اهداف مشترک گروه های قدرت طلب در دولت های مختلف

رییس مرکز مطالعات و تدوین تاریخ ایران با تاکید بر شناخت ریشه های گروه های قدرت طلب که درون دولت های مختلف شکل می گیرند، گفت: این گروه ها اهداف مشترکی دارند و با یکدیگر پیوند می خورند.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، عباس سلیمی‌نمین، رئیس مرکز مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران در ششمین دوره همایش فکری جوان ایرانی، پرسش‌های امروزی که با موضوع کرسی‌های آزاداندیشی ویژه "الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت" در تالار دهشور دانشکده علوم دانشگاه تهران برگزار شد، با موضوع موانع تاریخی – ساختاری تحقق الگوهای اسلامی، به ایراد سخنرانی پرداخت.

 

وی با اشاره به اینکه سیر کارکرد نظام اسلامی ما بر عهده سه قوه می باشد، اظهار داشت: تعامل بین این سه قوه باعث می شود که جریان امور به مشکلی برنخورد و این تعامل را قانون اساسی به وجود می آورد.

 

سلیمی نمین، با طرح این سوال که چرا امروزه رقابت های سیاسی از حوزه کارکرد، به حوزه مفهومی ساختار تسری پیدا کرده و گسترش می یابد، ادامه داد: ما در حوزه ساختار مفهومی یک سری مفاهیم قالبی را داریم که این ها به سرعت قابل تغییر نیستند و لذا اگر انحرافی در حوزه کارکردی ایجاد شود، عمدتا در سیر برداشت از مفاهیم است و در خود مفاهیم مشکلی نخواهد بود.

 

عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان اروپا، بر این باور است که اگر برای سوالی همچون "چه کسانی در صدد جعل مفاهیم اند؟" پاسخی درست داشته باشیم، بسیاری از چالش های پیش رو در جامعه و سیاست را می توانیم از پیش روی بردایم و مسایل را درست تحلیل کنیم.

 

وی برای پاسخ به این پرسش به تبیین معنای احزاب و گروه های سیاسی در ایران پرداخت و گفت: احزاب سیاسی متشکل از چند انسان اند که دارای وحدت نظر و وحدت برنامه برای اداره جامعه اند و این ها برای اهداف مشترک و تلاش در راه رسیدن به این اهداف گرد هم جمع می شوند و یک سیر رشدی را طی می کنند.

 

سلیمی نمین در مقابل احزاب، از عده و گروه های دیگری نام برد که صرفا برای دست یابی به قدرت و یا باقی ماندن در قدرت تلاش می کنند و در این باره ادامه داد: این گروه ها کسانی هستند که اصلا با هدف و روندی که احزاب شکل می گیرند، به وجود نیامده اند، و صرفا کسانی اند که در درون قدرت ها شکل می گیرند تا بتوانند در قدرت باقی بمانند.

 

وی با این ادعا که در احزاب رویکرد خدمت گزاری به مردم و جامعه بسیار محتمل است، گفت: اما در این گروه هایی که در درون قدرت شکل می گیرند، اصلا نمی توان انگیزه خدمت وجود داشته باشد؛ چرا که اصلا تفکری پشتوانه این گونه گروه ها نیست و هیچ کدام از شاخصه های احزاب در شکل گیری این گروه ها به چشم نمی خورد.

 

مدیر مسئول پیشین تهران تایمز بر این باور است که عمده چالش هایی که در ابعاد چارچوب کارکردهای نظام وجود دارد، به واسطه این گروه ها به وجود می آید و آمده است.

 

وی با طرح اینکه کارگزاران در دولت هاشمی رفسنجانی و مشارکت در دولت خاتمی به وجود آمدند و گروه خاصی هم در دولت احمدی نژاد شکل گرفته اند، ادامه داد: این گروه ها چون نمی توانند با مفاهیم ثابت درون نظام مبارزه کنند، به مبارزه با مفاهیم برخاسته و وارد عرصه تاثیرگذاری مفاهیم می شوند.

 

مدیر مسئول پیشین کیهان هوایی با اظهار تاسف از اینکه رقابت های ناسالم سیاسی در کشور هماره ما را از شناخت این جریانات و رویکرد قدرت، منحرف کرده است، افزود: آنچه که می تواند در ارتباط با پیشرفت سیاسی جامعه و غنا بخشیدن به الگوی توسعه اسلامی – ایرانی به ما کمک کند، شناخت مکانیزم های پنهان است که به راحتی برای همه آحاد جامعه شناختش آسان نیست.

 

وی در همین باره افزود: قشر دانشجو در این عرصه بسیار می تواند کارکرد موثری داشته باشد، تا این مشکل درون نظام را بشناسد و آنچه که عامل نگرانی است، بحث عدم شناخت این پدیده است.

 

مولف کتاب "ورای نمودها و نمادها" معتقد است که اگر صرفا شاخصه های این چنین گروه ها را مورد حمله قرار دهیم، شاخه ها تغییر می کند، اما بدنه این گروه ها همچنان ثابت باقی خواهد ماند.

 

وی با طرح این مسئله که معمولا دولت ها با نقد دولت های گذشته بر سر کار می آیند، افزود: اما گروه هایی که درون قدرت ها و دولت ها شکل می گیرند، با یکدیگر پیوند می خورند و اهداف مشترکی می یابند.

 

مولف کتاب "مرصاد پایانی بر دو ادعا" از ایجاد این پیوندها و قرابت ها با بیگانگان و دشمنان نظام سخن گفت و اظهار داشت: اگر امروزه بر جریاناتی که درون قدرت شکل می گیرد، تسلط نیابیم، قطعا با بیگانگان دچار اشتراکاتی و پیوندهایی خواهند شد.

 

وی با اشاره به اینکه دولت احمدی نژاد بدون حزب بر سر کار آمد، گفت: اما امروزه می بینیم که در درون قدرت دار و دسته ای شکل گرفته است که اینها نیز با کارگزارن و مشارکت فرقی ندارند و مشخصه همه اینها نگاه به قدرت است.

 

مولف کتاب "قتلگاه رکس" از عناوین مختلفی مانند رمال، فراماسونر، نفوذی و غیره نام برد که امروزه به جریانات قدرت طلب می دهند و در این باره گفت: جنبش دانشجویی باید شناخت درستی را در این زمینه با کنار هم گذاردن جریانات این چند دوره به دست بیاورد و درست تحلیل کند.

 

وی مدعی شد که این جریانات برای جذب همه گروه ها، مباحث مختلفی را طرح می کنند که در موارد بسیاری پر از تناقض است. وی در این باره ادامه داد: مسیر باقی ماندن بر قدرت همه اش علیه قانون است و عمدتا با مفاهیم ساختاری درون نظام در تقابل است. تلاش برای باقی ماندن در قدرت همان نقض عدالت و بهره بردای از قدرت است.

 

مولف کتاب "نگاهی به درون" با اشاره به اینکه شاکله چنین ساختارهایی اصولا بر سوء استفاده است، اظهار داشت: با ریشه یابی چنین جریاناتی می توانیم در جهت تسریع در رسیدن به الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت، حرکت های خوبی داشته باشیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 38480

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha