به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد حسن اکبری مطلق امروز (21 تیر) در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی اظهار داشت: در حال حاضر 37 مرکز غیر دولتی توانبخشی در سطح هشت شهرستان استان فعالیت میکنند که یکهزار و 107 نفر معلول از این مراکز خدمات دریافت میکنند.
وی با بیان اینکه در مجموع 15 هزار و 170 معلول زیر پوشش توانبخشی بهزستی استان قرار دارند، افزود: این افراد شامل معلولان ذهنی، جسمی حرکتی، روانی مزمن، شنوایی، بینایی، ضایعه نخاعی و چند معلولیتی هستند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: از معلولان زیر پوشش حوزه توانبخشی بهزیستی استان 27 درصد معلول جسمی حرکتی، 26 درصد ذهنی، 16 درصد شنوایی، 10.5 درصد چند معلولیتی و تعداد 106 نفر نیز معلول ضایعه نخاعی هستند.
اکبری مطلق با اشاره به اینکه سالانه به معلولان 17 میلیارد و 752 میلیون ریال مستمری پرداخت میشود، بیان داشت: مناسبسازی یکی از موضوعات چالش برانگیز بین بهزیستی و سازمانهای مختلف است.
پیشبینی مناسب سازی 35 درصد فضاهای شهری و عمومی در استان
وی ادامه داد: هر سال باید 20 درصد معابر مناسبسازی شود اما بنا به دلایلی تاکنون این امر به طور کامل محقق نشده است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال یک پروژه ارزیابی برای مناسبسازی در استان اجرا شده است، تصریح کرد: در این پروژه 451 منطقه و 387 واحد اجرایی مورد ارزیابی قرار گرفته که پیشبینی میشود در حال حاضر 35 درصد مناسب سازی فضاهای شهری و عمومی در استان برای معلولین انجام شده باشد.
شناسایی 9 هزار و 400 نفر معلول از ابتدای طرح توانبخشی مبتنی برجامعه
اکبری مطلق با اشاره به طرح توانبخشی مبتنی برجامعه، یادآور شد: این طرح برنامه ای برای بهبود بخشیدن به کیفیت زندگی افراد معلول از طریق اصلاح روند ارائه خدمات توسعه محلی توانبخشی، برابر سازی فرصت ها و حضور افراد دارای ناتوانی در جامعه است.
وی از شناسایی 9 هزار و 400 نفر معلول از ابتدای این طرح تاکنون خبر داد و افزود: تعداد 238 دهیاری، 128 خانه بهداشت، 124 تسهیل گر و 140 داوطلب محلی در برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه در استان فعالیت دارند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی طی این مدت بالغ بر یک هزار و 293 مورد حمایت اجتماعی در زمینه لوازم توانبخشی و کمک به مناسبسازی خودرو معلولان زیر پوشش این نهاد ارائه شده است.
سال گذشته معاینه بیش از 16 هزار کودک در طرح غربالگری شنوایی
اکبری مطلق اعلام کرد: سال گذشته یک هزار و 156 نفر زیرپوشش طرحهای اجتماعمحور محله شهری و روستایی استان قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه غربالگری شنوایی به منظور کشف نقائص و اختلالات شنیداری نوزادان اجرا میشود، گفت: سال گذشته در این زمینه 16 هزار و 533 نوزاد معاینه شده است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حوزه اعتیاد مراکز درمانی شامل درمان سرپایی، میان مدت و بلند مدت است، تصریح کرد: در حال حاضر در استان 20 مرکز سرپایی، هشت مرکز میان مدت و پنج مرکز بلندمدت فعالیت دارند.
اکبری مطلق با بیان اینکه به مرکز سرپناه شبانه به طور میانگین هر شب 11 نفر مراجعه میکنند، بیان کرد: سال گذشته در مجموع 3 هزار و 194 نفر از مراکز درمان اعتیاد سطح استان خدمات دریافت کردهاند.
وی در خصوص مراکز مشاوره بهزیستی یادآور شد: در سطح استان 5 مرکز مشاوره ژنتیک و 44 مرکز مشاوره روانشناختی حضوری و تلفنی در استان فعال هستند که سال گذشته یک هزار و 816 نفر از مراکز مشاوره ژنتیک و 10 هزار و 691 نفر از خدمات مشاوره حضوری و تلفنی بهزیستی بهرهمند شدهاند.
فعالیت 291 مهدکودک زیرپوشش بهزیستی در خراسان جنوبی
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی از فعالیت 291 مهد کودک که زیرپوشش بهزیستی خراسان جنوبی قرار دارد خبر داد و افزود: تعداد 10 هزار و 198 کودک در سطح استان از خدمات این مهدها استفاده میکنند.
اکبری مطلق با بیان اینکه طرح یک وعده غذای گرم برای جلوگیری از سوء تغذیه کودکان در مناطق محروم روستایی و حاشیه شهرها توسط بهزیستی خراسان جنوبی اجرا میشود، گفت: سال گذشته تعداد 4 هزار و 340 کودک از مزایای این طرح بهرهمند شدهاند.
وی بیان کرد: امسال 100 درصد مهد کودکهای زیرپوشش بهزیستی استان از طرح یک وعده غذای گرم بهرهمند میشوند.
518 مورد همسرآزاری در سه ماهه نخست امسال گزارش شد
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی به فعالیت های پایگاه های خدمات اجتماعی استان اشاره کرد و گفت: در سه ماهه نخست امسال 350 نفر به مراکز مداخله در بحران، 400 نفر به مراکز کاهش طلاق،2 هزار و 129 نفر از خدمات خط 123، یک هزار 699 نفر از خدمات سیار و شش نفر از خدمات خانه سلامت و 910 نفر از خدمات پایگاه سلامت در استان بهره مند شدند.
اکبری مطلق افزود: طی این مدت 32 مورد خودکشی یا اقدام به خودکشی، 59 مورد فرار از منزل، 518 مورد همسر آزاری و 366 مورد کودک آزاری در استان اتفاق افتاده است.
پایان پیام/
نظر شما