به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران، زهرا ساعی، مدیرکل امور بانوان استانداری تهران گفت: تعداد زنان سرپرست خانوار روز به روز در حال افزایش است و حمایت از این قشر نیازمند طرح جامعی است که برای نخستین بار در کمیته زنان سرپرست خانوار استانداری به اجرا در می آید.
وی اظهار کرد:در کارگروه زنان و خانواده استان براساس اولویت ها و مشکلات بانوان چهار کمیته تشکیل شد که براساس بررسی های انجام شده رسیدگی به وضعیت زنان سرپرست خانوار به ویژه اشتغال آنها اولویت اصلی را به خود اختصاص داد و در مراحل بعدی کمیته های بهداشت وسلامت،فرهنگی و اجتماعی و آموزش و پژوهش فعال شده است.
وی افزود: با لارفتن آمار اعتیاد و به دنبال آن افزایش طلاق موجب شده تا هر روز شاهد افزایش جمعیت زنان سرپرست خانوار باشیم و برای بهبود زندگی این قشر از زنان جامعه نیازبه داشتن برنامه ای منسجم احساس می شود.
مشاور استاندار تهران ادامه داد: برای نخستین بار است که کمیته رسیدگی به وضعیت زنان سرپرست خانوار در استان تهران تشکیل می شود که در آن مشاوران استانی امور بانوان دستگاه های اجرایی همچون کمیته امداد، بهزیستی، آموزش و پرورش، فنی و حرفه ای،کار،رفاه و امور اجتماعی ، میراث فرهنگی و گردشگری، قوه قضاییه و سایر دستگاهای متولی حضور دارند.
به گفته ساعی در کمیته تخصصی رسیدگی به وضعیت زنان سرپرست خانوار استان تهران رسیدن به برنامه جامع و منسجم برای حمایت از این قشر جامعه اولویت اصلی ما است.
وی گفت: لزوم داشتن برنامه ای منسجم در حمایت از این زنان از آن جهت است که شاهد اقدامات پراکنده ای توسط هریک از دستگاه های متولی نخواهیم شد.برای جلوگیری از این ناهماهنگی در استانداری تهران چرخه ای تعریف شد که در قالب یک طرح جامع دستگاه ها براساس ظرفیت و وظایف خود بخشی از امور را در حمایت از زنان سرپرست به عهده بگیرند تا بتوان به اهداف اصلی دست یافت.
مدیرکل امور بانوان استانداری تهران گفت: در طرح تعریف شده ابتدا زنان سرپرست خانوار را به چند گروه تقسیم کردیم زیرا این گروه از جامعه جمعیت و گستردگی فراوانی دارند و براساس آن برای هر گروه برنامه خاصی تعریف شده است، به طوریکه در گروه نخست زنان سرپرست خانواری که در وضعیت اضطراری قرار دارند گنجانده شده و براساس برنامه توانمندسازی با کمک سایر دستگاه های متولی از آنها حمایت می شود.
وی افزود: پس از توانمندسازی زنان سرپرست خانوار زمینه خود اشتغالی آنها رافراهم می کنیم و در مرحله نهایی شرایط عرضه محصولات تولید شده آنها را مهیا می کنیم.
به گفته ساعی زنان سرپرست خانواری که امکان توانمندسازی ندارند با ارایه بسته های حمایتی تحت پوشش قرار می گیرند.
رویکرد خانواده محور در امور زنان استانداری مشاور استاندار درامور بانوان با بیان اینکه رویکرد ما خانواده محور است گفت: در این کمیته علاوه بر توجه به زنان سرپرست خانوار خانواده آنها نیز مورد حمایت قرار می گیرند و در صورت نیاز فرزندان آنها ویا مواجه شدن با آسیب های مختلف برنامه های حمایتی از خانواده محقق می شود.
تهیه بانک اطلاعاتی جامع از زنان سرپرست خانواده
ساعی با تاکید براینکه بخشی از زنان سرپرست خانوار استان تحت پوشش هیچ ارگان و سازمانی نیستند گفت: متاسفانه بانک اطلاعات آماری کاملی از وضعیت این زنان در دسترس نیست و اطلاعات موجود به شکل پراکنده و مختص هر دستگاه متولی جمع آوری شده است.براین اساس از طریق دستگاه های اجرایی و سازمان های مردم نهاد در قالب یک نرم افزار جامع درحال جمع آوری بانک اطلاعاتی از سایر دستگاه ها هستیم و برای نخستین بار است که اطلاعات یک دست و جامعی از این زنان در جامعه جمع آوری می شود.
ساعی افزود: در کنار بانک اطلاعات زنان سرپرست خانوار استان در تلاش هستیم بانک اطلاعاتی زنان کارآفرین و افرادی که در بخش های اقتصادی موفق هستند تهیه کنیم و براساس آن جلساتی با خانم مولاوردی، مشاور امور بانوان رییس جمهور و مشاوران وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی داشتیم تا هرچه بهتر بتوانیم این طرح را در استان پیاده کنیم.
پایان پیام/
نظر شما