نرخ بهره وری 9 شاخص فعالیت اقتصادی استان منفی است

خبرگزاری شبستان: معاون برنامه‌ریزی و اشتغال استانداری خراسان جنوبی گفت: در تحقیقاتی که در ماه گذشته از 16 فعالیت اقتصادی استان انجام شده نرخ بهره‌وری 9 شاخص فعالیت اقتصادی منفی بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علی رضایی امروز (11 تیر) در کارگروه تخصصی امور اقتصادی خراسان جنوبی اظهار داشت: این کارگروه سیستم اقتصادی استان را مورد بررسی قرار می‌دهد و داده‌های کلان را در برنامه‌ریزی لحاظ می‌کند.

  

وی با اشاره به اینکه دو اولویت افزایش بهره‌وری و زیرساخت‌ها را برای توسعه اقتصاد استان در نظر گرفته‌ایم، افزود: در توسعه زیرساختها مباحث کلان و در افزایش نرخ بهره‌وری اشتغال و پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی مطرح است. 

 

معاون برنامه‌ریزی و اشتغال استانداری خراسان جنوبی گفت: در تحقیقاتی که در ماه گذشته از 16 فعالیت اقتصادی استان انجام شده نرخ بهره‌وری 9 شاخص فعالیت اقتصادی منفی بوده است بنابراین تاکید می‌شود ارتقای شاخص های اقتصادی در بخشهای مختلف مورد توجه باشد.

  

رضایی بیان داشت: برای رسیدن به نرخ بهره‌وری مطلوب در بخش کشاورزی باید اشتغال آن ثابت نگه داشته شود اما درآمد پایدار آن را از جا به جایی فعالیت‌های اقتصادی در بخش بهبود روش‌های کشاورزی و تبدیل صنایع انجام گیرد.

  

وی با اشاره به اینکه برخی موسسات خصوصی مالی واعتباری منابع مالی خود را در سطح استان‌های دیگر سرمایه‌گذاری می‌کنند، تصریح کرد: باید این موسسات تشویق شوند تا سرمایه‌گذاری منابع مالی خود را در استان انجام دهند و برای تحقق این امر نیاز است فضای کسب و کار و سرمایه‌گذاری در استان فرهم شود. 

 

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به طرح تحقیقاتی اقتصاد استان با تاکید بر اولویت‌بندی بخشهای اقتصادی، اظهار داشت: نخستین قدم در جهت تخصیص بهینه منابع در اقتصاد استان، شناخت بخش دارای اولویت و مزیت اقتصادی است.

 

مهدی رمضانی ادامه داد: با توجه و حمایت بیشتر از اولویت اقتصادی، می‌توان اقتصاد استان را شکوفاتر و زمینه رشد و توسعه هر چه بیشتر آن را فراهم کرد. 

 

وی با بیان اینکه جامعه آماری در این پژوهش تمامی مدیران و کارشناسان اقتصادی استان، خبرگان و اساتید دانشگاهی، فعالان و کارآفرینان بخش ‌های اقتصادی استان بوده‌اند، گفت: تعداد 180 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای- سیستماتیک استفاده شد و جامعه آماری به خوشه‌های کشاورزی، صنعت، معدن، خدمات و بازرگانی و حمل ونقل و ارتباطات تقسیم شدند.

 

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی عنوان کرد: براساس نتایج این تحقیق ایجاد فضای مطلوب کسب وکار، ایجاد اشتغال، ایجاد امنیت پایدار، استفاده بهینه از موقعیت جغرافیای و اقلیمی استان، ایجاد زنجیره‌های تولید و ارزش، ارزش افزوده، بهره‌وری عوامل تولید، مزیت نسبی، مصرف واسطه بخشهای مولد اقتصادی و توسعه بخش تعان استان معیارهای حائز اهمیت برای توسعه استان هستند.

  

رمضانی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی با 31 درصد جزء مهمترین بخشهای اقتصادی برای اتخاذ اثربخش و کارآمد راهبردهای توسعه استان است، افزود: بخش صنعت با 21 درصد، خدمات و بازرگانی با 19 درصد، معدن با 18 درصد و بخش حمل و نقل و ارتباطات با 11 درصد از جمله مهمترین بخش‌های اقتصادی استان هستند.

 

پایان پیام/

کد خبر 381929

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha