به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمد حسین افشار مقدم در نشست خبری که پیش از ظهر امروز (25 تیر) در سالن جلسات اداره کل بهزیستی استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: هفته بهزیستی در سال جاری با ماه مبارک رمضان تلاقی پیدا کرده و ماه رمضان به فرموده پیامبر ماه رحمت، برکت و مغفرت است که ان شاالله با توجه به این تقارن بتوانیم زمینه خدمت بیشتر به مددجویان را فراهم کنیم.
وی ادامه داد: در هفته بهزیستی چند هدف و کار ویژه داریم، هدف نخست این است که موضوع معلولیت و محرومیت در جامعه به صورت صحیح تعریف شود زیرا ممکن است حتی برخی تحصیلکردگان و خواص نیز به معلولان نگاه ترحم آمیز داشته باشند که ما می کوشیم این تغییر نگرش صورت گیرد.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین اضافه کرد: هدف دوم ما این است که افکار عمومی کمک به این قشر را جدی بگیرند، ما در حال حاضر بسیاری از تحصیلکردگان و مدیران را داریم که نسبت به فرهنگ معلولیت و محرومیت و وظایف سازمان بهزیستی آشنایی ندارند.
وی عنوان کرد: سازمان بهزیستی خدمات گسترده ای را ارائه می دهند که این خدمات از بدو تولد آغاز می شود که یکی از این اقدامات پیشگیری ژنتیکی از معلولیت است که موجب می شود تا خانواده های دارای چند فرزند معلول نداشته باشیم.
افشار مقدم توضیح داد: پیشگیری از ناشنوایی با اجرای طرح غربالگری، مهد کودک، پیشگیری از تنبلی چشم، مراکز نگهداری کودکان استثنایی، کار درمانی، حمایت از خانواده های بد سرپرست و بی سرپرست، کودکان طلاق، کودکان کار، دانشجویان زیرپوشش سالمندان و غیره از جمله مواری هستند که بهزیستی در این حوزه خدماتی را ارائه می دهد.
وی تأکید کرد: فایل ارائه خدمات بهزیستی وسیع است و هیچ کدام از آسیب ها و خلاها در این سازمان ایجاد نمی شود و جایگاه بهزیستی اثرگذار است و از همین رو نیز نباید دو رویکرد را فراموش کنیم که رویکرد نخست نیاز و ضرورت اجتناب ناپذیر جلب مشارکت مردم در ابعاد مختلف است.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین افزود: یکی از مصادیق مساعدت مردم، مالی است ولی ثروت بزرگتری در افکار عمومی نیاز داریم که برای تحقق آن نیاز به کمک رسانه ها است.
وی اظهار کرد: رویکرد دیگر این است که امروز بر اساس مقتضیات زندگی جدید باید آسیب های اجتماعی را جدی تر از گذشته در نظر بگیریم زیرا در گذشته آمار طلاق و یا اعتیاد مانند امروز نگران کننده نبود و باید در این خصوص آگاه سازی صورت گیرد که بهار این آگاه سازی هفته بهزیستی است.
افشار مقدم با اشاره به عدم توان سازمان بهزیستی برای ارائه خدمات در سطح مطلوب تصریح کرد: ما در زمینه های فعالیت سازمان های حمایتی نظیر بهزیستی و توان آنها در آن عرصه، عدم توازن جدی را داریم به طوری که نیاز سازمان بهزیستی کشور سه برابر بودجه فعلی برای ارائه خدمات است.
وی یادآور شد: باید توجه داشت که فعالیت های اجتماعی مانند احداث پل نیست که به سرعت نتیجه کار دیده شود، اگر بخواهیم کار فرهنگی کمک به معلولان بسط داده شود 30 سال زمان نیاز است و ما از نقطه مطلوب برای حضور و اثرگذاری لازم در جامعه عقب هستیم.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین اعلام کرد: برای رفع این مشکل و در واقع اصلاح این موضوع، راهکار، احیای سبک زندگی اصیل ایرانی و اسلامی است که اگر این سبک زندگی مورد توجه جدی قرار گیرد بسیاری از این آسیب های اجتماعی را نخواهیم داشت.
وی یادآور شد: سبک زندگی ما نسبت به گذشه از شاخصه های اصیل ایرانی و اسلامی فاصله گرفته و روابط درون خانواده ها تضعیف شده است که با احیای سبک زندگی اسلامی می توان با این آسیب ها مقابله کرد.
پایان پیام/
نظر شما