عده‌ای نگذاشتند تفسیر قرآن امام ادامه یابد/رعایت مصلحت جامعه سخت است

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام روحانی با یادآوری اینکه عده‌ای نگذاشتند تفسیر امام خمینی (ره) از قرآن کریم ادامه یابد این را یکی از مظلومیت‌های امام راحل تلقی کرد و گفت: زیستن برای مصلحت جامعه بسیار سخت است.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهور شب گذشته در مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم که در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شده بود، گفت: امشب شب قرآن است و هم به تناسب تولد باسعادت سبط اکبر پیامبر شب عترت است.

 

وی با بیان اینکه قرآن مجید کتاب آسمانی است که در صحت و دقت‌اش از نزول تا امروز در تاریخ تردیدی وجود ندارد، افزود: کتب آسمانی دیگری بوده که برای هدایت انسان‌ها نازل شده اما متأسفانه هیچ‌کدام با همان شکل نزول امروز در اختیار افکار عمومی جهانیان نیست.

 

رییس‌جمهور افزود: اما آن کتاب آسمانی که شیعه و سنی با همه محققان و همه پژوهشگران در آن اتفاق دارند که کلمه‌ای بر آن افزوده نشده است و کاسته نشده است، قرآن کریم است و حافظ این قرآن طبق بیان خود قرآن مجید خداوند بزرگ است.

 

رییس دولت یازدهم با اظهار اینکه قرآن کتاب نور است و هدایت و همه خدمتگزاران به قرآن در صنوف علوم رشته‌های مختلف خاطرنشان کرد: برخی از علوم به خاطر قرآن و فهم بهتر قرآن و یا حتی قرائت صحیح قرآن به وجود آمده‌اند اما در کنار همه دست‌اندرکاران و خادمان قرآن آنچه که هدف اصلی همه ماست انس قلوب جامعه با حقایق قرآن است.

 

رییس‌جمهور با تأکید بر این نکته که خطوط قرآن چشم‌نواز است و صوت قرآن نوازش همه سامعه‌های این جامعه است، عنوان کرد: نشاط و لذت چشم و گوش با قرآن مجید است اما هدف نهایی اجرای مفاهیم قرآن در سراسر زندگی بشر است و انس عملی با قرآن فخر و افتخار همه ماست.

 

روحانی در بخش دیگری از اظهارات خود در این مراسم با تصریح اینکه این ما هستیم که در هر زمانی باید بتوانیم سؤالات و مطالبات جامعه را به محضر قرآن به خوبی تقدیم کنیم و پاسخ سؤالات‌مان را از متن و عمق قرآن دریافت کنیم، خاطرنشان کرد: هر زمان که می‌گذرد پرده‌ای از حقایق قرآن کنار می‌رود و کدام کتاب است که هر بار می‌خوانیم لذتی جدید و معنا و مفهومی جدید از آن اقتباس کنیم جز قرآن کریم.

 

وی ادامه داد: بالاترین فخر برای همه انسان‌هاست که خالق و پروردگار با انسان‌ها سخن می‌گوید و گاهی با ایهالناس و گاهی با ایهالانسان و گاهی با یا ایها الذین آمنوا ما را مخاطب بیان شریف خود قرار می‌دهد.

 

رییس‌جمهور با ارایه این سؤال که این کدام افتخار است برای انسان‌ها که هدایت دایمی برای آنها وجود داشته باشد، ادامه داد: مگر نه اینکه قرآن مساوات دایمی را با توحیدش و کرامت به همه انسان‌ها و با نگاه‌اش به صورت یکسان بر همه انسان‌ها ایجاد کرد.

 

روحانی یادآور شد: قبل از قرآن خدای همه گروه‌ها، اقوام و قبایل متفاوت بوده و قبیله برتر دارای بتی برتر بود و این اسلام و قرآن بود که برای هم انسان‌ها و بشریت خدای احد و واحد را به همه معرفی کرد.

 

وی با بیان اینکه این کتاب آسمانی بود که همه انسان‌ها را در یک صف قرار داد و فقیر و غنی را در صف جهاد و عبادت به صورت یکسان قرار داد. فقیر و بینوا و نابینا و هر آن کس که وارد خانه حق می‌شود در کنار صف فهم قرآن عبادت حق قرار می‌گیرد همه انسان‌اند و همه محترم‌اند.

 

روحانی با یاد‌آوری اینکه این اسلام بود که زن و مرد را در برابر یکدیگر قرار داد و بانوان و زنانی که حق حیات نداشتند باید در کنار همه زندگی می‌کردند و قرآن هر انسانی را در برابر یک انسان قرار داد.

 

رییس‌جمهور با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی بر علیه مردم روزه‌دار فلسطین و غزه اظهار داشت: اسلام آمد و وزن مساوی را برای انسان‌ها قرار داد و امروز شما در فلسطین اشغالی می‌بینید که گاهی به خاطر کشته‌شدن یک فرد یهودی که گاهی طراحی خود آنها هم هست ملتی به خاک و خون کشیده می‌شود و این همان عرف جاهلی قبل از اسلام است.

 

روحانی با انتقاد شدید از سکوت جهانیان در برابر جنایات رژیم صهیونیستی افزود: ما امروز جهانیان را می‌بینیم که در برابر این جنایات بزرگ سکوت می‌کنند و این اسلام بود که ترازویی را در برابر انسان‌ها قرار داد و همه را در برابر یکدیگر مساوی قرار داد و به همه انسان‌ها تبیین کرد که شما یکسان هستید.

 

رییس قوه مجریه با تاکید بر این نکته که آنچه که امروز باعث گرفتاری مسلمان‌ها شده است جدایی از فرهنگ قرآن است، گفت: اگر امروز در جامعه ایران انقلاب اسلامی خدای ناکرده جدایی و فرقه‌ای وجود دارد به خاطر فاصله از قرآن است.

 

وی افزود: اگر افراط و خشونت در گوشه‌ای از دنیای اسلام وحدت دنیای اسلام را از بین برده است و مسلمان‌ها را رودرروی یکدیگر قرار داده است به خاطر فاصله از فرهنگ قرآن است که آن عامل اصلی برای وحدت جهان اسلام و مسلمان‌ها قرآن است.

 

روحانی با اظهار اینکه خوشبختانه راجع به قرآن و اصل قرآن و آیات آن هیچ خلافی در دنیای اسلام وجود ندارد، تشریح کرد: اگر در فهم و تفسیر آیه‌ای احیانا نظرات یکسانی نباشد در اصل این قرآن هیچ اختلافی وجود ندارد و این قرآن بزرگ‌ترین عامل برای وحدت مسلمانان است.

 

رییس‌جمهور سیره پیامبر و خاندان پیامبر را قرآن ناطق و بهترین مفسران قرآن خواند و تأکید کرد: شما در زندگی امام مجتبی می‌بینید که اخلاق و سلوک قرآن‌اش و شجاعت و شهامتی که قرآن می‌گوید وجود دارد و می‌دانند آنها که می‌دانند هیچ شهامتی بالاتر از شجاعت صلح نیست.

 

وی ادامه داد: شما می‌دانید که شب بدر بر پیامبر به مراتب آسان‌تر بود تا صلح حدیبیه و آنچنان که عده‌ای ناآشنا به احکام اسلام نگاهی غضب‌آلود بر چهره رحیم پیامبر می‌انداختند و فکر می‌کردند پیامبر تسلیم قدرت مکه شده است و نمی‌دانستند که صلح پیامبر راه را برای فهم احکام اسلام و قرآن و راه نجات مسلمان‌ها باز کرده است، گرچه در سال‌های بعد همه فهمیدند.

 

روحانی به صلح امام حسن (ع) با معاویه اشاره کرد و یادآور شد: سال‌ها بعد از این صلح مسلمان‌ها فهمیدند که صلح و مصالحه برای دنیای اسلام و جهان اسلام چقدر سخت و مشکل است.

 

وی با تأکید بر این نکته که قرآن راه نجات ما مسلمان‌ها است و اهل بیت عصمت و طهارت و امام مجتبی (ع) سیره‌شان راه سعادت و نجات برای همه ماست، تصریح کرد: این خداوند بزرگ است که بر ما منت نهاده و آنچه که باعث هدایت ما می‌شود آن را چنان نزول داده تا ما بتوانیم درک کنیم و به قدر انسانیت‌مان دست یابیم.

 

وی به شب قدر اشاره کرد و گفت: این شب هم به خاطر نزول قرآن کریم است که این همه قدر و منزلت یافته است و بهتر از هزار شب شده است.

 

رییس‌جمهور با بیان اینکه من از همه خادمان قرآن و همه آنهایی که قرآن را می‌خوانند و می‌نویسند و ترجمه می‌کنند و تفسیر می‌کنند و تبیین می‌کنند، سپاسگزاری می‌کنم، عنوان کرد: اینها برای هدایت جامعه قدم‌های بسیار بلندی برمی‌دارند و چقدر افتخار می‌کنیم در دورانی زندگی می‌کنیم که در قم بسیاری از مراجع بزرگ ما یکی از افتخارات‌شان تفسیر قرآن کریم است.

 

رییس‌جمهور ادامه داد: امروز نعمتی برای حوزه است که مراجع درس تفسیر قرآن را در کنار فقه و اصول و فلسفه و کلام قرار داده‌اند و ما امروز این نعمت بزرگ را در حوزه علمیه شاهد هستیم.

 

وی در ادامه با تقدیم درود و سلام بر امام خمینی (ره) یادآور شد: تفسیر امام راحل از قرآن کریم چقدر زیبا و دلنشین بود و عده‌ای نگذاشتند که آن تفسیر ادامه یابد و این هم از مظلومیت‌های بزرگ امام راحل‌ ماست.

 

حجت‌الاسلام روحانی به یکی از خاطرات خود در محضر امام خمینی (ره) اشاره کرد و عنوان کرد: من به محضر ایشان شرفیاب شدم و از ایشان درخواست کردم که تفسیر را ادامه دهند و ما ضبط کنیم و پخش نشود و بماند بعد از حیات ایشان اما نمی‌دانم ایشان چه گفت و این نشانی آن است که در هر زمانی زیستن برای مصلحت جامعه چقدر سخت است و چه نکات ریزی باید مورد مراعات قرار بگیرد.

 

روحانی با بیان اینکه یکی از آثار مهم انقلاب اسلامی ما انس بیشتر جوانان و جامعه با قرآن مجید بود، گفت: امروز هم رهبر معظم انقلاب با هدایت‌هایشان و تشویق‌هایشان تلاش می‌کنند تا این راه را برای همه خادمان قرآن هموار کرده و این دولت افتخار بزرگ خود می‌داند که خادمی برای خادمان قرآن اهل بیت عصمت و طهارت باشد.

پایان پیام/
 

کد خبر 385062

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha