به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، وحید احمدی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری ظهر امروز گفت: از لحاظ تعداد تولید مقاله رتبه قابل قبولی را داریم اما از لحاظ شاخصهای توسعه علمی هنوز با استاندارد جهانی فاصله وجود دارد.
احمدی تصریح کرد: طبق اعلام پایگاه ISI در بین دانشمندان سال که اعلام شد 10 نفر از اساتید ایران جز دانشمندان سال هستند.
معاون پژوهشی وزارت علوم اظهار کرد: در سه حوزه اساسی نیروی انسانی، زیرساخت و تشکیلات، ساختار و قوانین و مقررات معاونت پژوهشی فعالیت خود را شروع کرده است.
وی افزود: در حوزه ساختار و قوانین با اینکه قوانین خوبی داریم اما برخی از آنها همچون قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان به دلیل اختلافاتی که بین دستگاههای اجرایی در دولت گذشته بوده است، عملیاتی نشده است و کار ما ایجاد تعامل میان دستگاه های اجرایی و تشکیل کارگروه بین وزارت علوم و معاونت علم و فناوری بوده است.
احمدی با اشاره به فعال کردن کارگروه صدور مجوز اظهار کرد: کارگروه صدور مجوز فعالیتاش را آغاز کرده است و پارک های علم و فناوری به عنوان کارگزار برای تسریع کارها تعیین شده است.
احمدی تخصیص اعتبار 600 میلیارد تومانی صندوق نوآوری و شکوفایی آغاز شده است، اظهار کرد: متاسفانه 18 صندوق پژوهش و فناوری فعال نبوده است و طی جلساتی مشکلات این صندوق ها بررسی شد و قرار شد با کمک صندوق نوآوری و شکوفایی این صندوق ها فعال شوند.
وی با اشاره به ابلاغ آیین نامه معافیتی مالیاتی شرکت های دانش بنیان توسط وزیر علوم اظهار کرد: فعال کردن شرکت های دانش بنیان صورت گرفته است و یکی از مسایل اساسی ما کیفیت و نظارت بر پارک های علم و فناوری و مراکز رشد است.
به گفته وی در سال گذشته مبلغ 15 میلیارد تومان بر اساس استانداردها و شاخص های پارک های علم و فناوری بین این پارک ها تقسیم شده است.
وی با اشاره به تفاهم نامه میان وزارت علوم و معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: برای تسریح کارهای پارک های فناوری به خارج از کشور این تفاهم شده صورت گرفته که در کشورهای منطقه و دیگر کشورها پارک های علم و فناوری حضور فعال داشته باشند.
وی اظهار کرد: دفتر انتقال فناوری در سه دانشگاه شریف، علم و صنعت، صنعتی اصفهان با عنوان پایلوت راه اندازی شده است و این زمینه را فراهم میکند تا خلایی که در دانشگاه وجود دارد نخبگان و اساتید و دانشجویان تجربه تجاری را در کنار کارهای علمی داشته باشند.
احمدی با بیان اینکه دانشگاه های نسل سوم کارآفرین هستند، اظهار کرد: در گذشته زمینه هایی برای کارآفرینی دانشگاه ها فراهم شده است.
احمدی با اشاره به ارتباط صنعت با دانشگاه اظهار کرد: قراردادهایی با وزارت دفاع، وزارت نفت و سپاه منعقد کرده ایم و یکی از قراردادهای جدید ما با وزارت صنعت، معدن و تجارت است تا پروژه های مشترک را انجام دهیم.
وی با اشاره به فرصت مطالعاتی دانشجویان دکتری اظهار کرد: زمینه هایی را فراهم کردهایم تا دانشجویان دکتری فرصتهای مطالعاتی در بخش صنعت حدود یک یا دو سال داشته باشند و از پایان نامه های مرتبط با صنعت حمایت می شود.
معاون پژوهشی وزیر علوم یکی دیگر از کارهای اساسی را توسعه مناطق ویژه علم و فناوری دانست و اظهار کرد: طبق قانون امتیازات و تسهیلات خاصی برای مناطق ویژه علم و فناوری در نظر گرفته شده است.
وی افزود: مجموعه ای از پارک ها و مراکز صنعتی پژوهشی می توانند نقش موثری در تولید علم داشته باشند.
وی از راه اندازی مناطق علم و فناوری در شهر تهران خبر داد و گفت: مقدمات این مورد فراهم شده است.
وی با بیان اینکه یکی از کارهای اساسی دیگر افزایش سهم اعتبارات پژوهشی در خود دانشگاه ها است، اظهار کرد: باید برای دانشگاه ها این سهم 15 درصد باشد که تاکنون متاسفانه بین عدد 3 تا 8 درصد بوده است.
به گفته وی پروژه های ارشد و پایان نامه های دکتری باید در قالب طرح پنج ساله باشد و از پروژههایی که مرتبط با رشته است حمایت می شود.
وی از اعطای تسهیلات به دانشجویان دکتری خبر داد و گفت: 40 میلیارد تومان اعتبار برای اعطای وام به دانشجویان دکتری در نظر گرفته شده است و این تسهیلات به جای پژوهانه در قالب وام ارایه می شود و در اختیار صندوق رفاه دانشجویی قرار می گیرد و آنان پرداخت میکنند.
احمدی اظهار کرد: فرصت های مطالعاتی در سال 93 به 800 فرصت مطالعاتی افزایش پیدا کرده است و این فرصت که سه ماه بوده است به 6 یا 9 ماه ارتقا پیدا کرده است.
وی با اشاره به طرح های کلان اظهار کرد: دو هزار و 400 میلیارد تومان برای طرح های کلان در سال های گذشته اعتبار دیده شده که عملا 80 میلیارد تومان پرداخت شده است و دبیرخانه ای که بتواند طرح های کلان را مدیریت کند ضعیف بوده و این دبیرخانه را تقویت کرده ایم تا گزارشات خود را به شورای عدل اعلام کنند.
به گفته وی 18 دستگاه اجرایی اعلام آمادگی برای اجرای طرح های کلان را کرده اند.
وی با بیان اینکه یکی از معضلات دانشگاه ها کمبود تجهیزات است اظهار کرد: تجهیزاتی که در گمرک به دلیل مسایل مالی و اداری مانده بود را ترخیص کردیم و در اختیار دانشگاه ها قرار دادیم.
وی افزود: با هماهنگی معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری تجهیزات آزمایشی ساخت داخل را خرید کردیم و اعتبار 18 میلیارد تومان از سوی که البته 10 میلیارد هم قبلا داده بودیم و 20 میلیارد تومان از سوی معاونت علم و فناوری به دانشگاه ها برای خرید تجهیزات داده شد.
وی با بیان اینکه 70 درصد حوزه های اطلاعاتی دانشگاه ها در سال 92 قطع شده بودند اظهار کرد: اکثر دانشگاه به دلیل بدهی و تحریم پایگاه اطلاعاتی آنان قطع شده بود و با باز شدن فضای سیاسی و بین المللی و رفع تحریم بدهی ها را پرداخت کردیم و پایگاه های اطلاعاتی وصل شد.
وی با بیان اینکه 43 درصد از جمعیت دانشجوی متعلق به علوم انسانی است اظهار کرد: اما متاسفانه در این زمینه پژوهش خیلی کم صورت گرفته است و جلساتی را تشکیل داده ایم تا پژوهش ها را در حوزه علوم انسانی ساماندهی کنیم.
وی با اشاره به تولید علم کشور اظهار کرد: بر این اساس سهم تولید علم کشور ایران به ترتیب از سال 2000 تا 2014 شامل 13 درصد، 16 درصد، 21 درصد، 28 درصد، 34 درصد، 43 درصد، 54 درصد، 73 درصد، 90 درصد، 1/1 درصد، 12/1 درصد، 38/1 درصد،39/1 درصد، 39/1 درصد، 62/1 درصد است.
پایان پیام/
نظر شما