مشکلات استان ناشی از عدم آینده نگری در برنامه ریزی ها است

خبرگزاری شبستان: استاندار قزوین گفت: متاسفانه عدم توجه به آینده نگری و نگاه آمایشی در برنامه ریزی های سنوات گذشته، شاهد بروز مشکلاتی در استان شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، مرتضی روزبه در شورای مدیران ستادی استانداری بیان کرد: در سفر به مناطق مختلف استان و همچنین در نشست با مسئولین استانی و شهرستانی شاهد نگرانی ها و حسیاسیت هایی هستیم که متاسفانه عدم توجه به آینده نگری و نگاه آمایشی در برنامه ریزی های سنوات گذشته، شاهد بروز مشکلاتی در استان شده است که لزوم توجه به سند آمایش را در برنامه ریزی های آتی دوچندان می کند.
 

وی ادامه داد: به پایان برنامه پنجم توسعه نزدیک می شویم و شروع تدوین برنامه ششم در دستور کار است، یکی از اسنادی که در تدوین برنامه باید لحاظ شود و مدیران نیز به آن توجه ویژه و خاص داشته باشند، سند آمایش استان است.
 

استاندار قزوین ارتباط منطقی بین انسان و محیط، توجه به ملاحظات امنیتی و پدافندی و مسایل زیست محیطی را از مزیت های سند دانست و تصریح کرد: ویژگی برجسته و بسیار مهم سند آمایش این است که تمام بخش ها در کنار یکدیگر دیده می شوند و این بحث مهمی است تا اگر تصمیمی گرفته می شود ملاحظات دیگر نیز در نظر گرفته شود.
 

وی در ادامه به عدم استقرار برخی از پروژه های مهم استان اشاره و تصریح کرد: از نظر مکانی به دلیل عدم توجه به برخی ملاحظات امروز با چالش های جدی مواجه هستیم و نباید در ادامه فرآیند توسعه استان با این چنین تصمیمات مواجه باشیم و سند آمایش یکی از ابزار هایی است که در این راستا می تواند به مدیران و مسئولین کمک کند.
 

روزبه تأکید کرد: موضوع برنامه ریزی براساس نگاه آمایشی باید به یک گفتمان عمومی تبدیل شود و رسانه های جمعی به ویژه صدا و سیما می تواند با دعوت از افراد صاحب نظر و کارشناسان مجرب، متناسب با مخاطبان خود به تببین و تشریح این موضوع بپردازند و این آمادگی در استانداری وجود دارد تا نسبت به اطلاع رسانی و افزایش آگاهی مدیران و مردم هرگونه اطلاعاتی را در اختیار قرار دهد.
 

وی گفت: امروز ما برای استان نقشه راه داریم و سند آمایش نقشه راه توسعه استان خواهد بود.
 

استاندار قزوین اعلام کرد: مطالعات تطبیقی مرحله بعدی اجرای طرح آمایش است و مرکز مطالعه اسناد باید یک مرکز فعال باشد تا بتواند ایده های جدید و نو را در نظر گرفته و با سند آمایش استان تطبیق کند.
 

وی خاطر نشان کرد: باید نگاه در برنامه ریزی ها تغییر کند و بر خلاف گذشته برنامه ریزی ها از پایین به بالا باشد زیرا تجربه نشان داده است که یکی از مدل های موفق در برنامه ریزی در دنیا، نظام مدیریتی پایین به بالا یعنی توجه به مناطق روستایی و سپس به مناطق شهری و توسعه یافته تر است و امروز باید یک حساب ویژه ای را برای روستاها در راستای شکوفایی و رونق اقتصادی آن باز کرد.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 382060

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha