به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، حجتالاسلام سالک، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در نهمین جلسه ستاد مرکزی صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندان گفت: در قرآن آیات متعددی در مورد حجاب وجود دارد و عفاف و حجاب یک دستورالعمل الهی است.
وی با بیان اینکه تعهد و مسئولیتپذیری مسئولان باید در سه محور اندیشه، عمل و اخلاق باشد، بیان داشت: نگاه مسئولان نسبت به فرهنگ دینی از آنچه که به آن متکی هستند باید تغییر کند.
حجتالاسلام سالک ادامه داد: اشکال اصلی موضوع در دستگاهها این است که مسئولان به اصلاح علاقه دارند اما با تعابیری که خود دارند به اجرای آن میپردازند که گرفتاری اصلی ما اینجا است.
وی ادامه داد: قراردادن آدمها برای اجرای قانون عفاف و حجاب در حالی که در جایگاه خود نیستند ما در تعدادی از دستگاهها با چنین مدیرانی مواجه هستیم که به ضوابط دینی در خصوص عفاف و حجاب را آنگونه که باید آشنا نیستند.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: برخی گزارشات ارایهشده مکتوب در حوزه عفاف و حجاب با موارد عینی آن کاملا متضاد است.
وی ضعف آموزش حاکم بر مجریان قانون عفاف و حجاب را از دیگر نکات مورد توجه برشمرد و افزود: باید کشور را منطقهبندی کنیم و از حوزه علمیه و دانشگاهها برای آموزش در این زمینه استفاده کنیم.
حجتالاسلام سالک با بیان اینکه 47 راهبرد برای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب ایجاد شده و 13 سیاست و راهکار برای اجرایی شدن این قانون مطرح است، اظهار داشت: همه این موارد نیازمند آموزش است و همه دستاندرکاران درگیر با این موضوع نیازمند آموزش و آگاهی نسبت به قانون عفاف و حجاب هستند.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: بخشنامههایی که در حوزه عفاف و حجاب صادر میشود باید قدرت اجرایی داشته باشند و بتوانند در زمینه حجاب و عفاف بسترسازی کنند.
حجتالاسلام سالک با بیان اینکه حدود 25 یا 26 نهاد در خصوص اجراییکردن فرهنگ و قانون عفاف و حجاب وظایفی بر عهده دارند، خاطرنشان کرد: وزارت آموزش و پرورش 11 مأموریت در خصوص عفاف و حجاب بر عهده دارد و بسترسازی عفاف و حجاب باید از مدارس آغاز شود و این در حالی است که هنوز نتوانستهایم در نوع و رنگ لباس مدارس همسانسازی ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه در ادارات نیز الگوی لباس اداری برای کارمندان نداریم، خاطرنشان کرد: نقش دستگاههای آموزشی و فرهنگی در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بسیار مهم و تأثیرگذار است به طوری که برای صدا و سیما 31 محور در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب وجود دارد.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: عدم همخوانی بین اجرا و آنچه که در صحنه است معضلاتی ایجاد میکند و برای جوان ایجاد شبهه میکند و به دلیل عدم هماهنگی نه تنها به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید بلکه برای جوان ایجاد سوال و شبهه خواهیم کرد.
حجتالاسلام سالک با تأکید بر ضرورت هماهنگی بین دستگاهها خاطرنشان کرد: حوزه سینما و فیلمها و تئاترهای به نمایش درآمده در سالنهای سینما و تئاتر به نظارت عمیق نیاز دارند.
وی با تقدیر از مجموعه دستگاههای فعال در عرصه ترویج فرهنگ عفاف و حجاب اذعان داشت: در داخل کشور با توجه به ابزارهای موجود میتوانیم کنترل داشته باشیم و باید مافیا شناسایی شود و با قدرت با آن برخورد و مقابله انجام شود که این امر نیازمند یک بررسی دقیق است.
حجتالاسلام سالک تعمیق در معارف دین و ارتقای فهم سیاسی را دو شاخصه مهم در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب برشمرد و افزود: تعمیق در معارف دینی باید از نهادهای دولتی آغاز شود.
وی با اشاره به اهمیت ارتقای فهم سیاسی ادامه داد: جوانی که نتواند آسیبهای بدحجابی را بشناسد باعث ایجاد توقف در فهم سیاسی وی میشود.
حجتالاسلام سالک با بیان اینکه 40 آسیب فرهنگی و اجتماعی شناسایی شده که بخشی از آن به عفاف و حجاب برمیگردد، خاطرنشان کرد: در اولویت قرار گرفتن بررسی عفاف و حجاب نحوه مقابله با بدحجابی، تبیین آثار سوء بدحجابی از جمله راهکارهای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه است.
پایان پیام/
نظر شما