به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، مرضیه افخم سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان دقایقی پیش در نشستی با حضور خبرنگاران با اشاره به روز جهانی قدس گفت: جمعه آینده این روز به عنوان یادگار جاودانه امام خمینی (ره) برای همه مسلمانان و آزادی خواهان جهان است که به عنوان فرصتی برای همه مسلمانان به منظور اعلام همدردی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین به حساب میآید.
افخم در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به تمدید مذاکرات ایران با 1+5 اظهار داشت: تمدید این مذاکرات نشان از اراده سیاسی طرفی برای ادامه مسیر ژنو و وین دارد و در اقدام مشترک نیز این پیش بینی وجود داشت که اگر در 6 ماه مذاکرات به پایان نرسید تا 24 نوامبر می توان ان را تمدید کرد.
وی در ادامه راجع به برنامه طرفین برای تمدید مذاکرات و نحوه پرداخت موضوعات مختلف در مذاکرات پیش رو طی 4 ماه آینده کارشناسان گروههای سیاسی و معاونین وزرای خارجه به گفتگو درخصوص بحث های باقی مانده در مذاکرات خواهند پرداخت اما جزییات این گفتگوها هنوز به صورت دقیق مشخص نیست اما نکتهای که مسلم است ازسرگیری مذاکرات از اوایل سپتامبر است.
افخم در ادامه راجع به اختلافات بین ایران و 1+5 در مذاکرات هستهای بیان کرد: طرفین طبق گزارشهای محرمانه و گزارشات بندهای موردتوافق را مشخص کردند و بخشهایی که مورد اختلاف بود از ان جمله می توان به ظرفیت غنی سازی و میزان آن اشاره کرد در دور بعدی مذاکرات مورد بحث قرار خواهد گرفت.
سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان تحریمها دوره زمانی اقدام جامع مشترک و ظرفیت غنیسازی ایران و همچنین سایت فردو و آب سنگین اراک را موضوعات مورد اختلاف بین ایران و 1+5 اعلام کرد.
رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه در ادامه راجع به فضای انسانی غزه ضمن تاکید بر مسئولیت کامل حقوقی و سیاسی رژیم صهیونیستی در ارتکاب به اعمال جنایتکارانه تصریح کرد: ما معتقدیم که عمق جنایات رژیم صهیونیستی در غزه به قدری است که طبق محکومیت کشورهای مختلف کافی نیست و باید اقدامی فوری و جمعی در محاکم بینالمللی بر علیه رژیم صهیونیستی صورت گرفته و این رژیم مورد تعقیب و محاکمه قرار گیرد. و از سازمان ملل نیز درخواست می کنیم که به این مسئولیت خود عمل کند.
افخم گفت: ایران نیز در راستای وظیفه انسانی خود و با استفاده از ظرفیت ریاست جنبش عدم تعهد و عضویت در سازمان همکاریهای اسلامی از توان خود برای کمک به غزه استفاده کرده است و بعد از محول کردن این وظیفه بر عهده وزارت امور خارجه نشست فوری جنبش عدم تعهد در نیویورک تماسهای وزیر خارجه با همتاتان خود در کشورهای مختلف از جمله اقدامات ایران در حمایت از غزه به شمار میرود.
وی ادامه داد: همچنین روز گذشته اقای ظریف و رهبران گروههای مقاومت فلسطین تماسهای تلفنی برقرار کرد و مراتب حمایت ایران از غزه را اعلام کرد و همچنین در اجلاس تروئیکای بین المجالس نیز از سوی تهران بر تحرک فوری و اقدام عملی به منظور حمایت از فلسطین مورد تاکید قرار گرفت که امیدواریم با انجام این حرکات شاهد توقف هر چه سریعتر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه باشیم.
سخنگوی وزیر امور خارجه در ادامه راجع به مذاکرات وین 6 طی دیدارهای فشرده هیئت های مختلف در وین صحبتها از پرانتزها خارج شد و توانستیم 8 الی 9 صفحه از پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک را تهیه کنیم اما بخش دیگر مسایلی بود که مورد اختلاف ایران با 1+5 قرار داشت و گروههای کارشناسی و پایتخت های ایران و کشورهای عضو 1+5 بعد از وین 6 این موضوعات را مورد بررسی قرار می دهند تا به یک توافق نهایی در صورت امکان برسیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری از سوی خبرنگاران مبنی بر اینکه موضوعات کلان مورد اختلاف ایران و امریکا در دیدارهای دوجانبه چه بود تصریح کرد: اختلافات ایران و 1+5 که باعث شد اقدام جامع مشترک نهایی نشود موضوعات کلان این دیدارها بود.
سوال دیگری که از افخم صورت گرفت راجع به طرح آتش بس مورد پیشنهاد مصر در غزه بود که وی پاسخ داد: جمهوری اسلامی ایران هر طرحی را که ملت فلسطین بپذیرد و بر آن اساس حقوق آنها حفظ شود را حمایت میکند.
افخم راجع به سفر شمخانی به عراق نیز توضیح داد: در سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به عراق رایزنی ها و حمایتهای سیاسی ایران درخصوص مردم این کشور در مقابل تروریسم و همکاری با کشورهای مختلف در این خصوص در دیدارهای اقای شمخانی به مراجع عظام تقلید و شخصیتهای مختلف سیاسی مورد تاکید قرار گرفت و همچنین اقای شمخانی در این دیدارها بر لزوم وحدت گروههای مختلف سیاسی در عراق به منظور مقابله مثبت با تروریستها تاکید کرد.
افخم با اشاره به تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در حل بحران عراق عنوان کرد: ما با کشورهای مختلف منطقه درخصوص حل این بحران رایزنیهای مختلف انجام دادهایم و همواره برای فاش شدن بیشتر این نکته که جنایتهای تروریستها برای این است که تروریست به عنوان ابزاری به منظور تغییر ساختار سیاسی عراق استفاده شود را بیشتر فاش کردیم.
افخم در ادامه راجع به نگاه افکار عمومی به اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی بر علیه مردم فلسطین عنوان کرد: امروز همبستگی کشورهای متحد با مردم قهرمان فلسطین بیش از گذشته شده است و افکار عمومی جهانی دروغهای رژیم صهیونیستی را باور ندارد و جمهوری اسلامی ایران در مسیر تحقق این افکار در بین گروههای سیاسی کشورهای مختلف تلاش میکند.
سخنگوی وزیر امور خارجه در ادامه راجع به سفر نمایندگان مجلس به غزه عنوان کرد: متاسفانه به دلیل بسته بودن گذرگاه رفح هیچکدام از گروههای کشورهای مختلف که به منظور اعلام همبستگی با مردم غزه و همچنین ارسال کمکهای انسان دوستانه به این مردم قصد سفر به غزه را دارند موفق به انجام نخواهد بود.
وی راجع به اینکه به نشست 69 مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک نزدیک می شویم و متاسفانه هنوز ایران نماینده ای مشخصی را در سازمان ملل ندارد و آیا در این خصوص تصمیماتی صورت گرفته است یا خیر گفت: هنوز نماینده مشخصی از سوی ایران در سازمان ملل تعیین نشده و آقای دهقان فعلاً سرپرست نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد است.
وی همچنین از تعیین اقای صادقی به عنوان سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در کشور عربستان خبر داد.
افخم همچنین راجع به پرداخت قسط 8 اموال بلوکه شده ایران توسط غرب گفت: قسط آخر این بدهی پرداخت شده است.
سخنگوی وزیر امور خارجه راجع به اخبار منتشر شده از سلامت احمدرضا نیکبخت دیپلمات ربوده شده ایرانی در یمن عنوان کرد: 12 ماه از ربوده شدن اقای نیکبخت گذشته و کمیته ویژه ای مسئول پیگیری این مساله است و در آخرین اطلاعات اخباری مبنی بر سلامت بودن ایشان منتشر شده و امیدواریم که با ادامه پیگیریها و رعایت مسئولیت دولت یمن در حفظ جان اقای نیکبخت ایشان به صورت سالم در ایران بازگردانده شوند.
وی در ادامه راجع به سطح دیدارها در اوایل سپتامبر با شروع مذاکرات گفت: هنوز سطح دقیق دیدارها مشخص نیست اما طبق اطلاعات اولیه میتوان دیدارهایی در سطح کارشناسی حتی پیش از اوایل سپتامبر برگزار کرد.
وی در ادامه از رسیدن به تعدادی سرنخ در شناسایی عوامل ترور ابوالقاسم اسدی خبر داد و گفت: البته این اطلاعات چندان دقیق و قابل اتکا نیست.
سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مدت تمدید مذاکرات تغییر خواهد کرد گفت: اخباری درخصوص باقی ماندن ایشان تا پایان مذاکرات دریافت کردیم و این یک مساله درون گروهی برای 1+5 است و البته در عین حال حضور ایشان کمک کننده به بحث مذاکرات است چون ایشان آشنایی کامل به موضوعات مطرح شده در این گفتگوها دارد.
افخم راجع به انتقاد ایران از برخی کشورهای منطقه به منظور اقدام عملی مناسب نداشتند در مبارزه با تروریستهای تکفیری در عراق تشریح کرد: تحرک لازم برای برخورد با این گروهها از سوی کشورها صورت نگرفته و لازم است اقدام جمعی قابل توجه در عراق را به منظور پایان یافتن اقدامات جنایتکارانه تروریستهای تکفیری در این کشور را شاهد باشیم.
وی در مورد تلاشهای ایران به منظور تقویت اتحاد سیاسی گروههای مختلف در عراق از جمله کردهای این کشور عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران با کردهای عراق دارای ارتباط مناسبی است و در زمینه تقویت وحدت گروههای سیاسی عراق و عمل آنها به قانون اساسی این کشور تلاش می کند.
پایان پیام/
نظر شما