به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، علیرضا خسروی در جلسه بررسی تامین آب شرب روستاهای شرق سمنان درمحل فرمانداری با تاکید بر ظرفیت های جدید و بسترسازی تامین امکانات مورد نیاز در روستاها این اقدامات را عاملی مهم در کاهش مهاجرت ها در روستاها به شهر و رونق اشتغال و تولید دانست و بیان داشت: این موضوع در تدوین برنامه ششم توسعه مدنظر خواهد گرفت.
خسروی در ادامه تصریح کرد: که تخصیص اعتبارات باید به صورت روستا محور باشد.
وی با اشاره به مشکل کم آبی در کشور و به ویژه در شهرستان سمنان و روستاهای بخش مرکزی سمنان درشرق شهرستان سرمایه گذاری در این حوزه وتامین آب شرب این مناطق را ضروری دانست .
در ادامه فرماندار شهرستان سمنان گفت : تامین آب شرب روستاهای شرق سمنان با توجه به بحران خشکسالی امسال ضروری است.
حسن سعدالدین با اشاره به مشکل حاد تامین آب شرب روستای آبخوری و جام و دوزهیر گفت: تامین آب این روستاها از سال 1386 مطرح و مطالعات لازم در این زمینه صورت گرفته که به دلیل مشکلات اعتباری طرح انتقال آب شرب از چاه محمد آباد که به همین منظور حفرشده آغاز و به تعویق افتاده است.
وی ادامه داد: تخصیص اعتبار در کمیته برنامه ریزی شهرستان سمنان از محل اعتبارات تملک های دارایی بصورت سالانه به این بخش تخصیص داده شده که جوابگوی هزینه های این پروژه را به هیچ عنوان نمی دهد.
سعدالدین با اشاره به آبرسانتی از طریق تانکر به دو روستای آبخوری و جام بیان داشت: انتقال آب از چاه محمد آباد به این روستاها با مسافت 14 کیلومتر در آینده مشکل آب شرب روستاها را مرتفع خواهد کرد.
فرماندار شهرستان سمنان با اشاره به تفاهم با قرارگاه بسیج سازندگی کشور در انجام حفاری انتقال آب چاه محمد آباد خواستار تامین اعتبار لوله گذاری انتقال آب در این بخش شد.
کشاورزیان مدیر عامل شرکت آبفای روستایی استان سمنان نیز در این جلسه با اشاره به کاهش بارندگی و خشکسالی های چنیدین ساله کاهش شدید منابع آبی در این روستاها را معضل تامین آب شرب این روستاها دانست و بیان داشت: برای غنی سازی سفره های زیرزمینی آب در منطقه نیاز به همکاری کارشناسان منابع طبیعی و امور آب و آبفای روستایی بوده که با انجام طرح های جدید همچون ایجاد استخرهای زیرزمینی و اقدامات کوتاه مدت صورت پذیرد.
در این جلسه مقرر شد طرحی جهت مدیریت منابع آب موجود ،لایروبی قنوات با استفاده ازتجربیات و نظرات شورای اسلامی روستاها ،پیگیری خرید منابع آب جدید در منطقه ،اصلاح شبکه توزیع آب شرب در روستاهای شرق ،انتقال آب قنات ایستگاه راه آهن گرداب به روستای دوزهیر ،بازنگری منابع آب موجود در منطقه ،آموزش صرفه جویی و استفاده بهینه از آب موجود ، برآورد کامل اعتبار مورد نیاز اجرای طرح انتقال اب محمد آباد به روستاهای جام و آبخوری و دوزهیر،مطالعه طرح دستگاههای آب شیرین کن با استفاده از سیستم های جدید و انرژی های نو(انرژی خورشیدی)پیگیری و عملیاتی شود.
پایان پیام/
نظر شما