به گزارش خبرگزاری شبستان، انتشارات سروش در آستانه روز جهانی قدس و همزمان با انتفاضه رمضان مردم مظلوم غزه، بسته کتاب های خود با مضمون "فلسطین و مقاومت فلسطینیان" را برای مطالعه علاقمندان معرفی کرد.
این کتاب ها با نام های " تا فراموش نشوی( خاطرات رانده شدگان سرزمین فلسطین)" نوشته موسسه فرهنگی و هنری خبرگزاری قدس، " نبرد نابرابر" نوشته حسن واعظی و " سمیح القاسم و شعر معاصر فلسطین" نوشته حسین ابویسانی؛ عرضه شده و مطالعه این بسته را به علاقمندان و دوستداران کتاب پیشنهاد می کند.
بر اساس این گزارش، به رغم گذشت سال ها از اشغال فلسطین، هنوز بسیاری، حتی نخبگان جهان نسبت به علل، عوامل و انگیزه های اشغال این سرزمین درک درستی ندارند و مسبب اصلی این مصیبت قرن را نمی شناسند. شکی نیست که عدم استقامت دولت های عرب وقت در برابر توطئه های غربی در فلسطین به همراه ظهور فرقه صهیونیست و سکنی گزیدن در سرزمین فلسطین یکی از عوامل اشغال این سرزمین اسلامی بوده است.
مروری علمی و تاریخی بر رویدادهای پیش و پس از اشغال سرزمین فلسطین مصداقی محکم بر این مدعاست که حکومت انگلیس مسبب همه بدبختی های امروز فلسطینیان است. اما با گذشت سه دهه از ظهور جریان های اسلامی در درون خاک فلسطین، مبارزات ملت فلسطین به دستاوردهای زیادی رسیده است و هنوز هم با تمام توان مقاومت خود را اعلام می کنند. با این حال خاطرات فلسطینیان سالخورده ای که هنگام اشغال سرزمین شان جوان بودند و به درستی آن روزها را به یاد دارند می تواند سودمند و پر از نکته باشد.
این گزارش می افزاید: کتاب "تا فراموش نشوی" مجموعه ای از مشاهدات زنان و مردان آواره فلسطینی در مورد نحوه اشغال سرزمین فلسطین و آوارگی صدها هزار نفر است که توسط خبرنگاران خبرگزاری قدس (قدسنا) آقایان ناهض منصور و رشید شاهین به صورت گفت وگو در نوار غزه، کرانه باختری، اردن و سوریه و نیز برخی منابع معتبرتهیه شده است.
چاپ سوم این اثر در 184 صفحه و یک هزار نسخه به قیمت 55000 ریال توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
همچنین، کتاب "نبرد نابرابر" در راستای مبارزه امپریالیسم و صهیونیسم با حقوق ملّت فلسطین و با اصل عدالت، داستان سرزمینی بدون ملّت برای ملّتی بدون سرزمین نیست، بلکه بیان گر تراژدی غم بار و تأثّر برانگیز مدنیّت غرب در آغاز هزاره سوم میلادی است.
مسئله فلسطین صرفاً مربوط به مردم فلسطین یا جهان عرب یا عالم اسلام نیست، بلکه با فطرت انسان بر کره زمین مرتبط است. حسن واعظی این کتاب به لایه های زیرین و پنهان این حاکمیّتِ ظالمانه رخنه کرده و خواننده را نیز هدایت می کند. صهیونیسم چیست؟، رابطه آن با قدرت های استکباری چگونه است؟، چرا و چگونه بر فلسطین حاکم شده اند؟، چه برنامه هایی برای تسلّط بر جهان دارند؟، چرا با اسلام و ایران دشمن اند؟ و ده ها پرسش دیگر در این اثر مطرح و تجزیه و تحلیل شده و دیدگان خوانندگان را به خیلی از مسائل باز می کند.
در این کتاب خواننده با زوایای دیگری از چهره صهیونیسم و ظلمی که بر مردم سرزمین فلسطین روا می دارد، آشنا می شود و به کمک این کتاب می تواند تا حدودی از اهداف شوم رژیم صهیونیسم را آشنایی پیدا کند.
چاپ سوم کتاب نبرد نابرابر در 245 صفحه و با قیمت 45000 ریال در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
همچنین کتاب "سمیح القاسم و شعر معاصر فلسطین" یکی دیگر از کتاب هایی است که به موضوع فلسطین می پردازد. چاپ نخست این اثر به تازگی از سوی انتشارات سروش به چاپ رسیده و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است.
در این اثر آمده است: ادبیات مقاومت فلسطین به منزله بخش مهم و جدانشدنی ادبیات معاصر عربی، در کنار ملت شریف و دیگر سازمان های مبارز خود، پا به پا پیش رفت و کوشید آتش روشن انتفاضه ملی را برافروخته نگه دارد. بی شک یکی از دل مشغولی های اساسی ادبیات در سرزمین اشغالی، توجه به جنبه های مقاومت آن است. در این زمینه، شعر در مقایسه با نثر دارای اهمیت بیشتری بوده و بسیاری از شاعران عرب و غیر عرب را در کشورهای دیگر به خود جذب کرده است.
شاعران بازی گردانان اصلی صحنه شعر و ادب فلسطین هستند و نقش انکار ناپذیری در مبارزات مردم خود بر عهده دارند و گاه در جبهه های نبرد یا به دست جوخه های ترور صهیونیست ها، جان خویش را بر سر آرمان هایشان از دست می دهند.
برخی نیز مانند سمیح القاسم، شاعر بزرگ فلسطین با وجود فشار، زندان و تبعیدهای مکرر حاضر نمی شوند از سرزمین خویش خارج شوند. سمیح و هم فکرانش معتقدند خاک کشور متعلق به آن هاست و باید همان جا هم دفن شوند. تلاش ها و آرمان های بلند سمیح باعث شده است تا در جایگاه دومین شاعر بزرگ فلسطین، پس از محمود درویش شناخته شود. او بیش از سی دفتر شعر، داستان، و نمایشنامه دارد. توانمندی در به کار گرفتن واژگان و معنی پردازی ها و تصویرسازی های جدید از آن، تنوع اسلوب های شعری، اجرای گفت و گوی اندیشه ها، گستردگی خیال، استفاده از ساختار نمایشی قصاید، و سهل و ممتنع بودن عبارات، او را در زمره شاعران دست نیافتنی زمان خویش قرار داده است.
بر پایه این گزارش کتاب " سمیح القاسم و شعر معاصر فلسطین" در دو بخش به نگارش درآمده است. بخش اول این اثر نگاهی بر شعر معاصر فلسطین دارد و با تقسیم بندی شعر فلسطین به 5 بخش سنت گرایی، توافق جریان سنت گرایی و رمانتیسم، ظهور مکتب رمانتیسم، زبان شعر و خصایص ملی- مردمی و نهضت شعری جدید ، ابعاد مختلف شعر فلسطینی را مورد واکاوی قرار می دهد.
بخش دوم کتاب به جریان زندگی سمیح القاسم این شاعر بزرگ و نقش انکارناپذیر وی در آفاق ادبی این کشور می پردازد و حرکت مقاومتی وی را در زمینه شعر و ادبیات مورد بررسی قرار می دهد. همچنین در این بخش خواننده نمونه هایی از اشعار این شاعر بزرگ را می خواند تا بیشتر با تفکر و اعتقادات وی آشنا شود.
چاپ نخست کتاب "سمیح القاسم و شعر معاصر فلسطین" در 396 صفحه و با قیمت 180000 ریال از سوی انتشارات سروش وارد بازار نشر شده است.
به گزارش سروش، علاقه مندان می توانند برای تهیه کتاب ها به صورت تک جلدی و کلی به فروشگاه مطهری سروش به نشانی خیابان مطهری، نرسیده به خیابان مفتح، جنب ساختمان سروش، تلفن 88310610-021 و یا به فروشگاه مرکزی سروش (ترنجستان سروش) به نشانی خیابان انقلاب، بعد از تقاطع ابوریحان، بین خیابان وصال و فلسطین، فروشگاه ترنجستان سروش مراجعه کرده یا با شماره تلفن 66493620-021 تماس بگیرند.
شایان ذکر است، مرکز پخش پکتا ( نماینده انحصاری پخش آثار انتشارات سروش) به نشانی: خیابان انقلاب، بعد از تقاطع ابوریحان، بین خیابان وصال و فلسطین، جنب فروشگاه ترنجستان سروش، تلفن 66973203 ( 20 خط) آماده عرضه کلی و جزئی این کتاب به علاقه مندان است.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: به رغم گذشت سال ها از اشغال فلسطین، هنوز بسیاری، حتی نخبگان جهان نسبت به علل، عوامل و انگیزه های اشغال این سرزمین درک درستی ندارند و مسبب اصلی این مصیبت قرن را نمی شناسند.
کد خبر 388425
نظر شما