به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجتالاسلام محمدجواد نظافت، مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی(عج) صبح امروز(15تیر) در سلسله نشستهای "نهج البلاغه و زندگی" به تبیین حکمت های 84، 85، 86 و 87 نهجالبلاغه پرداخت و اظهار داشت: در برابر دشمن نباید احساس و ابراز ضعف کرد چرا که با بیان ضعف، دشمن لجبازتر و جسورتر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از تجربیات دیگران عزت آفرین است، افزود: ملتی که در برابر دشمن سر خم نکرده و با رشادت و شهادت جلوی زورگوییهای آنها میایستد در این را هر چقدر که کشته دهند باز هم نسل آنها از افراد باقیمانده و زیاد خواهد شد.
حجت الاسلام نظافت با بیان اینکه امیر المؤمنین علی (ع) در حکمت 84 میفرمایند به جا ماندگان از جنگ عددشان پایدارتر و تولد و نسلشان بیشتر است، تصریح کرد: علت پایدار ماندن و زیاد شدن نسل باقیمانده این است که با رشادتها و جانبازی ها ملت و کشور خود را در برابر تهدیدات بیمه و در جان دشمنان خویش ترس و دلهره ایجاد کردهاند.
وی با اشاره به اینکه مبارزه در راه خدا بابی از بابهای بهشت است و بهترین سنگر و دژ لباس تقوا است که خداوند آنرا بر بندگان خویش نیکو شمرده است، اظهار داشت: هرکس جنگ را بخاطر سستی رها کند خداوند لباس ذلت بر تن آن میپوشاند.
وی با اشاره به اینکه لازمه کسب عزت و سربلندی، رشادت و شهادت است، گفت: گاهی دشمن بر ملتی حمله و قصد نابودی آنها را دارد اما به نتیجه نمیرسد.
این نهج البلاغه پژوه در ادامه سخنان خود با اشاره به این مطلب که «دروغگویی، گمراهی، بیاعتمادی و ازبین رفتن دنیا و آخرت» آثار منفی اظهار نظر بدون علم و بیجا است، خاطر نشان کرد: در نزد امیرالمؤمنین(ع) اندیشه و تجربه افراد سالخورده و پیر از تلاش جوان خوشایندتر است و نقل شده که تجربه پیران از آمادگى رزمى جوانان برتر است.
حجت الاسلام نظافت تصریح کرد: بسیاری از جوانها در برابر تجربه پیران و بزرگان احساس بی نیازی میکنند و بر اثر این پندار غرورآمیز سالها از عمر عزیز خود را در کسب تجربه ای می گذرانند که می توانستند سالها پیش بدون صرف وقت و به رایگان، آن را از بزرگان، بی منت و بی ادعا به دست آورند.
مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی(عج) با اشاره به این مطلب که جوانی مملو از احساسات است، خاطر نشان کرد: اگر در فصل جوانی از تجربیات بزرگان استفاده نشود احساسات بر عقل و فکر غلبه کرده و باعث گمراهی و ضلالت میشود.
این کارشناس امور تربیتی درباره خودسازی در فصل جوانی، گفت: فرصت طلایی جوانی بهترین زمان برای خودسازی در همه زمینه ها و موضوعات است چرا که جوان مستعد و آماده پذیرش تربیت و تأثیرپذیر است.
وی افزود: در هشت سال دفاع مقدس جوانان با خودسازی، قدرت خویش و با کمکگیری از تجربیات امام خمینی(ره)جنگ را با پیروزی پشت سر گذاشته و عزت و افتخار را برای کشورمان بدست آوردند.
حجت الاسلام نظافت در تبیین حکمت 87 بیان داشت: نا امیدی از گناهان کبیره است و حضرت علی(ع) میفرمایند تعجب میکنم از بندهای که نا امید است اما میتواند استغفار کند چرا که در قرآن کریم ناامیدی از رحمت خدا به کفار، منافقین و گمراهان نسبت داده شده است.
مدیرحوزه علمیه حضرت مهدی(عج)افزود: قرآن به استغفار در پناه ائمه معصومین(ع) سفارش زیادی کرده است و آنرا استغفار کامل برای انسان مومن معرفی میکند.
پایان پیام/
نظر شما