آغازفینال مذاکرات دروین/ظریف و تیم ملی هسته ای چه خواهند کرد؟

خبرگزاری شبستان: تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان بامداد امروز راهی وین شد تا چشم امید ایرانیان پس از فوتبال و والیبال این بار به فینال مذاکرات هسته ای ایران و غرب در وین دوخته شود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، تیم مذاکره کننده هسته ای مان بامداد امروز راهی وین اتریش شد تا مرحله نهایی مذاکرات هسته ای خود را با گروه 1+5 برگزار کند.

 

سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی، مجید تخت‌روانچی معاون اروپا و آمریکا و حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه، داوود محمدنیا مشاور وزیر خارجه، محمد امیری مدیر کل امور پادمان‌های سازمان انرژی اتمی و پژمان رحیمیان مدیر کل حوزه ریاست سازمان انرژی اتمی، اعضای تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران را تشکیل می‌دهند.

 

یک تیم از مشاوران حقوقی از جمله امیرحسین زمانی‌نیا و جمشید ممتاز نیز تیم مذاکره کننده ایرانی را همراهی می‌کنند.

 

بنابراین گزارش، ششمین دور از مذاکرات نهایی هسته ای ایران و غرب از ظهر امروز چهارشنبه 11 تیرماه 1393 در وین اتریش برگزار خواهد شد و به گفته مسئولان کشورمان ممکن است تا 29 تیرماه یعنی آخرین مهلت توافق ژنو ادامه یابد.

 

قرار است محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش از ظهر امروز نشستی دوجانبه داشته باشند و در این دیدار نحوه ادامه کار و روند مذاکرات مشخص خواهد شد.

 

دو طرف در حالی پس از دو هفته به وین بازمی‌گردند که متن به دست آمده در مذاکرات قبلی نقاط افتراق و اختلافی‌اش بیش از نکات مشترک آن است. با این حال کارشناسان سیاسی و بین‌المللی چشم‌انداز رسیدن به توافق جامع را روشن می‌بینند.

 

پایان تیرماه، اجرای توافق اولیه بر اساس برنامه اقدام مشترک به پایان می‌رسد. در همین چارچوب از شش ماه پیش همزمان با آغاز اجرای توافق ژنو مذاکرات برای رسیدن به یک توافق و راه‌حل جامع نیز در وین پایتخت اتریش آغاز شد. توافق ژنو احتمال تمدید زمان اجرای توافق اولیه و نیز مذاکرات هسته‌ای میان هفت کشور برای رسیدن به توافق جامع را برای شش ماه دیگر در نظر گرفته است. با این حال دوطرف سعی دارند در مدت تعیین شده اولیه مذاکرات را به سرانجام برسانند.

 

پنجمین دور مذاکرات ایران و گروه 1+5 از 27 تا 30 خرداد ماه در شهر وین برگزار و در این دور از مذاکرات کار نگارش متن پیش نویس توافقنامه جامع هسته‌ای (برنامه اقدام مشترک جامع) آغاز شد و ظریف در پایان این مذاکرات در جمع خبرنگاران ایرانی اعلام کرد: در این دور از مذاکرات وارد مرحله نگارش شدیم. البته هنوز نمی‌توانیم بگوییم متن مشترکی وجود دارد. در بعضی موارد ممکن است روی قسمت‌هایی از متن توافق وجود داشته باشد، اما در بسیاری از موارد، اختلاف نظر هم در مورد محتوا و هم در مورد نحوه نگارش وجود دارد.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی درباره متن پیش نویس توافقنامه جامع نیز عنوان کرد: این متن بیش از کلمه پرانتز دارد. تعداد پرانتزها در متن در این مرحله بسیار طبیعی است. در بسیاری از موضوعات این پرانتزها (براکت‌ها) وجود دارد و اینگونه نیست که در موضوع غنی‌سازی باشد. ما در موضوعات اساسی هنوز به تفاهم نرسیدیم، در برخی موارد می‌توانیم زمینه‌هایی برای دستیابی به تفاهم ببینیم. در برخی از موارد می‌بینیم با واقع بینی فاصله دارند و امیدواریم تا این دو هفته به برکت ماه مبارک رمضان همه سر عقل بیایند و با یک واقع بینی اساسی به مذاکرات برسند.

 

ظریف ادامه داد: فرصت استثنایی برای جامعه بین‌الملل وجود دارد که وضعیت جدیدی از روابط را ایجاد کند. یک بحران غیرضروری و ساختگی را پایان دهد و اطمینان حاصل کند که برنامه هسته‌آی ایران که یقین داریم هیچ اهداف غیرصلح‌آمیز نداشته، نسبت به آن اطمینان حاصل کنند.

 

وی گفت: هنوز امیدوارم به راه‌حل چون موضوع را بغرنج نمی‌دانم. اگر با دیدگاه با رسیدن به راه‌حل وارد مذاکرات دور نهایی شوند حتما تفاهم حاصل خواهد شد.

 

در آخرین اظهارات همچنین روز گذشته مقاله ای از محمد جواد ظریف در روزنامه لوموند فرانسه به چاپ رسید که در آن وی به طرف مقابل هشدار داده که برای رسیدن به توافق نهایی از خیالبافی ها و زیاده خواهی هایش دست بردارد.

 

به گزارش شبستان، وزرای خارجه ایران و گروه 1+5 (آلمان، انگلستان، فرانسه، روسیه، چین و آمریکا) به همراه کاترین اشتون سوم آذرماه سال گذشته (1392) در خصوص برنامه هسته‌ای ایران به توافقی تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» دست یافتند که از 30 دی ماه وارد مرحله اجرا شد و 29 تیرماه زمان پایان شش ماهه گام اول توافقنامه ژنو است. طرفین پس از آن برای دستیابی به توافقنامه جامع هسته‌ای پنج دور در وین به گفت‌وگو نشستند.

پایان پیام/

کد خبر 381646

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha