حجت الاسلام حسین حق پسند، معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه علمیه گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه ماه رمضان از برترین ماههاست اظهارکرد: این ماه موصوف به یکی از نامهای خداوند متعال است و در این ماه به انسان فرصت داده میشود که آنچه را انجام داده، جبران کند، در روایات آمده است: در ماه مبارک رمضان انسان میتواند خود را برای خداوند خالص گرداند.
وی به ریشه کلمه رمضان اشاره کرده و افزود: ماه رمضان از برترین ماههاست و نباید کلمه رمضان را بدون واژه ماه به کار برد و باید حتما ماه رمضان تلفظ شود.
حجت الاسلام حق پسند با بیان اینکه کلمه رمضان از ریشه (رَمَضَ) به معنای شدت تابش خورشید بر ریگ داغ گرفته شده است گفت: امام علی(ع) در توضیح این واژه و رابطه آن با رمضان میفرماید: زمانی که خاری در پای فردی فرو رود یا فردی در بیابان بیآب و علف باشد و از شدت گرما، تشنگی و درد دیگر توان ادامه دادن مسیر خود را نداشته باشد چطور میخواهد در میان طبقاتی از آتش که قابل مقایسه با این گرما را ندارد قرار بگیرد و ماه رمضان فرصتی بسیار بزرگ است که انسان میتواند به بخشش حتمی خداوند متعال امیدوار باشد.
وی به علت برتری این ماه بر سایر ماهها اشاره و تصریح کرد: علت این برتری در اینست که قرآن عظیم در شب قدر در ماه رمضان بر پیامبر(ص)نازل شده است. در روایت است که قرآن کریم دراین ماه در بیت المعمور بر پیامبر(ص) و همچنین صحف ابراهیم(ع)در شب اول ماه مبارک، کتاب تورات در روز ششم، کتاب انجیل در روز سیزدهم و زبور در روز هیجدهم ماه مبارک رمضان برای هدایت ابناء بشر بر پیامبران نازل شده است که این خود نشان از برتری این ماه نسبت به سایر ماهها دارد.
این مبلغ برجسته اضافه کرد: در روایتی از پیامر اعظم(ص) است که ایشان در آخرین جمعه ماه شعبان به مردم بشارت فرا رسیدن ماه رمضان ماه بندگی و طاعت خداوند متعال و رحمت، برکت و ماه بندگان خالص خداوند را داد و فرمود: روزهایش بهترین روزها، شبهایش بهترین شبهاست. به مهمانی خداوند وارد میشوید، نفسهای شما تسبیح و خواب شما عبادت است و عملهای شما مورد قبول، دعاهایتان مستجاب میشود. شیطان غل و زنجیر شده و درهای جهنم بسته و درهای بهشت باز است پس کاری نکنید که در این ماه شیطان آزاد شود و درهای جهنم نیز باز گردد.
وی با بیان اینکه خداوند متعال برای انسان وظایفی قرار داده که یکی از این وظایف روزه یا همان صیام است، اذعان کرد: روزه هم از لحاظ معنوی و هم مادی اثرات پرفایده برای افراد جامعه خواهد داشت برای مثال وقتی کسی که روزه دارد از تمام رفتارهایی که باعث ناخشنودی خداوند و از ارتکاب جرائم اجتناب کرده و سعی میکند خود را در بهترین شرایط قرار دهد و این منجر به تعالی در فرد و در نهایت در جامعه خواهد شد.
حجت الاسلام حق پسند تصریح کرد: اسلام و دین رسول خدا روشهای زندگی و سنتهای بسیار عالی و بزرگی همچون صدقه، افطاری، کمک به ایتام و... که در ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژهای برخوردار هستند، دارد و اگر این سنتها همانطور که در زمان حیات رسول خدا انجام میگرفته اجرایی شود تعادل و تعالی در جامعه اسلامی ما بیشتر به منصه ظهور خواهد رسید و از آسیبهای که ممکن است پیش آید، جلوگیری خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما