به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، مرتضی روزبه در جلسه تبیین سیاست های اقتصاد مقاومتی و ارائه راهکارهای اجرایی بیان کرد: با وجود توسعه صنعتی استان به نظر می رسد این همه مزیت های جغرافیایی و صنعتی و کشاورزی نتوانسته مردم استان را راضی و برخوردار کند و شهروندان از این جایگاه به خوبی منتفع نشده اند.
وی ادامه داد: با اینکه استان قزوین در کشور به عنوان منطقه ای مهم و استراتژیک مطرح شده اما به نظر می رسد بنیه اقنصادی مردم قوی نیست و تنها عده ای فرصت یافته اند با استقرار واحدهای خود به مسائل اقتصادی بپردازند و حتی گردش میلیاردی حساب خود را به تهران منتقل کرده اند و نگاه مردم این شده که فقط آلودگی و آسیب ها در استان باقی مانده است.
استاندار قزوین افزود: وقتی یک شعبه بانک در تهران قادر است تا 20 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کند اما در قزوین نمی توان یک میلیارد تومان برای واحدی گرفت طبیعی است که صاحبان حساب های مالی تمایلی برای سپردن اعتبارات خود در استان نخواهند داشت و منابع شرکت های بزرگ به پایتخت سرازیر می شود و حتی در تأمین اجتماعی پرداختی ها از دریافتی بیشتر می شود و مشکلات ما دوچندان شده و باید برای حل آن اقدام کنیم.
وی اعلام کرد: حجم مهاجرت به استان بالاست از این رو هر میزان شغل ایجاد می کنیم بازهم سهم بیکاران بومی کم است و با جرات باید گفت حضور صنعت نتوانسته آن گونه که شایسته است به تقویت بنیه اقتصادی خانواده های قزوینی کمک کند.
روزبه تصریح کرد: با واگذاری زمین های مرغوب به صنعت که سرمایه های ملی محسوب می شود در آینده با مشکلات جدی روبرو خواهیم شد در حالی که بسیاری از محصولات شاخص استان که در گذشته اقتصاد منطقه را متحول می کرده امروز رونق گذشته را ندارد و صنعت نتوانسته موجب تحول در وضعیت کشاورزی و صنعتی مناطق مختلف ما شود.
وی تأکید کرد: چرا محصولی مانند گز در اصفهان و سوهان در قم می تواند تحول آفرین باشد و اقتصاد یک استان را دگرگون کند اما در قزوین با داشتن محصولات مهمی چون پسته، انگور، زیتون، کشمش، زغال اخته، گیلاس و گردو هیچ کار جدیدی نسبت به 50 سال گذشته نشده است و حتی شاهد کاهش بهره برداران و کشاورزان هستیم.
استاندار قزوین گفت: مرکز تحقیقات کشاورزی ما نتوانسته در این سال ها الگوی مناسبی برای کشت تعریف کند تا به سمت محصولات ارگانیک و کم آب حرکت کنیم و با هزینه کم بتوانیم کالایی با ارزش اقتصادی بالا تولید کنیم تا کشاورزان نیز منتفع شوند.
وی توضیح داد: در اقتصاد مقاومتی باید متن زندگی مردم توانمند و مقاوم شود نه اینکه فقط تابلوی صنعتی قزوین را ببینند و قضاوت کنند که اوضاع مردم خوب است و مشکلات دیده نشود در حالی که فقط باقلوای قزوین می تواند اقتصاد بازار و کسبه ما را دگرگون کند هنوز بسیاری از مردم با نام آن نیز آشنا نیستند که باید در این زمینه راهکاری بیندیشیم.
روزبه خاطر نشان کرد: طرح و برنامه های کارشناسی استان باید بتواند توان اقتصادی خانواده های قزوینی را تقویت کند و مردم احساس کنند وجود صنعت به سود آنهاست و با آن ارتباط برقرار کرده و احساس تعلق خاطر داشته باشند و درآمد سرانه آنها را بالا ببرد نه این که از میانگین کشوری هم پائین تر باشیم.
پایان پیام/
نظر شما