رو کردن دست اسکاول شین و کاترین پاندر!

خبرگزاری شبستان: قانون جذب برای خود تعریفی مخصوص دارد، عقبه و آرمان های خاصی را دنبال می کند و اصلا طوری نیست که بتوانیم آن را اسلامی معرفی کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب "قانون جذب و اسلام" نخستین کتاب مقایسه قانون جذب با اسلام است که به قلم حجت الاسلام حمزه شریفی دوست و به همت دانشگاهِ معارف نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها در 160 صفحه منتشر شده است.
حجت الاسلام شریفی دوست، استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اندیشه شبستان گفت: طبق تحقیقات هم اکنون 140 عنوان کتاب با هدف ترویجِ قانون جذب به زبان فارسی در کشور چاپ و منتشر شده است و با توجه به اینکه 30 نوع عرفان و جریان معنویت گرا در کشور داریم می توان گفت جریان جذب نوعی معنویتِ روانشناختی است.
وی ادامه داد: قانون جذب در کشور ما مستقل از دیگر کشورها وارد شده و علتش هم این است که رهبران آن احساس کرده اند که این ایده را می توانند در کشورمان رشد داده و لباسی از معارف اسلامی به آن بپوشانند بهمین جهت سخنرانان آن ماموریت دارند که این قانون را اسلامی معرفی کنند و پا را در برخی موارد فراتر می گذارند و می گویند ایده قانون جذب از ابتدا برای ما مسلمانان بوده است و غربی ها آن را دزدیده و بازتولید کرده اند و به اسم قانون جدید به خورد مردم دنیا می دهند.
حجت الاسلام شریفی دوست تصریح کرد: با عنایت به اینکه سخنرانان مسلمان قانون جذبی این ایده را با ادبیات اسلامی نمودنِ جذب تبلیغ می کنند ما به عنوان مبلغ دین وظیفه دانستیم به این حوزه ورود پیدا کنیم و تحقیق کنیم آیا قانون جذب واقعا اسلامی هست یا خیر؟ از این جهت تلاش کردیم در این کتاب یک مقایسه عالمانه و کاملا علمی به قانون جذب و برخی از شعائر دینی برقرار کنیم و این مقایسه باعث شود تا به یک باور برسیم که بافت قانون جذب با بافت باورهای اسلامی متفاوت است.
نویسنده این کتاب در ادامه ابراز کرد: برآیند ما این است که قانون جذب برای خود تعریفی مخصوص دارد، عقبه و آرمان های خاصی را دنبال می کند و اصلا طوری نیست که بتوانیم آن را اسلامی معرفی کنیم اگر کسی هم بخواهد قانون جذب را اسلامی معرفی کند نظر و ادعای جدیدی را وارد می کند و قانون جذب جدید را به معنای کامل آن معرفی نکرده است.
وی تصریح کرد: سوال مهم ما در این کتاب از سخنرانان اسلامی قانون جذب اینست که شما قانون جذب را با همان مبانی که قانون جذبِ امریکایی دارد تبلیغ می کنید و آن مبانی هیچگاه با همان پیشفرض ها و پیامدها اسلامی نخواهد شد و اگر چیز جدید از خود درآورده اید و ایده جدیدی دارید پس اسم آن را عوض کنید. متاسفانه برخی سخنرانان این قانون در ایران بدون داشتن علم و تخصص کافی در علوم دین به مباحث دینی و روایات وارد شده اند و تحت عنوان قانون جذب مطالب نادرستی را بیان می کنند و به دین نسبت می دهند.
حجت الاسلام شریفی دوست عنوان کرد: مروجان اصلی این قانون "راندا برن"، "، "اسکاول شین" و " کاترین پاندر" هستند و خوانندگان باید در نظر داشته باشند، با توجه به اینکه این قانون اصلا علمی نیست لذا کارآمدی هم ندارد و تنها نگرشی اومانیستی و غیرتوحیدی است و از این جهات اصلا دینی و قابل پذیرش نیست.
نویسنده کتاب “قانون جذب و اسلام" بیان کرد: در این کتاب ما اثبات کرده ایم که دعا اصلا در قانون جذب وجود ندارد و آنچه در آن به این عنوان مطرح می شود کلا با دعا تفاوت بنیادین دارد. برخی می گویند مراد از قانون جذب فال است اما ما فال را یک علم مجزایی می دانیم، که با تعبیر خواب هم تفاوت دارد و هیچ ملازمه ای با قانون جذب ندارد. و برخی می گویند یقین و شکرگذاری به معنای قانون جذب است که ما در این کتاب اثبات کرده ایم قانون جذب هیچ کدام از این موارد نیست و این مفاهیم در متون دینی هر کدام معنای خاصی دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: در بخش آخر هم فصلی را با نام درست و نادرست های قانون جذب آورده ایم و نشان داده ایم که قانون جذب می تواند معناهای درستی هم داشته باشد، اما در آن صورت باید مبانی آن هم تغییر یابد و آن موارد درست در متون دینی، از قبل مفهوم سازی شده و نام های مشخصی دارند و نیازی نیست از کلمات اسلامی استفاده شود اما معانی غیر دینی از آن اراده شود. همین طور ریشه قانون جذب را در سنت های جادویی و تابویی بررسی کرده ایم و همین طور از بعضی از موسسات نیمه دولتی در آمریکا نام برده ایم که جهت شناسایی تاریخ قانون جذب و شناخت ماموریت آن مفید است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کتاب را با قلمی شیوا و روان آورده ایم که برای مخاطبان عام قابل فهم و استفاده باشد. علاقمندان می توانند این کتاب را از فروشگاه مرکزی معارف با شماره تماس 02188911212 تهیه کنند.

پایان پیام/


 

کد خبر 387848

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha