اجرای طرح سنجش سلامت جسمانی دانش آموزان در 20 هزار روستا

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از اجرای طرح سنجش سلامت جسمانی دانش آموزان بدو ورود به مدرسه در 20هزار روستای سراسر کشور خبر داد.

دکتر نامدار عبداللهیان، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد از اجرای طرح سنجش سلامت جسمانی دانش آموزان بدو ورود به مدرسه به عنوان یکی از طرح های مهم این سازمان یاد کرد و از اجرای آن در 13 آیتم خبر داد که طی آن نوآموزان مورد بررسی قرار می گیرند.
 

وی سنجش توانایی ذهنی دانش آموزان را از جمله محورها برشمرد و افزود: در گام اول اجرای این طرح، دانش آموزان مشکوک شناسایی و در گروه دانش آموزان عادی و یا استثنایی قرار می گیرند.
 

اجرای طرح توسط 7 هزار نیرو در هزار و 66 پایگاه سیار و ثابت

دکتر عبداللهیان، تصریح کرد: به همین منظور تعداد 7 هزار نیرو در هزار و 66 پایگاه سیار و ثابت، 900 شهر و منطقه و 20 هزار روستا این طرح را اجرا می کنند.
 

وی از این طرح به عنوان بزرگترین طرح غربالگری کشور یاد کرد که حداقل دریافتی را از اولیاء دارد.

پایان شهریور ماه، زمان پایان اجرای طرح
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به آغاز این طرح از اول خرداد ماه سال جاری، پایان شهریور ماه را زمان پایان این طرح اعلام کرد.
 

وی متذکر شد: در این طرح بعد از اینکه دانش آموزان مشکوک به پایگاه های تخصصی ارجاع داده شده و به عنوان دانش آموزان استثنایی شناخته شدند بر اساس تست های موجود بایستی آموزش های خاص خود را ببینند و جای دهی مناسبی شوند.
 

پیش بینی شرکت بیش از یک میلیون و 250 هزار نفر در طرح غربالگری
دکتر عبداللهیان، خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود در طرح امسال بیش از یک میلیون و 250 هزار نفر از مسیر غربالگری عبور کنند.
 

وی یادآور شد: با اجرای این طرح در کل کشور6 درصد از دانش آموزان بدو ورود به مدرسه به عنوان استثنایی قلمداد و در مدارس استثنایی استان های سراسر کشور جای دهی می شوند که بر اساس هدف گذاری انجام گرفته، در پایان برنامه پنجم توسعه این میزان به یک درصد می رسد.
 

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اشاره به رعایت استانداردهای لازم و تست های دقیق با پیشرفت علم و دامنه و حساسیت بالای انجام این طرح، تصریح کرد: با توجه به تخصصی شدن این طرح می طلبد تا تعداد دانش آموزان بیشتری هر ساله شناسایی و تحت پوشش قرار گیرند.
 

شناسایی هزار و 638 دانش آموز مبتلا به اوتیسم در کشور
وی به کاهش آمار نابینایان نیز اشاره کرد و گفت: با این وجود در برخی معلولیت ها از قبیل اوتیسم که از چند سال گذشته آغاز شده، میزان شناسایی بیشتر شده و هزار و 638 نفر شناسایی شده اند.
 

وی متذکر شد: هم اکنون اعتقاد داریم تعداد سه هزار اوتیسمی آموزش پذیر در کشور وجود دارند که خانواده ها به دلایل مختلف فرهنگی، فقر مالی و دو زبانه بودن، آنها را در طرح سنجش شرکت نمی دهند در صورتی که وقتی در مراکز ویژه قرار گیرند توانمند می شوند.
 

اجرای طرح خودکفایی دانش آموزان در کشور
دکتر عبداللهیان از اجرای طرح خودکفایی دانش آموزان با عنوان فرشتگان زمینی به عنوان دیگر طرح ها یاد کرد و اظهار داشت: این طرح هم اکنون در حال مطالعه است و طبق توافق در خراسان شمالی به صورت پایلوت اجرا می شود.
 

وی هدف از اجرای این طرح را احداث کارگاه آموزشی در 300 مرکز متوسطه حرفه ای خاص دانش آموزان استثنایی کم توان ذهنی برشمرد و گفت: بر اساس سند تحول بنیادین، دانش آموزان باید یک مهارت را در این مراکز آموزش دیده و روی آن یک مهارت، مسلط باشند.
 

معاون وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: با استناد به این سیاست، بحث خودکفایی را آغاز تا با تجهیز دانش آموزان به فن آوری های جدید، تولیدات انبوه را به بخش خصوصی بفروشیم.
 

وی تصریح کرد: هم اکنون این طرح در رشته خیاطی به صورت پودمانی در حال انجام است و رشته های باغبانی و صنایع چوب نیز در دستور کار قرار دارد تا دانش آموزان در هر مرحله یک مهارت را بر اساس شایستگی بیاموزند.
 

وجود 115 هزار دانش آموز استثنایی در کشور
وی تعداد کل دانش اموزان استثنایی کشور را 115 هزار نفر برشمرد که از این تعداد 75 هزار نفر در مراکز ویژه در حال تحصیل هستند.
 

دکتر عبداللهیان تصریح کرد: مابقی دانش آموزان نیز با توجه به استعداد بالاتری که دارند به صورت ضمیمه در کلاس های دانش آموزان عادی در حال تحصیل هستند.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 387033

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha