تدوین دستورالعمل آموزش عمومی امداد وکمک های اولیه جوانان هلال احمر

معاون آموزش و پژوهش سازمان جوانان جمعیت هلال احمر از تهیه و تدوین دستورالعمل آموزش عمومی امداد و کمک های اولیه اعضای این سازمان با هدف تقویت مهارت محوری آموزش ها و پرهیز استان ها از ارایه آمارهای کاذب خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، دکتر امیر معتمدی در خصوص مصادیق کیفی سازی فعالیت ها و برنامه ها در معاونت آموزش و پژوهش گفت: به منظور حل معضل آموزش در سازمان جوانان هلال احمر و استان ها، وضعیت موجود مورد ارزیابی و سنجش قرار گرفت و مشخص شد بعضی آمارهای ارایه شده از سوی استان ها در مورد فعالیت های آموزشی، با اشکال مواجه است و قابل استناد نیست.


این مقام مسئول در سازمان جوانان جمعیت هلال احمر افزود: همچنین با انجام این ارزیابی مشخص شد، گاهی اوقات آموزش ها مهارت محور نیست بلکه صرف اعطای گواهی آموزشی به اعضا برگزار می شود و آموزش ها کمتر به سمت کاربردی شدن حرکت کرده است.


دکتر معتمدی ادامه داد: در همین راستا و بر اساس بند هفت اساسنامه جمعیت هلال احمر که وظیفه اصلی سازمان جوانان، آموزش عنوان شده است، دستورالعمل آموزش عمومی اعضا با مشارکت مدیران عامل و معاونان امور جوانان استان ها تهیه و تدوین شد.


معاون آموزش و پژوهش سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: بر اساس این دستور العمل، مهارت افرادی که در دوره های آموزشی شرکت می کنند توسط ستاد ( سازمان جوانان هلال احمر) و استان ها مورد ارزیابی قرار می گیرد.


وی توضیح داد: هر چند موسسه آموزش عالی هلال احمر به صورت مستمر دوره های آموزشی را ارزیابی می کند اما در دستورالعمل یاد شده، نقش ستاد ( سازمان جوانان هلال احمر) در بحث ارزیابی آموزش ها بسیار موثر تر لحاظ شده است.


برگزاری دوره های آموزشی بر اساس اصول و اهداف جمعیت هلال احمر
دکتر معتمدی در پاسخ به این سئوال که معاونت آموزش و پژوهش تا چه حد سعی کرده فعالیت های آموزشی سازمان جوانان بر اساس اصول و اهداف جمعیت هلال احمر باشد گفت: در تعریف بخش جوانان فدراسیون جهانی صلیب سرخ از آموزش، به آموزش ارزش های بشردوستانه و اصول بنیادین صلیب سرخ و هلال احمر توسط جمعیت های ملی، تشویق جوانان برای به دست آوردن مهارت های عملی مورد نیاز در زندگی، کار و در ارتباط با دیگران تاکید شده است.


وی توضیح داد: همچنین در این تعریف تاکید شده جمعیت های ملی باید به داوطلبان جوان فرصت هایی را برای پیشبرد توانایی شخصی و حرفه ای از طریق یادگیری، آموزش و آماده سازی آنها برای ایفای نقش رهبران آینده ارایه دهند از جوانان برای مدیریت و کاهش خطراتی که با آن رو به رو هستند حمایت کنند.


معاون آموزش و پژوهش سازمان جوانان هلال احمر افزود: بر این اساس کارگروه آموزش عمومی در سازمان جوانان هلال احمر شکل گرفت که در این کارگروه تمام مراحل آموزشی شامل تعیین اهداف، طراحی آموزشی، برنامه ریزی آموزشی، تامین مواد، وسایل و فضاهای آموزشی، اجرای آموزش و ارزیابی فراگیران و دوره های آموزشی تعریف شده است.


دکتر معتمدی گفت: به عبارت دیگر، تمامی مراحل آموزشی در قالب یک چارت و ساختار تدوین و مشخص شده انجام هر مرحله از آموزش بر عهده چه کسی است.


به گفته وی، این چارت و چارچوب آموزشی پس از بررسی و تصمیم گیری نهایی در شورای راهبری و سیاست گذاری جمعیت هلال احمر با حضور رییس و دبیر کل جمعیت، به استان ها ابلاغ می شود.


معاون آموزش و پژوهش سازمان جوانان هلال احمر افزود:‌ در این ساختار آموزشی بر قاعده مند و کیفی شدن آموزش و جلوگیری از ارایه آمارهای کاذب تاکید و برای این کار روشی نیز در نظر گرفته شده است.


دکتر معتمدی گفت: به منظور جلوگیری از ارایه آمارهای کاذب، به صورت تصادفی هر سه ماه یکبار، از اعضای تعدادی از استان ها که در دوره های آموزشی شرکت کرده اند، آزمون مهارتی گرفته می شود و بر اساس نتیجه این آزمون، نسبت به اختصاص بودجه آموزشی به استان ها اقدام خواهد شد.


نیازسنجی آموزشی استان ها به بزودی انجام می شود
وی همچنین در پاسخ به این سئوال که در معاونت آموزش و پژوهش تا چه حد سعی شده آموزش ها متناسب با شرایط اقلیمی، بومی و فرهنگی استان ها باشد گفت: در همین راستا از ابتدا بحث نیازسنجی آموزشی استان ها در دستور کار قرار گرفته تا بتوان بر اساس آن دوره های آموزشی متناسب با نیازهای استانی را برگزار کرد.


معاون آموزش و پژوهش سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: این نیازسنجی آموزشی بزودی آغاز می شود و هر سال نیز به منظور شناسایی نیازهای آموزشی جدید استان ها، به روز خواهد شد.


برگزاری کنگره های علمی با کیفیت متناسب با مراکز دانشگاهی
دکتر معتمدی همچنین در خصوص ارتقای کیفیت فعالیت های پژوهشی این معاونت گفت: فعالیت های پژوهشی باید علمی، روش مند، مستند و مبتنی بر شواهد و متناسب با مراکز علمی معتبر دانشگاهی باشد.


وی تصریح کرد: در تلاش هستیم کیفیت مقالات و برنامه های علمی در کنگره ها را ارتقا بخشیم تا فعالیت های علمی در سازمان جوانان معتبر و مفید باشد.
 

پایان پیام/

کد خبر 390128

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha