حجت الاسلام سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد گیلان با تسلیت سالروز وفات حضرت خدیجه(س) به خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان گفت: دهم رمضان (سال 10 بعثت) نقطه پایان بر 25 سال همراهی و همگامی حضرت خدیجه(ع) با رسول اکرم بود بانویی که در 65 سالگی چشم از جهان فرو بست و رسول الهی را در فراقی جانسوز تنها گذاشت.
وی ادامه داد:این واقعه دردناک که به فاصله اندکی از وفات ابوطالب(ع) روی داد، چنان پیامبر اکرم(ص) را متاثر کرد که آن سال را «عامالحزن» نامید.
حجت الاسلام پورابراهیم با اشاره به ویژگیهای رفتاری خدیجه(ع)، تصریح کرد: نخستین ویژگی حضرت خدیجه(ع) نسبتبه پیامبر، درک ارزشهای واقعی او در برابر فریبندگیهای ظاهری و دنیوی بود. او معنای کمالات انسانی را به خوبی شناخت و چون توانست آن را تنها در وجود پیامبر اکرم بیابد، حاضر شد تمام شخصیت و دارایی خود را برای درک آن فدا کند.
وی احترام به شخصیت پیامبر(ص) و تلاش برای جلب رضایت ایشان را از دیگر ویژگیهای شخصیتی حضرت خدیجه(ع) دانست و افزود: خدیجه به رغم اموال فراوان و موقعیت اجتماعی ویژهای که داشت، در برخورد با رسول اکرم همواره حرمت او را پاس میداشت و کوچکترین رفتاری که نشانی از اظهار برتری دهد از خود بروز نمیداد تمام توان خود را به کار میبرد تا امور منزل را مطابق میل پیامبر اداره کند.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد گیلان اضافه کرد: چون به میزان علاقه پیامبر به عبادت آگاه بود، چنان رفتار میکرد که پیامبر به راحتی به عبادت و راز و نیازش مشغول باشد و حضور خدیجه را مانعی برای عباداتش نداند.
وی اظهار کرد: زمانی که حتی بسیاری از بستگان رسول اکرم(ص) پیامبر را تنها گذاشتند و حتی کمر همتبه نابودی او بستند، خدیجه به محمد(ص) روی آورد و با او پیمانی جاودانی بست و تا لحظه آخر زندگی بر عهد و پیمانش استوار ماند.
حجت الاسلام پورابراهیم انفاق اموال و تحملپذیری و صبر را از دیگر ویژگیهای بارز حضرت خدیجه دانست و افزود: خدیجه صبر و تحمل را در زندگی با رسول پیشه خود ساخت و در برابر فشارهای مختلف همسایههای مشرک، زنان متعصب، محاصره اقتصادی و... بردباری و تحملپذیری ویژهای از خود نشان میداد و با این همه سختی و فشار، خم به ابرو نمیآورد و در تمام دوران زندگی قبل و بعد از بعثتبه مانند بانویی شفیق همراه و کمک یار پیامبر بود.
وی با بیان اینکه حضرت خدیجه(ع) اولین بانوی مسلمان بود تصریح کرد: خدیجه همراه علی(ع) با پیامبر اکرم نماز میخواند و هر گاه رسول خدا از آزار و اذیت مشرکان اندوهناک می شد، خدیجه او را آرامش میبخشید، سنگینی مشکلات را از دوش او بر می داشت و آزار مردم را در نظر او آسان میکرد.
این استاد اخلاق با بیان اینکه حضرت خدیجه(س) اولین همسر رسول خدا بود و تا او زنده بود، پیامبر همسر دیگری اختیار نکرد به روایتی از امام صادق(ع) اشاره کرد که فرموده است: هنگامی که خدیجه از دنیا رفت، فاطمه(ع) به سوی پیامبر(ص) شتافت و گرد او میگشت و میگفت:« پدرجان! مادرم کجاست؟» جبرئیل فرود آمد و به پیامبر گفت:« خداوند به تو دستور می دهد به فاطمه(ع) سلام برسانی و بگویی مادرش در خانهای از مروارید با دیوارهایی از طلا و ستونهایی از یاقوت سرخ سکونت یافته است. او در بهشت در کنار مریم و آسیه است.» فاطمه(ع)با شنیدن این پیام گفت:« به راستی که فقط خداوند، سالم از هر عیب و نقصی است (ان الله هو السلام)، سلام از اوست (منه السلام) و به سوی او باز می گردد الیه السلام).
پایان پیام/
نظر شما