به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، علی اصغر کاراندیش، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز (11 تیر) در جلسه هماهنگی برگزاری نهمین نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد اظهار داشت:کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند در جهت تاثیرگذاری بر روی اقشار مختلف جامعه نقش بسزایی داشته باشند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این مطلب که از دیر باز مسجد پایگاه اصلی انقلاب فرهنگی کشور بوده است، افزود: کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از فضاهایی موثر در انتقال فرهنگ قرآن به نوجوانان و جوانان است.
وی با تاکید برآنکه باید احکام قرآنی را در جامعه رواج داد و آن را به نسل آینده منتقل کرد، افزود: برای انتقال این احکام در جامعه نیازمند شیوه های مختلفی هستیم.
گسترش فضائل و اخلاق اسلامی در جامعه را یکی از وظایف وزارت ارشاد است
وی گسترش فضائل و اخلاق اسلامی در جامعه را یکی از وظایف وزارت ارشاد دانست و گفت: برای انتقال این فرهنگ در زمان های مختلف، ابزارهای متفاوتی وجود دارد و امروز باید همه ابزارها را در جهت ترویج اسلام ناب محمدی به کار گرفته و به نحو مطلوب از آن ها استفاده کنیم.
کاراندیش با بیان اینکه یکی از این ابزارها برای ترویج فرهنگ اسلامی رسانه های مجازی و دیجیتال است، افزود: قطعا بخش عظیمی از این ابزار در جهت مقابله با فرهنگ ما است و اگر نتوانیم از همین ابزار در جهت مبارزه با تهاجمات فرهنگی استفاده کنیم با چالش های فراوانی مواجه خواهیم شد.
وی سینما، تلویزیون، هنرهای نمایشی و تجسمی را یکی دیگر از ابزارهای مورد استفاده برای گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه عنوان کرد و افزود: امروز می توان با ساخت یک فیلم با محتوای مناسب، مخاطبان زیادی را تحت تاثیر قرار داد چرا که در بسیاری از کشورهای دنیا از هنرهای تجسمی برای انتقال مفاهیم فرهنگی خود استفاده می کنند.
تلاش وزارت ارشاد برای انتقال فرهنگ اسلامی ایرانی در خارج از کشور
کاراندیش تاکید کرد: به همین جهت وزارت ارشاد در تلاش است تا در حوزه های مختلف فعالیت کند تا بتواند فرهنگ اسلامی ایرانی را در داخل و خارج از کشور گسترش دهد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد با بیان اینکه اگر از ابزارهای در دسترس خود به درستی استفاده کنیم به اهداف خود می رسیم، گفت: تنها 4/0 درصد از اعتبارات دولت مربوط به بخش فرهنگ و هنر است که این مقدار بسیار ناچیز است اما اگر همین میزان اعتبار را به درستی توزیع کرده و با برنامه ریزی از آن استفاده کنیم، نتایح مطلوبی حاصل خواهد شد.
وی تصریح کرد: اگر در برپایی نمایشگاه های مختلف تنها به شکل ظاهر بپردازیم، کمیت را افزایش داده و به کیفیت توجه نکنیم نتایج خوبی را نخواهیم دید بنابراین باید خروجی نمایشگاه ها را بررسی کنیم و ببینیم تا چه اندازه بر روی مخاطبان تاثیر می گذارد.
کاراندیش با اشاره به وجود ابزارهای مختلف نامناسب برای تاثیرگذاری بر روی نوجوانان و جوانان گفت: در حال حاضر انواع بازی ها و فیلم ها از جهت فکری به این قشر تزریق می شود بنابراین ما باید بر روی این موضوع تمرکز کرده و به جوانان خوراک فکری بدهیم زیرا اگر فکر نوجوانان از ابتدا درست شکل نگیرد کار ما در آینده سخت تر خواهد بود.
وی یادآور شد: در دنیای امروز نمی توان برای انتقال مفاهیم فرهنگی یک نسخه واحد برای همه افراد جامعه پیچید.
برای موفقیت در عرصه اقتصاد مقاومتی در جامعه باید فرهنگ سازی و گفتمان سازی صورت گیرد
کاراندیش با تاکید بر بحث فرهنگ سازی و گفتمان سازی در رابطه با اقتصاد مقاومتی گفت: چیزی که می تواند در موفقیت اقتصاد مقاومتی در جامعه نقش اصلی را ایفا کند فرهنگ سازی و گفتمان سازی است بنابراین باید از مفاهیم قرآن برای این امر بهره ببریم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد با بیان سیاست وزارت ارشاد در خصوص تخصیص اعتبارات به استان ها گفت: وزارت ارشاد درصدد است تا اعتبارات را برنامه محور کند. یکی از سیاست های ما این است که امسال 20 درصد از اعتبارات را به نسبت سال 92 به استان ها اختصاص داده و این مقدار را در سال های آینده افزایش دهیم.
وی تاکید کرد: وزارت ارشاد معتقد است کار فرهنگی باید مردمی باشد زیرا اگر کار فرهنگی به دولت وابسته شود شکست خواهد خورد بنابراین دولت باید شرایطی را فراهم کند تا امکان فعالیت بخش خصوصی به وجود بیاید. بخش غیر دولتی نباید به اعتبارات دولتی وابسته باشد.
پایان پیام/
نظر شما