خبرگزاری شبستان - سنندج، زمستان سال 90 شوخان براخاسی دختر بچه چهار ساله ی اهل روستای کلکان شهرستان دیواندره به خاطر سرماخوردگی به بیمارستان مراجعه می کند و در آنجا با تزریق پنی سیلین نور دیدگانش را از دست می دهد.
شوخان دوسال از زندگی اش را در تاریکی به سربرد و پدر و مادرش برای بازگشت بینایی به چشم های دخترشان دست به دامن خیلی ها شدند، گرچه در ابتدا مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کردستان به درددل های این خانواده اهمیت چندانی ندادند و مشکل آنها را نادیده گرفتند ولی بعدها با رسانه ای شدن این مشکل سکاندار بخش بهداشت و درمان کشور خود تیغ جراحی به دست گرفت تا خطای تعدادی از مدیران و پزشکان زیرمجموعه خود را جبران کند.
آن روزها شاید تلخ ترین روزهای زندگی شوخان و خانواده اش بود، ناامید از هر جا، روزهای سخت و تاریکی را می گذراندند، شوخان گوشه گیر شده بود بازهای کودکانه اش فقط در کنج اتاق خلاصه می شد و ترسی مزمن از تاریکی و تنهایی رهایش نمی کرد.
برای دخترکی کوچیک خیلی زود است با دنیای روشن وداع کند و نور را نبیند، او که باید هر روز به زندگی لبخند بزند، گل لبهایش غنچه نداشت و باغ زندگیش تاریک شده بود.
اما خدا با شوخان بود، امیدهای برای بازگشت نور به چشمایش زنده شد، با پیگیری خانواده و حمایت های حسین احمدی نیاز وکیل پایه یک دادگستری این امیدها رنگ واقعیت گرفت و بالاخره با حمایت های استاندار کردستان، سید حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت با کمک کمیسیون پزشکی متشکل از چشم پزشکان حاذق کشور تصمیم به جراحی چشم های شوخان گرفتند تا بار دیگر چشمان شوخان دنیای اطراف خود را نظاره کند.
حالا که چشم چپ شوخان تا فاصله ای کوتاه می بیند تا رسیدن به پایان راه نور و روشنی نیازمند کمک و زمان است.
حسین احمدی نیاز، وکیل شوخان براخاسی در گفتگو با خبرنگار شبستان در سنندج گفت: شوخان به دلیل حساسیت به پنی سیلین از ناحیه دو چشم نابینا شده بود و وزیر بهداشت به همراه بهترین و ماهرترین چشم پزشکان کشور یکی از چشم های او را در بیمارستان نور با استفاده از کاشت سلول های بنیادی همزمان تحت عمل پیوند قرنیه قرار دادند.
وی ادامه داد: از این جهت که چشمان شوخان چندین مرتبه در گذشته تحت عمل پیوند قرینه قرار گرفته بود ولی هیچ کدام موفقیت آمیز نبود لذا عمل دوباره چشم های او بسیار حساس و تخصصی بود و نیاز به دقت و توجه خاصی داشت و خوشبختانه تاکنون علائمی درخصوص رد پیوند مشاهده نشده و پزشکان نتایج آن را مثبت عنوان کردند.
وی ادامه داد: عمل جراحی بر روی چشمان شوخان به لحاظ پیچیده بودن دوره درمانی آن به صورت پلکانی و مرحله به مرحله طی می شود تا آنگاه بینایی کامل به چشمان او بازگردد.
وکیل شوخان ادامه داد: اکنون چشم چپ شوخان می بیند و بعد از ترمیم عمل و طی پروسه زمانی حدودا سه تا چهار ماه دیگر سرنوشت و وضعیت و شرایط چشم دیگر او نیز تعیین می شود.
احمدی نیاز با بیان اینکه دکتر هاشمی وزیر بهداشت همواره وضعیت شوخان را بررسی و کنترل می کند، اظهارداشت: شوخان بینایی خود را مدیون تعامل و همکاری رسانه ها می داند و کار حقوقی منجر به این اقدام ارزشمند و قابل تقدیر نشد.
وی بیان داشت: شوخان تا روز شنبه هفته گذشته در بیمارستان بستری بود و قرار شده یکی دو هفته به کردستان برگردد و بعد دوباره راهی تهران شود.
این وکیل دادگستری اظهارداشت: شوخان حدود چهار ماهه که تحت عمل جراحی است و در این مدت والدین او زندگی و کار خود را رها کرده و به دنبال درمان چشم های دخترشان بوده اند و این پروسه تا یک سال دیگر ادامه خواهد داشت.
احمدی نیاز، با قدردانی از زحمات و حمایت های کسانی که در بازگشت بینایی شوخان کمک و مساعدت کردند، اذعان کرد: پدرومادر شوخان از مسئولان استانی کمک مالی نمی خواهند فقط نیازمند حمایت های معنوی تا بازگشت بینایی کامل دخترشان هستند.
وی ادامه داد: از آنجا که شوخان بعد از عمل جراحی باید در محیطی کاملا بهداشتی باشد و گردوخاک روستا و شرایط و وضعیت آب و هوایی شهرستان دیواندره برای او مضر است، بنابراین نیاز به مکانی در تهران تا پایان عمل جراحی چشم دیگر او وجود دارد.
این وکیل با بیان اینکه شوخان و پدر و مادرش مدتی را در خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی کردستان در تهران مستقر بودند که متاسفانه به دلیل پاره ای از مشکلات از مواجه شدند، افزود: انتظار می رود مسوولین با توجه به وجود مشکلات پیش روی این خانواده، مکانی را برای اسکان این خانواده رنج دیده در تهران اختصاص دهند تا در آنجا مراحل درمان او کامل شود و شوخان بتواند برای همیشه بخند شاد باشد.
چنور صادقی
پایان پیام/
نظر شما