از اشک های ریخته تا جان های برگشته

خبرگزاری شبستان: یکی از پر مخاطب ترین بخش های نمایشگاه قرآن امسال، تئاتر خیابانی با محوریت داستان های اهل بیتی است که همواره با اشک بازدیدکنندگان و دمیدن جان تازه در روح آنها همراه است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نقالی و تئاتر خیابانی یکی از بخش های پر مخاطب نمایشگاه های بین المللی قرآن در ادوار گذشته و امسال بوده است،از این رو برای اطلاع از کم و کیف این برنامه گفت و گویی با مرشد محسن میرزاعلی، نقال برنامه های این شب های نمایشگاه ترتیب داده ایم.

 

میرزا علی با اشاره به اهم فعالیت خود در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن گفت: همچون ادوار گذشته برگزاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن بحث داغ نقالی و تئاتر خیابانی با موضوعات و داستان های اهل بیت (ع) پر مخاطب ترین بخش نمایشگاه بین المللی قرآن است که خوشبختانه من تاکنون 12 سال این برنامه را ویژه بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن برگزار کرده ام.

وی افزود: بحمدالله همواره مردم ما عاشق داستان‌های دینی با مضامین اهل بیتی هستند و امسال نیز شاهد بازدید بی‌سابقه مردم بودیم. با توجه به اینکه محل برپایی نمایشگاه قرآن در باغ موزه دفاع مقدس، کنار مزار شهدا قرار دارد بازدیدکنندگان طعم دیگری از این نوع نقالی‌ها را می‌چشند.
میرزاعلی با اشاره به ابراز احساسات مردم از برنامه های نقالی های خیابانی گفت: مهم ترین خاطرات شیرین من از ابراز علاقه مندی مردم به این تئاترهای خیابانی و نقالی‌ها رقم می خورد،خاطرم هست شخصی به من مراجعه کرد و گفت تاکنون در زندگی‌ام گریه نکرده بودم اما داستان‌گویی تو موجب شد تا من اشک از چشمانم جاری شود و بیشتر داستان‌های اهل بیتی و دینی را دنبال کنم. البته این اتفاقات همه لطف خداست و عشق به اهل بیت(ع) و قرآن موجب شده که این نقالی ها اینچنین رونق بگیرد. تا جایی که من زندگی ام را مدیون لطف این خاندان هستم.شاید با تصادفی که در حین حضور به نمایشگاه قرآن در چند سال گذشته داشتم کمتر کسی شانس زنده ماندم برای من متصور بود و پس از مدتی که در کما رفته بودم فقط و فقط به خواست خدا و اهل بیت(ع) و قرآن زندگی دوباره به من هدیه شد.

میرزاعلی عنوان کرد: در نمایشگاه بین المللی قرآن امسال نیز چند شب نقالی معجزات، شهادت و پس از شهادت امیرالمونین علی(ع) را اجرا کردم، که با تمدید نمایشگاه هنوز مشخص نیست که این برنامه ادامه دارد یا خیر.
وی تصریح کرد: پیش از نقل با نوای نی استاد سعید اسماعیلی به دشتی‌خوانی، باباطاهرخوانی، ستایش‌خوانی و منقبت‌خوانی می پردازیم.

شایان ذکر است، بخش هنری بیست و دومین نمایشگاه قرآن امسال 110 نمایش خیابانی را با حضور هنرمندان برجسته این رشته در نمایشگاه قرآن اجرا می کند.در بخش نمایش های خیابانی هر روز بین چهار تا شش نمایش خیابانی اجرا می شود.برای ایام ماه مبارک رمضان 110 نمایش توسط 75 نفر از هنرمندان در نمایشگاه قرآن اجرا شد.این نمایش ها در گونه های مختلف نمایشی است که از نقالی تا پرده خوانی و سخنوری و ... اجرا می شود؛ مضامین این نمایش ها قرآنی و با رویکرد مذهبی است. از جمله هنرمندانی که به اجرای نمایش های خیابانی می پردازند می توان به مرشد ابوالفضل ورمزیار، محسن و رسول میرزاعلی، محمدرضا مختاری و ... اشاره کرد.
پایان پیام/

 

 

کد خبر 386136

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha