حجت الاسلام احمد مبلغی رئیس مرکز تحقیقات مجمع تقریب مذاهب اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به اهمیت ماه مبارک رمضان و شبهای قدر گفت: ماه رمضان ماه بندگی و ماه پاکسازی روح و جسم از آلودگی های نفسانی وماه خودسازی قلب و نزدیکی به خدواند است.
وی افزود: اصولا هر کاری که مهم، بزرگ و اساسی است و نسبت به آن کارکردهای ثمر بخشی انتظار می رود نیازمند آمادگی بیشتر واتصال محکمی دارد.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: هرمیزان که آمادگی برای ورود به ماه مبارک رمضان بیشتر و کیفی ترباشد انجام و به ثمررساندن آن حساب شده و موفق ترخواهد بود.
وی اظهار داشت: محل استقرارمعنویت قلب و دل آدمی است و دست زدن و راه یافتن به چنین ماه با عظمتی بدون تدبیر و اندیشه نتیجه معنوی آن را هدر میدهد چرا که بدون هماهنگی و توجه صورت گرفته است .
رئیس مرکز تحقیقات مجمع تقریب مذاهب اسلامی یادآور شد: برای انجام فریضه نماز نیزدر شرع دین اسلام کارکردهای معنوی و دستوراتی آمده که هدف از آن ایجاد آمادگی برای خواندن نمازاست و باید با تامل و توجه و احضار قلب به آن ورود پیدا کرد.
شب های قدر از برکات نهفته الهی رمضان است
حجت الاسلام مبلغی عنوان کرد: نماز خواندن توان بالایی می خواهد و نیاز به یک آمادگی، حضور قلب و نیت سالم دارد تا توازن را در انسان ایجاد کند و اگر غیر از این باشد خاصیت معنوی و اثر گذار خود را از دست می دهد.
وی خاطر نشان کرد: رمضان یک ماه استثنایی است که ابعاد ان و فهم ابعاد آن در درک بشر نبوده و ما تنها می توانیم شعاع هایی از ماه رمضان را فهم و کشف کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات مجمع تقریب مذاهب اسلامی افزود: واقعیت نهفته ای ازحیث معنوی ورحمت الهی در ماه رمضان نهفته است و آن وجود شب های قدر است که به صورت کامل برای انسان مکشوف نیست که اگر به طور کامل درک شود از هزار ماه بهتر و تاثیرگذارتر است.
عدم بهره مندی کامل از ماه رمضان شقاوت و سردرگمی خواهد داشت
حجت الاسلام مبلغی ادامه داد: رمضان با یک وضعیت استثنایی وصف ناپذیر نیازمند ایجاد هماهنگی قبلی و استعداد یابی است و باید بهترین استفاده و بهره برداری را ازآن داشت و غفلت از این ماه شقاوت و سردگمی را به همراه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: برنامه ریزی برای ورود به ماه مبارک رمضان سبب شادی و نشاط و احساس امنیت را در انسان القا و ایجاد می کند.
استاد حوزه علمیه قم ابراز داشت: ایجاد آمادگی برای ورود به ماهی با عظمت رمضان آنقدرقابل اهمیت است که در برخی مواقع افراد جهت آمادگی ورود به این ماه با روزه گرفتن به استقبال آن می روند تا در ایام رمضان نشاط و بهره مندی بیشتری داشته باشند.
رئیس مرکز تحقیقات مجمع تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه باید با صبوری و آگاهی کامل ماه رمضان را درک کنیم، گفت: باید درخصوص رمضان، اوصاف، برکات و اثرات قبل و بعد از آن مطالعه و برنامه ریزی داشت تا سراسیمه و بدون توجه وارد این ماه و ضیافت الهی نشویم و بتوانیم از برکات این ماه تحولات شگرفی را در خود ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: عظمت ماه مبارک رمضان آنچنان ارزشمند و مبارک است که حتی اگر هیچ کاری هم از جمله عبادت و نیایش و ..را انجام ندهند مورد عنایت قرار می گیرند که این خود یک نوع توجه خدواند است که حتی خواب بنده روزه دار خود را تسبیح کرده و برای او پاداش در نظر می گیرند.
حجت الاسلام مبلغی بیان کرد: نباید بهره گیری از ماه رمضان را در گرسنگی، تشنگی و سختی کشیدن تجسم کنیم بلکه باید حل مشکلات را در درون خود جستجو و قلم عفو بر جرائم خود بکشیم و تولد نو را برای خود رقم بزنیم.
وی افزود: در حقیقت برکت، مغفرت و رحمت آن چیزی است که در این شبهای با عظمت نصیب ما خواهد شد و ما قطعا در این ماه به این سه چیز خواهیم رسید.
رئیس مرکز تحقیقات مجمع تقریب مذاهب اسلامی خاطر نشان ساخت: ماه رمضان ورود به یک فضای باز الهی است چه کسی بخواهد و چه نخواهد و چه روزه باشد یا نباشد مسلما از برکات این ماه برخوردار خواهد شد.
استاد حوزه علیمه قم ادامه داد: در حقیقت برکات این ماه و این فضا مانند هوای پاکی است که ما باید دقایق مهم این ایام را درک و با شناخت کافی از ماه مبارک رمضان و شبهای قدر از آن بهرهمند شویم.
وی گفت: فضای ماه رمضان به خودی خود باعث رشد معنوی و دور شدن از ناهنجاریها را در همه جامعه ایجاد میکند و این از برکات این ایام بوده که برخی افراد با بیتوجی به این موضوع قدر این لحظات را کمتر دانسته و از برکات کمتری برخوردار خواهند شد.
رئیس مرکز تحقیقات مجمع تقریب مذاهب اسلامی افزود: اگر آنگونه که ماه رمضان و آثار آن در دین اسلام آورده شده است برای بشر تببین و ارائه شود در انسان ایجاد شوق و فرح بخشی کرده و بشر در مواجه با سختی و تغییرها با توکل به خدا و درک این ماه احساس پناه و امنیت و رضایت مندی می کند.
حجتالاسلام مبلغی در پایان گفت: با توجه به اینکه انسان همواره از سرسفره خداوندروزی میخورد و نعمات خداوند نیز همواره برما جاری است وظیفه داریم در ایام ماه مبارک رمضان و شبهای قدر که بهترین فرصت برای درک نعمتهای الهی است کمی تعمل کنیم تا بتوانیم همواره از وجود نعمتهای مادی معنوی بهره مند گردیم.
پایان پیام/
فاطمه عسگری
نظر شما