به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی علی اصغر کاراندیش، در نشست خبری که در محل اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزار شد،تصریح کرد: زمانی ما میتوانستی تنها از طریق سخنرانی در مساجد و محافل این فرهنگ را منتقل کنیم اما امروز باید تمام امکانات را در جهت انتقال فرهنگ ناب محمدی به کار ببریم.
کاراندیش ادامه داد: یکی از مکانهای مؤثر در زمینه ترویج فرهنگ اسلامی مساجد و کانونهای فرهنگی و هنری مساجد است که در راستای جذب نوجوانان و جوانان فعالیتهای بسیار مؤثری انجام میدهند.
این مقام مسئول یکی دیگر از ابزار ترویج فرهنگ اسلامی را رسانههای دیجیتال عنوان کرد و افزود: بخش عظیمی از تبلیغات در فضای مجازی در جهت تخریب فرهنگ اسلامی و ایرانی است که ما هم از طریق همین رسانه و فضای مجازی باید بتوانیم با این هجمه عظیم تبلیغاتی مقابله کنیم.
وی به دیگر ابزار ترویج فرهنگ اسلامی اشاره کرد و گفت: سینما، تلویزیون و هنرهای تجسمی و غیره از ابزار انتقال فرهنگ هستند که امروز تهیه یک فیلم فاخر در حوزه فرهنگ میتواند بسیار اثرگذار باشد.
کاراندیش در ادامه اضافه کرد: یکی دیگر از ابزارهای انتقال فرهنگ، برگزاری نمایشگاههای قرآن و عترت، کتاب و نمایشگاه مطبوعات است که از این میان نمایشگاه قرآن و عترت نقش بسیار پررنگی در انتقال فرهنگ اسلامی دارد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه اعتبار در بحث فرهنگ بسیار پایین است، عنوان کرد: تنها 0.4 درصد از اعتبار دولت مربوط به بخش فرهنگ و هنر است، اما اگر همین اعتبار کم را درست استفاده کنیم به نتایج مطلوب میرسیم.
این مقام مسئول اظهار کرد: اگر در نمایشگاهها فقط به شکل ظاهر و کمیت بپردازیم و از کیفیت غافل شویم، خروجی خوبی نخواهیم داشت، پس باید به دنبال خروجی باشیم که بعد از 10 روز برگزاری نمایشگاه قرآن افراد به سمت قرآن سوق داده شوند.
وی به هممرز بودن استان خراسان رضوی با کشورهایی نظیر افغانستان و پاکستان اشاره و تأکید کرد: بر روی شهرستانهای سنینشین باید بسیار کار شود تا مذاهب به یکدیگر نزدیکتر شوند.
کاراندیش ابراز کرد: در خصوص انتقال مفاهیم فرهنگی نباید یک نسخه واحد برای همه افراد پیچید زیرا مخاطبین ما زیاد هستند و با هر کسی باید با شیوه خودش صحبت کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یک نکته مهم است که مقام معظم رهبری بر آن تأکید دارند، تصریح کرد: چیزی که میتواند در موفقیت اقتصاد مقاومتی در جامعه مؤثر باشد گفتمانسازی و فرهنگسازی است.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه در راستای گفتمانسازی اقتصاد مقاومتی باید از موازیکاری پرهیز کرد، افزود: در بخش اقتصاد مقاومتی باید از قرآن استفاده کنیم، در غیر اینصورت به مشکل برخورد خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت جدید این است که در سال 93 بودجه به سمت استانها و شهرستانها سوق داده شود و اعتبارات برنامه محور شود یعنی افراد بر اساس برنامهای که میدهند اعتبار میگیرند.
کاراندیش اظهار کرد: امسال حداقل 20 درصد اعتبارات وزارت فرهنگ که در تهران است به سمت استانها و شهرستانها سوق داده میشود تا افراد هنرمندی که در شهرستانها هستند دچار مشکل نشوند.
معاون وزیر ارشاد در پایان با تأکید بر اینکه کار فرهنگی باید مردمی باشد، خاطرنشان کرد: اگر کار فرهنگی تبدیل به بودجه دولتی شود قطعا شکست میخوریم و دولت باید تنها زیرساختها و شرایط را فراهم کند تا بخش غیر دولتی بتواند به راحتی فعالیت کند.
پایان پیام/
نظر شما