جهاد دانشگاهی باید در ماموریت و رسالت فرهنگی خود بازنگری کند

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: اقتضای وضع موجود می‌طلبد تا جهاد دانشگاهی در مأموریت و رسالت‌اش به‌ویژه در حوزه فرهنگی بازنگری انجام دهد.

دکتر مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در آستانه سی و چهارمین سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: جهاد دانشگاهی با دو نگاه رسالت‌اش را مطرح کرد، یک نگاه اساسنامه‌ای است که طبق آن جهاد دانشگاهی پل واسط بین دانشگاه و جامعه است یعنی باید دانشجو را برای ایفای نقش موثر در جامعه آماده کند و از طرفی نیازهای جامعه را به صورت علمی به دانشگاه عرضه کند تا دانشگاه روی آن کار تخصصی انجام دهد.


وی با بیان اینکه در عمل، اساسنامه جهاد دانشگاهی محقق نشده است، خاطرنشان کرد: متأسفانه دانشگاه نپذیرفته که چنین پلی بین دانشگاه و جامعه شکل بگیرد، بنابراین پلی که یک طرف‌اش معلق است نمی‌تواند به همه اهداف مورد نظر دست یابد.

 

جهاد دانشگاهی باید در ماموریت و رسالت فرهنگی خود بازنگری کند
دکتر فیض با بیان اینکه فعالیت فرهنگی جهاد دانشگاهی زمانی آغاز شد که فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها انجام نمی‌شد، تصریح کرد: پس از شکل‌گیری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و بسیج دانشجویی و معاونت فرهنگی، انجام فعالیت‌های حرفه‌ای فرهنگی در دانشگاه‌ها، باید جهاد دانشگاهی در کنار این سه نهاد متولی فرهنگی، فعالیت‌اش را تنظیم می کرد.


معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: اقتضای وضع موجود می‌طلبد تا جهاد دانشگاهی در مأموریت و رسالت‌اش به‌ویژه در حوزه فرهنگی بازنگری انجام دهد.


وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درخصوص رسالت جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: آنچه که مقام معظم رهبری برای جهاد دانشگاهی ترسیم کردند به عنوان یک وظیفه جدی باید مورد توجه قرار بگیرد که این وظیفه ایجاد پختگی لازم در قشر دانشجو است تا بتوانند به عنوان عنصر تأثیرگذار در عرصه‌های علمی کشور ایفای نقش کنند.


فیض با بیان اینکه مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با دست اندرکاران جهاد دانشگاهی بر همین مطلب تأکید داشتند، یادآور شد: ایشان حتی فعالیت‌های فرهنگی جهاد را در یک بستر علمی توصیه کرده‌اند یعنی فرهنگ محض نباشد و فعالیت فرهنگی در بستر علمی صورت گیرد.

 

الگوی فارغ‌التحصیل مطلوب، الگویی که در جهاد دانشگاهی ترسیم شد
وی ادامه داد: به عبارتی وظیفه جهاد دانشگاهی ایجاد بسترهای علمی برای انجام فعالیت‌های تخصصی دانشجویان و در بستر آن فعالیت‌ علمی، انجام کار فرهنگی و ارتقای فرهنگی دانشجویان است.


فیض با اشاره به برنامه‌ها و سیاست‌های اجرایی جهاد دانشگاهی گفت: الگوی فارغ‌التحصیل مطلوب، الگویی است که در جهاد دانشگاهی ترسیم شده و چند سالی است که مبنای انجام فعالیت‌های این نهاد می‌باشد.


معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: در قالب الگوی فارغ‌التحصیل مطلوب، هفت نقش مختلف برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان توصیف شده که عبارتند از نقش های فردی برای خودش، امور عبادی و مناسک، اخلاق و تعهدات اجتماعی، وظایف سیاسی و اجتماعی‌ در قبال حکومت، در قبال محیط زیست و منابع طبیعی، در فعالیت شغلی و اقتصادی دانش‌بنیان و نهایتا در نقش عضو خانواده.


وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در ارتقای فارغ‌التحصیلان در این هفت نقش، وظیفه مکمل را بر عهده دارد، اظهار داشت: سعی می‌کنیم تا در خروجی دانشگاه توازنی را برقرار کنیم و به طور خاص تمرکز بر روی نقش شغلی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان است.

 

برگزاری جشنواره «هفت شهر شایستگی؛ منظومه رویدادهای دانش‌بنیان فرهنگی دانشجویان کشور»
فیض با بیان اینکه فعالیت‌های اقتصادی دانش‌بنیان بر اساس الگوی مطلوب فارغ‌التحصیلان یکی از مهم‌ترین رویکردهای جهاد دانشگاهی است، تأکید کرد: در راستای الگوی فارغ‌التحصیل مطلوب، جشنواره‌ای با عنوان «هفت شهر شایستگی؛ منظومه رویدادهای دانش‌بنیان فرهنگی دانشجویان کشور» برگزار می‌شود.


وی گفت: جشنواره امید ویژه نقش فردی برای خودش، جشنواره آیه ویژه امور عبادی و مناسک، جشنواره سیب ویژه اخلاق و تعهدات اجتماعی، جشنواره نظر ویژه وظایف سیاسی و اجتماعی جشنواره زمین ویژه محیط زیست و منابع طبیعی، جشنواره کار ویژه فعالیت شغلی و اقتصادیِ دانش‌بنیان و جشنواره آرامش ویژه نقش عضو خانواده، برگزار می‌شود.


فیض با بیان اینکه در قالب این هفت جشنواره حدود 40 برنامه برای یک سال تحصیلی در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: این جشنواره‌ها تنوع سلایق دانشجویان را پوشش می‌دهد.


وی با بیان اینکه جشنواره‌های هفت‌گانه به صورت کشوری برگزار می‌شوند، یادآور شد: هر کدام از برنامه‌ها را به یکی از واحدهای جهاد دانشگاهی در سطح کشور واگذار می‌کنیم تا متولی اجرای آن برنامه، به صورت ملی و کشور باشند.


فیض ادامه داد: پس از برگزاری این برنامه‌ها و انتخاب برگزیدگان و فعالان عرصه‌های مختلف جشنواره‌های هفت‌گانه، مخاطبان خود را شناسایی کرده و این افراد در باشگاه مجازی دانشجویان فعال، حضور می‌یابند که برای اعضای این باشگاه، برنامه‌های اختصاصی پیش‌بینی کرده‌ایم.

 

برگزاری کنگره دانشجویی ثامن الائمه (ع)
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی از برگزاری کنگره دانشجویی ثامن‌الائمه (ع) در پایان سال تحصیلی 93-94 خبر داد و افزود: در این کنگره سه‌روزه که در مشهد مقدس برگزار می‌شود نفرات برگزیده جشنواره‌های هفت‌گانه گردهم می‌آیند تا با یکدیگر آشنا شده و با تنوع فعالیتهای جهاددانشگاهی نیز آشنا شوند.


وی ادامه داد: در مرحله بعدی از میان این دانشجویان برگزیده، کسانی که علاقه‌مند باشند، به عنوان همکار افتخاری جهاد دانشگاهی به فعالیت می‌پردازند و از این افراد، در بخش‌هایی که ظرفیت انجام کار دانشجویی وجود دارد، نظیر ایسنا، ایکنا، مرکز افکارسنجی ایسپا و در فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی به عنوان دستیار، جذب می‌شوند.


وی ادامه داد: برترین‌های این حوزه نیز در قالب پژوهشکده‌های دانشجویی فعال می‌شوند و برترین‌‌های پژوهشکده‌ها نیز در مراکزی تخصصی و گروه‌های پژوهشی جهاد دانشگاهی در آینده، مشغول فعالیت خواهند شد.


فیض با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از نیروی جوان در جهاد دانشگاهی تاکید کرد: در بدنه جهاد دانشگاهی از نظر سنی لازم است یک جریان جدید ایجاد شود که آن هم جذب نیروهای جوان است.


فیض با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر تربیت دانشجویان جوان متخصص، متعهد و دلبسته به نظام در یک بستر علمی تاکید دارند، خاطرنشان کرد: کلیت برنامه‌هایی که در دوره جدید مدیریتی انجام می‌شود بر اساس رهنمودهای اخیر مقام معظم رهبری است و طبق الگو و ساختار ترسیم شده، از مهرماه در سطح دانشگاه‌ها اجرا می‌شود.
 

ادامه دارد...


پایان پیام/

 

کد خبر 387819

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha