به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد حسن اکبری مطلق امروز(1 مرداد) در ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی در خراسان جنوبی اظهار کرد: معلولیت یک موضوع جدید نیست که امروز در دایره مطالعه مباحث مهم قرار گرفته باشد بلکه معلولیت و ناتوانی پدیدهای است که با زندگی بشر گره خورده و بخش جداناپذیر زندگی افراد است اعم از افرادی که معلولیت مادرزادی دارند یا در اثر حادثه دچار معلویت میشوند.
وی افزود: مهمترین مشکلی که معلولان با آن مواجهاند حضور و مشارکت آنان در عرصه فعالیت های اجتماعی و محدودیتهای محیطی است که برای آنها ایجاد میشود و این امر مانع از این میشود که در جامعه ایفای نقش کنند.
عدم اختصاص اعتبار سالانه از مشکلات اصلی اجرای طرح مناسبسازی است
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: مناسبسازی معابر برای معلولان خیلی هزینهبر نیست به شرط آنکه در موقع و وقت معین خود انجام شود.
اکبری مطلق با اشاره به ماده 2 قانون جامع حمایت از حقوق معلولین، بیان کرد: در این قانون کلیه وزارتخانهها، مؤسسات و سازمانها و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظفند در طراحی، تولید و احداث ساختمانها و اماکن عمومی و معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل کنند که امکان دسترسی و بهرهمندی از آنها برای معلولان همچون افراد عادی فراهم شود.
وی با بیان اینکه عدم اختصاص اعتبار سالانه برای مناسب سازی یکی از مشکلات اصلی اجرای طرح مناسبسازی است، متذکر شد: بر اساس ماده 3 قانون جامع حمایت از حقوق معلولین هر سال باید 30 درصد از ساختمانها برای معلولان مناسبسازی شود و اگر این قانون اجرا میشد باید تاکنون صد درصد معابر مناسبسازی میشد.
65 درصد معابر خراسان جنوبی مناسبسازی ندارند
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی ادامه داد: اما متاسفانه بیشتر از 65 درصد محیط و مبلمان شهری برای حضور افراد دارای معلولیت وضعیت مطلوب و مناسبی ندارند.
اکبری مطلق با اشاره به مصوبه جلسه قبل ستاد مبنی بر اقدام عملی شهرداریهای سراسر استان در خصوص مناسبسازی اماکن و نقاطی که به عنوان الگوی مناسبسازی انتخاب شدهاند، گفت: این اقدامات در شهرستانهای بیرجند، قائن و فردوس شروع شده و امیدواریم سایر شهرستانها نیز این کار را انجام دهند.
وی درخواست کرد: راهنمایی و رانندگی در سطح شهرستانهای خراسان جنوبی به نصب تابلوی محل ویژه پارک خودروی جانبازان و معلولان اقدام کند.
پایان پیام/
نظر شما