گفتمان سازی ابعاد اقتصاد مقاومتی برنامه آتی ستاد عالی مساجد کشور

خبرگزاری شبستان: معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، گفتمان سازی در حوزه اقتصاد مقاومتی را یکی از مهمترین برنامه های این ستاد در راستای تببین این مدل اقتصادی خواند.

محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در گفت وگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه تقویت فرهنگ جهادی، تبیین و گفتمان‌سازی ابعاد اقتصاد مقاومتی یکی از برنامه‌های آتی ستادعالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور است، اظهار داشت: اساسا پیروی از الگوی الهام بخش نظام اقتصادی اسلام، عامل شکست دشمن در «جنگ تحمیلی اقتصادی» علیه ملت ایران خواهد بود.
 

وی در این راستا ادامه داد: در بحران های اقتصادی رو به افزایش جهان، آنچه نجات بخش خواهد بود تنها اقتصاد مقاومتی است و ارائه تصویری صحیح از این مقوله باید در اولویت باشد، بنابراین توجه به الگوی اقتصادی بومی وعلمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی تنها راه گریز از فشارهای اقتصادی دشمنان و جهش ملت ایران به سوی پیشرفت است.

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور تصریح کرد: در سال های گذشته با تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی واژه اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به ادبیات اقتصادی کشور افزوده شد که در این شیوه اقتصادی، استفاده از تمامی ظرفیت‌های دولتی و مردمی مورد نظر است و مهمترین بخش در این مدل اقتصادی تکیه بر مردم و توان داخلی، حمایت از تولید ملی،‌ مدیریت منابع ارزی، مدیریت مصرف به عنوان ارکان اصلی محسوب می شوند.


جعفری با اشاره به اهمیت مصرف تولیدات داخلی، جلوگیری از اسراف و پیشگیری از زیاده‌روی در مصرف در شاکله اقتصاد مقاومتی گفت: در این راستا فرهنگ‌سازی و ارایه تصویری صحیح از اقتصاد مقاومتی اقدامی بسیار ضروری است که در کنار اقدامات عملیاتی موضوع فرهنگ سازی متوجه دستگاه ها و ارگان‌های فرهنگی و رسانه‌هاست.

وی با بیان اینکه تاثیر قابل توجه مساجد در مسیر فرهنگ‌سازی اقتصاد مقاومتی را نمی‌توان نادیده گرفت، خاطر نشان کرد: در گذشته مساجد محل فعالیت‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بودند، قرض‌الحسنه، رسیدگی به امور اقتصادی اهالی محل، فعالیت‌های خیریه و ... از برنامه های اقتصادی حاکم بر مساجد بودند که به مرور زمان بعضی از این کارکردها کمرنگ شده است.

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور ادامه داد: امروزه مساجد به طور غیرمستقیم در موضوع اقتصاد مقاومتی می‌توانند دخیل باشند، ضمن اینکه اهداف نظام اقتصادی در نظام اسلامی بسیار گسترده است برای مثال اقتصاد اسلامی مبتنی بر فرهنگ غنی، با سود در معامله مخالفت ندارد بلکه با مبنا شدن سود و سوداگری برای تکاثر و انباشته کردن سود آنگونه که در نظام های سرمایه داری به ویژه آمریکا انجام می‌شود مخالف است بنابراین تفهیم و تعمیم این موضوع وظیفه‌ای کاملاً فرهنگی مبتنی بر اصول دینی ماست که ائمه جماعات در مساجد خیلی خوب می‌توانند در این رابطه به خوبی نقش مثبت و اثر گذاری ایفا کنند.
 

 

جعفری گفت: معنای اقتصاد مقاومتی حصار کشیدن دور خود و انجام کارهای تدافعی نیست ضمن اینکه در تبیین و نهادینه شدن ارکان اقتصاد مقاومتی شرکت ها و مراکز دانش بنیان نقش مهم و امیدبخشی دارند بنابراین پیاده سازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقای جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است که باید به آن توجه زیادی شود.


وی در ادامه در رابطه با شعار امسال با عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدریت جهادی» گفت: با تامل در فرمایشات مقام معظم رهبری به این نکته می رسیم که شعارهای سال حلقه هایی برای ایجاد یک منظومه کامل در زمینه مسایل اقتصادی، یعنی اصلاح الگوی مصرف، جلوگیری از اسراف، همت مضاعف و کار مضاعف و در نهایت مسئله جهاد اقتصادی و تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی بوده اند که همه این موارد می‌توانند حرکت عمومی کشور را در مسیر اقتصاد مقاومتی مدیریت و ساماندهی کنند.


جعفری نکته قابل توجه در موضوع اقتصاد مقاومتی را استفاده حداکثری از زمان، منابع و امکانات دانست و افزود: در همین راستا ستادعالی کانون‌های فرهنگی مساجد با طراحی و ایجاد فرآیندهای لازم در بحث اقتصاد مقاومتی برنامه‌های ویژه‌ای را به دبیرخانه‌های استانی ابلاغ کرده است.
 

معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون‌های فرهنگی مساجد در ادامه تقویت فرهنگ جهادی، تبیین ابعاد و گفتمان سازی درباره اقتصاد مقاومتی را به عنوان یکی از کارکردهای کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور عنوان کرد و افزود: تبدیل اقتصاد مقاومتی به عنوان گفتمان فراگیر و رایج جامعه، اجرای طرح‌ها و کارگاه‌های ویژه در رابطه با سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف و ترویج مصرف کالاهای داخلی، فرهنگ‌سازی برای صرفه‌جویی در هزینه‌های عمومی می تواند با بهره گیری از فضاس مساجد به جامعه ارایه شود.

 

وی ادامه داد: در راستای برنامه ها و اهداف فوق، استفاده از فضای مسجد برای تبلیغ رزق حلال با بهره‌گیری از آیات و روایات، اجرای طرح‌های پژوهشی و مطالعاتی با محوریت موضوعاتی مانند اقتصاد مقاومتی و حمایت مادی و معنوی از پایان‌نامه‌های دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری با موضوع اقتصاد مقاومتی و سایر موضوعات مرتبط، از برنامه‌های در دست اجرای ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور است که متناسب با شعار سال جزو اهداف ما قرار گرفته است.

 

 

جعفری در رابطه با استفاده از فضای مسجد برای تبلیغ رزق حلال خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت فراگیر ائمه جماعات در رابطه با تبلیغ کسب رزق حلال، تاثیرات لقمه حلال در تربیت فرزندان و اهمیت دادن به برکت روزی و نه کثرت آن و همچنین ایجاد فضای ایمانی و مذهبی در میان جوانان در مسیر پیشگیری از به هدر رفتن استعدادهایشان از جمله ظرفیت های مساجد در نیل به هدف یاد شده است.

 

وی گفت: در صدر اسلام مسجد کارکرد مالی مختلفی داشته که ایجاد روحیه‌ جهادی و فعالیت‌های جمعی از خصوصیات ذاتی آن محسوب می شود و همچنین روح معنویت و کمال طلبی معنوی همیشه در مساجد جاری بوده و البته حضور ائمه جماعات توانمند و عالم در مساجد می‌تواند بازوی نظام در نهادینه کردن فرهنگ خمس، زکات و حتی ضرورت پرداخت مالیات و حذف رباء و معاملات صوری از اقتصاد باشد که این مورد در مبحث اقتصاد مقاومتی بسیار مهم و قابل توجه هستند.

 

جعفری در پایان ضمن اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به مشارکت مستقیم مردم در امر اقتصاد گفت: کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد که مأمن حضور عموم مردم در فعالیت‌های اجتماعی هستند یقیناً در این زمینه نیز می‌توانند قدم‌های موثری را بردارند و مشارکت مردم در امر اقتصاد به فرموده مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نیازمند توانمندشدن آنان است بنابراین مردم نیازمند اطلاعات لازم در این زمینه هستند و مساجد از آنجا که همیشه در گفتمان‌سازی و ارایه الگوی صحیح پیشتاز بوده‌اند این بار نیز در مقوله اقتصاد مقاومتی و ترویج روحیه‌ی جهادی می‌توانند با برنامه‌ریزی‌های صحیح خط مقدم تربیت و هدایت محسوب شوند.


پایان پیام/

 

کد خبر 385773

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha