زهرا ساعی، سرپرست امور بانوان استانداری تهران درگفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان گفت: امروز دومین جلسه کارگروه زنان و خانواده استانداری تهران برگزار شد، در کارگروه زنان و خانواده استان براساس اولویت ها و مشکلات بانوان چهار کمیته تشکیل شد که براساس بررسی های انجام شده رسیدگی به وضعیت زنان سرپرست خانوار به ویژه اشتغال آنها اولویت اصلی را به خود اختصاص داد و در مراحل بعدی کمیته های بهداشت وسلامت،فرهنگی و اجتماعی و آموزش و پژوهش فعال شده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه بانک اطلاعات آماری کاملی از وضعیت این زنان در دسترس نیست و اطلاعات موجود به شکل پراکنده و مختص هر دستگاه متولی جمع آوری شده است، گفت: براین اساس از طریق دستگاه های اجرایی و سازمان های مردم نهاد در قالب یک نرم افزار جامع درحال جمع آوری بانک اطلاعاتی از سایر دستگاه ها هستیم و برای نخستین بار است که اطلاعات یک دست و جامعی از این زنان در جامعه جمع آوری می شود که طبقه بندی مناسبی در آن رعایت می شود.
وی با اشاره به بحث اشتغال زنان سرپرست خانوار به عنوان یکی از کارگروهها ی مهم تصریح کرد: ما با تعدادی از صاحبنظران و فعالان در عرصه زنان سرپرست خانواده جلسات متعدد تشکیل دادیم. چون طبق بررسی ها، آمار این قشر از زنان در چند سال اخیر نسبت به سالهای گذشته در حال افزایش بوده و است و آسیبهای بسیاری این قشر را احاطه کرده از این رو ما این موضوع را در اولویت اول کاری خود قرار دادیم.
طرح یکپارچهای در خصوص زنان سرپرست خانوار در استان تهران نداریم
ساعی ادامه داد:نتیجه همکاری های مشترک ما با دستگاههای اجرایی و متولی در حمایت از زنان سرپرست خانوار این شد که استانداری تهران طرحی تحت عنوان طرح جامع ساماندهی زنان سرپرست خانوار و اشتغال آنها در استان تهران طرح ریزی کند، چون طبق بررسیهای صورت گرفته، مشخص شد که هیچگونه طرح یکپارچهای در خصوص زنان سرپرست خانوار و مسایل مربوط به آنهادر استان تهران وجود ندارد و اگر هم اقداماتی صورت گرفته یا در حال انجام است به صورت مقطعی بوده است.
سرپرست امور بانوان استانداری تهران در ادامه اظهار کرد: هرچند دستگاههای اجرایی و دستگاههای خصوصی در قالب سازمانهای مردمنهاد و خیریهها به فراخور خودشان اقداماتی را در راستای حل مشکلات زنان سرپرست خانوار انجام دادهاند اما این کارها به دلیل اینکه از هماهنگی لازم برخوردار نبوده دچار یک سردرگمی و موازیکاری شده است و خدماتی هم که توسط این دستگاهها ارایه میشد بسیار اندک و در مقطع زمان خاصی صورت می گرفته و همچنین بسیاری از زنان سرپرست خانوار موجود در استان نیز از این خدمات به دلیل عدم اطلاعرسانی بیبهره بودند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین طبق بررسیهای صورتگرفته متوجه شدیم که تعدادی از این مددجویان زنان سرپرست خانوار از دستگاههای مختلف خدمات مختلفی دریافت میکردند که این هم به دلیل عدم هماهنگی دستگاههای مربوطه با یکدیگر بوده است که یک مددجو در آن واحد هم از سازمان بهزیستی و هم کمیته امداد و سایر دستگاههای خیریه خدمات دریافت میکرد.
وجود 2 میلیون و 500 خانوار زن سرپرست در کشور
ساعی با بیان اینکه جهت ساماندهی زنان سرپرست خانوار استان تهران بانک اطلاعاتی را راهاندازی کردیم، افزود: چون هر اقدامی که ما بخواهیم در این راستا انجام دهیم نیازمند یک آمار و ارقام دقیق هستیم از این رو بر آن شدیم تا بانک اطلاعاتی زنان سرپرست خانوار استان تهران را راهاندازی کنیم.
سرپرست امور بانوان استانداری تهران با بیان اینکه طبق سرشماری سال 90 از 21 میلیون خانوار موجود در کشور 2 میلیون و 500 خانوار زن سرپرست وجود دارد، گفت: این رقم شامل 12 و نیم درصد از خانوادههای ایرانی است و نسبت به دوره های گذشته به ویژه سرشماری سال 85 که 5/9 درصد را نشان میدهد رقم قابل توجه و تاملی است.
ساعی با اشاره به تقسیم بندی جمعیت شناسی از زنان سرپرست خانوار افزود: 71.4 درصد از این زنان به دلیل فوت همسر،17.6 درصد به دلیل بدسرپرستی، 10 درصد به دلیل طلاق و 5 درصد به دلیل تجرد قطعی سرپرست خانوار هستند و 43.3 درصد در دو دهک پایین درآمدی جامعه و 13 درصد در دو دهک بالای درآمدی جامعه قرار دارند.
80 درصد از زنان سرپرست خانوار فاقد شغل مناسب هستند
وی با بیان اینکه 80 درصد از زنان سرپرست خانوار فاقد شغل مناسب هستند، تصریح کرد: تبعات اجتماعی بسیاری در جامعه وجود دارد که نشأت گرفته از همین آسیبهای اجتماعی زنان سرپرست خانوار می باشد.
وی با بیان اینکه زنان سرپرست خانوار در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مشکلات متعددی دارند، خاطرنشان کرد: مشکلات دیگر این قشر از زنان در حوزه های معیشتی، عاطفی، ازدواج مجدد، محدودیتهای اجتماعی، وسواس فکری و حاشیههای ناخواسته از برخورد اطرافیان است.
وی ادامه داد: همچنین زنان سرپرست خانوار مشکلات فراوانی در زمینه مسایل حقوقی و قضایی دارند که به دلیل عدم آگاهی و مهارت کافی نمیتوانند این مشکلات را حل کنند.
وی با بیان اینکه مشکل فقر در تمام جوانب زندگی زنان سرپرست خانوار جاری است، افزود: در متون علمی از زنان سرپرست خانوار به عنوان فقیرترین فقرا یاد میشود که این امر به دلیل مسایل و مشکلات فراوانی است که این خانواده ها را در بر گرفته است.
وی با بیان اینکه تبعات نامطلوب آسیب های اجتماعی نشات گرفته از مشکلات زنان سرپرست خانوار به جامعه نیز تسری پیدا می کند، خاطرنشان کرد: به همین دلیل می طلبد تا امور بانوان استانداری تهران یک برنامه منسجم حمایتی برای این قشر از زنان داشته باشد که شاهد هدررفت اعتبارات در این حوزه نباشیم.
استانداری تهران نقش حمایتی از زنان سرپرست خانوار خواهد داشت
وی با بیان اینکه استانداری تهران نقش حمایتی از زنان سرپرست خانوار خواهد داشت، تصریح کرد: جامعه مخاطب ما یک جامعه بسیار وسیعی است که می طلبد این اقدامات را در لایه بندی های مختلفی انجام دهیم چون زنان سرپرست خانوار در رنج سنی متفاوت هستند و مطمئنا برای هر کدام از اینها باید بستههای حمایتی و خدماتی متناسب با نیازهای آنها ارایه دهیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هدف ما این است که علاوه بر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، بیاییم ابتدا به ساکن مشکلات اورژانسی آنها را حل کنیم و آنها را از حالت اضطرار خارج کرده و به یک حالت پایه مطلوب زندگی برسانیم و سپس برای توانمندکردن آنها اقدام کنیم .
پایان پیام/
نظر شما