به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمدرضا مجیدی، امروز(4 مرداد) در کارگروه امور بانوان استانداری خراسان جنوبی اظهار کرد: میراث فرهنگی ناملموس اگر چه ممکن است بسیار جوان و شکننده به نظر برسد اما میتواند عنصر مهمی برای شناسایی و بیان تفاوتهای فرهنگی باشد.
وی با اشاره به اینکه اهمیت میراث فرهنگی ناملموس فقط به مظاهر عینی آن و زیباییهایش نیست، افزود: بلکه یک سرمایه فرهنگی مهم است که از یک نسل به نسل دیگر منتقل میشود.
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در یونسکو با بیان اینکه شبکه آی سی سی ان یا همان شبکه همکاری بین شهری برای محافظت از میراث فرهنگی معنوی تنها سازمان بین المللی حکومتهای محلی و نهادهای فرهنگی است، گفت: هدف این سازمان حفظ میراث فرهنگی معنوی جهان است و فعالیتهای آن معطوف به بررسی راهکارهای خلاق و کارآمد برای محافظت از میراث فرهنگی معنوی و ارتباط جداییناپذیر آن با توسعه پایدار محلی و شهری است.
مجیدی با تاکید بر اینکه میراث فرهنگی ناملموس مقولات مختلفی را در برمیگیرد، بیان کرد: بیانها و سنتهای شفاهی مانند ضربالمثلها، چیستانها، قصهها، افسانهها، شعرهای حماسه و هنرهای نمایشی، سنتهای مرتبط با صنایع دستی و دانش، اعمال مرتبط با طبیعت و جهان و آیینها و جشنها از جمله مقولات این میراث هستند.
وی با اشاره به اینکه یکی از قطبهای گردشگری خراسان جنوبی میراث معنوی است، یادآور شد: خراسان جنوبی جزء دو منطقه کشور است که دارای اصالت زبان فارسی است.
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در یونسکو ابراز امیدواری کرد که جشنواره استانی میراث فرهنگی ناملموس مقدمهای برای نشستهای دیگر و معرفی میراث معنوی خراسان جنوبی در سطح بین المللی باشد.
پایان پیام/
نظر شما