به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، علی جهاندیده، معاون امور بندری و مناطق ویژه سازمان بنادر و دریانوردی امروز(31تیر) در مراسم پهلوگیری نخستین کشتی لاینر در بندر شهید رجایی از رایزینی این سازمان برای بازگشت خطوط معتبر کانتیری کشورهای هند، سنگاپور و برخی کشورهای اروپایی به بندر شهید رجایی خبر داد.
جهاندیده با بیان اینکه با اینکه بندر شهیدرجایی دوباره همانند گذشته رونق می گیرد، یادآور شد: بخشی از رکود بندر شهید رجایی طی سالهای گذشته مربوط به تحریم اپراتور وقت این بندر بود.
وی تصریح کرد: فعالسازی شرکتهای سینا و بتا به عنوان اپراتورهای موقت طی ماه های گذشته در بندر شهید رجایی سبب شد که زمینه حضور شرکتهای لاینر مطرح دنیا در این بندر فراهم شود.
به گفته جهاندیده، 20 خط بین المللی کشتیرانی پیش از تحریمها، به بندر شهید رجایی تردد میکردند.
معاون امور بندری و مناطق ویژه سازمان بنادر و دریانوردی همچنین از برگزاری مجدد مزایده برای تعیین اپراتور اصلی بندر شهید رجایی تا پایان سال جاری خبر داد و اضافه کرد: سازمان بنادر در برگزاری مناقصه با هیچ شرکتی تعارض ندارد و شرکتهای مختلف میتوانند در این زمینه ورود کنند.
جهاندیده در بخش دیگری از سخنان خود افزود: هم اکنون رقابت خوب و سالمی در بین اپراتورهای کنونی ترمینال یک و دو ایجاد شده است که این امر منجر به بهرهوری بیشتر میشود.
وی با اشاره به اینکه موقعیت جغرافیایی ایران به لحاظ تجارت بین المللی ویژه است و بندر شهید رجایی نقش بسیار مهمی در این مسأله دارد، افزود: در راستای رونق ترانزیت و ترانشیپ برنامه های متعددی داریم و در این راستا مذاکرات زیادی در حال انجام است.
جهاندیده با اعلام این مطلب که مدیریت زمان و کاهش هزینه ها از آثار برداشتن تحریم هاست، بیان کرد: با حضور لاینرها در بنادر ایران، به ازای هر کانتینر 1000 دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به دنبال دارد و 200 دلار نیز برای لاینرها به صرفه تر است.
معاون امور بندری و مناطق ویژه سازمان بنادر و دریانوردی همچنین در پایان از حضور یک خط جدید کشتیرانی متعلق به کشور تایوان طی روزهای آینده خبر داد.
نخستین کشتی لاینر خارجی متعلق به خط کانتینری "ون های" طی مراسمی با حضور مسئولان سازمان بنادر و دریانوردی و مدیران بندر شهید رجایی در بزرگترین بندر تجاری کشور پهلو گرفت.
این کشتی با ظرفیت 6 هزارTEU کانتینر از بندر سنگاپور به بندر شهید رجایی آمده است.
کشتی مذکور که260 متر طول و 33 متر عرض دارد، حدوداً 3 هزار TEU عملیات تخلیه و بارگیری انجام می دهد.
پایان پیام/
نظر شما