشی از خوابگاه های متاهلی راه اندازی شده است اگر این فضا توسط دانشگاه ها تامین شود دانشجویان در کنار هم به راحتی زندگی می کنند و این نشان از قدم های جدی است که در این زمینه برداشته می شود.
وی با بیان اینکه باید دید اندیشه های افراد چه طوری سیراب می شود، اظهار کرد: زمان جنگ تنها یک دیش در پشت بام خانه ها وجود داشت اما الان دیش ها در پشت بام فراوان دیده می شود و برخی از مسئولان وجود این دیش ها را تایید می کنند.
وی ادامه داد: از مدل مو و آرایش جوانان ایرانی باید دید که از فرهنگ دیگری تبعیت می کنند و در زمینه ماهواره خیلی در کشور فرهنگسازی نشده است.
دکتر ایمانی اظهار کرد: رسانه های ملی حتی اگر همه امکانات را داشته باشند اما خطوط قرمزی برای پخش برخی از فیلم ها که نوجوانان به دنبال آن هستند، دارند بنابراین توجه شان به شبکه های ماهواره ای بیشتر جلب می شود.
با توجه به تکنولوژی و امکانات آشنایی همچون فیسبوک، وایبر و ویچت چرا آدم ها از هم دور هستند و قدرت عشق دوام ندارد؟
دکتر ایمانی در پاسخ به این پرسش اظهار کرد: گروه های سنی مختلف در این شبکه های اجتماعی عضو هستند که حتی سنین خود را هم دروغ می گویند و مصداق هزاران وعده به خوبی یکی وفا کند، است.
وی افزود: خانواده ها چقدر فرزندان را با فرهنگ غنی و اسلامی آشنا کرده اند آن قدر محو فرهنگ بیگانه شده ایم که دچار خودفراموشی و از خود بیگانگی هستیم، شاهدیم در والدین هم عناصر فرهنگی دیگری هضم شده است در صورتی که باید برتری های فرهنگ ایرانی و اسلامی را به فرزندان انتقال دهیم و چرا همیشه مرغ همسایه غاز است؟
آیا رسانه ملی موفق عمل کرده است؟ آیا زندگی ساده یک شعار است؟
دکتر اسماعیلی در پاسخ به این سوال تصریح کرد: مردمی که به رسانه علاقه مند هستند با توجه به دغدغه های خود از شبکه های مختلف استفاده می کنند اما قصه ما جوانان نیستند بلکه بزرگترها هستند، پدر و مادرها نمی گذارند دختر و پسر به آسانی ازدواج کنند و خانواده ها می گویند در شان ما نیست اما آیا فرزندانشان آسیب ببینند در شأن خانواده است؟
وی تاکید کرد: جوانان دوست دارند آسان ازدواج کنند اما خانواده ها نمی گذارند بارها دیده ام که جوانان آمادگی ازدواج آسان را دارند اما والدین توقعات بیش از حدی از آنان دارند.
دکتر ایمانی تاکید کرد: هنوز زمینه های مثبت و اندیشه های خوب در والدین وجود دارد و جوانان باید از نکات مثبت خانواده بهره گیرند.
پایان پیام/
نظر شما