تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان/خوردن انواع سبزیجات توصیه می شود

خبرگزاری شبستان: کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تأکید بر اینکه در طول ماه مبارک رمضان، رژیم غذایی ما نباید با حالت عادی زیاد متفاوت باشد؛ استفاده از انواع سبزیجات را توصیه کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی، فریبا عبدالمنافی، کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی تأکید کرد: در طول ماه مبارک رمضان، رژیم غذایی ما نباید با حالت عادی زیاد متفاوت باشد؛ در واقع تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان مانند سایر اوقات سال، به معنی رعایت دو اصل "تنوع" و "تعادل" در برنامه غذایی است. 

 

وی با بیان اینکه تنوع به معنی استفاده از پنج گروه غذایی اصلی و تعادل به این معنی است که از این گروه های غذایی به مقدار کافی مصرف شود؛ بیان داشت: پنج گروه اصلی غذایی و جایگزین‌های آنها: گروه نان و غلات، سبزی‌ها، میوه ها، شیر و لبنیات، گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغز دانه های خوراکی هستند.

 

عبدالمنافی با توصیه به اینکه در ماه رمضان نیز همانند سایر اوقات سال٬ سه وعده غذایی افطار٬ شام و سحری داشته باشید، افزود: در سال‌هایی هم که ماه مبارک رمضان در فصل تابستان است، صرف غذا در دفعات کمتر از 2 بار توصیه نمی شود.


وی همچنین با توصیه به اینکه بهتر است از کم خوری و پر خوری پرهیز شود و رژیم باید به گونه ای باشد که وزن ما ثابت بماند و کاهش و یا افزایش وزنی نداشته باشیم؛ تصریح کرد: اما اگر افرادی اضافه وزن دارند ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای تعدیل وزن آن ها به شمار می آید.
 

این کارشناس تغذیه گفت: برای این منظور یک فرد روزه دار باید حداقل 20 درصد کمتر از ماه‌های دیگر سال غذا بخورد زیرا این موضوع موجب می‌شود تا بدن او فرصت سوزاندن چربی‌های اضافی را بیابد.


وی اشاره کرد: آهسته غذا خوردن و جویدن کامل آن و نیز دست کشیدن از خوردن غذا پیش از سیر شدن کامل مانند دیگر ماه‌های سال از اصول مهم غذا خوردن در ماه مبارک رمضان به حساب می‌آید.


وی به خوردن غذاهای پر فیبر توصیه کرد و گفت: غذاهای پر فیبر نسبتاً کم کالری بوده و از طرفی دارای ویتامین‌ها (ویتامینC و ویتامین‌های گروه B ) و عناصر معدنی (آهن) هستند و همچنین به آرامی هضم شده و تدریجا جذب می‌شوند و این موضوع سبب می‌شود که فرد را برای مدت طولانی سیر نگه دارند.


وی غلات و حبوبات، گندم سبوس دار٬ آرد سبوس دار و تقریبا تمام میوه‌ها و سبزیجات را از غذاهای دارای فیبر مناسب دانست و گفت: در ماه رمضان از انواع سبزیجات و میوه‌های مختلف دیگر مثل هویج٬ لیمو٬ کاهو و کلم بروکلی استفاده کنید که این مواد یک خاصیت ضد سرطانی نیز دارند.


وی با بیان اینکه از چربی‌های حیوانی استفاده نکنید زیرا دارای چربی اشباع شده بوده و باعث افزایش کلسترول خون می‌شود؛ افزود: بنابراین سعی کنید از گوشت‌هایی که چربی آن‌ها را جدا کرده اید٬ مرغ بدون پوست و لبنیات کم چرب استفاده کنید؛ در ضمن لبنیات کم چرب باید به میزان کافی(جهت تامین کلسیم) استفاده شود.


عبدالمنافی در خصوص روش های طبخ غذا گفت: از روغن‌های نباتی جامد برای پخت و پز استفاده نکنید و به جای آن سعی کنید در کنار روش های سالم پخت(مانند آب پز و ...) از روغن‌های مایع گیاهی استفاده کنید.


این کارشناس تغذیه ادامه داد: از مصرف مواد غذایی فرآوری شده٬ غذاهای حاوی کربوهیدرات‌های تصفیه شده(مثل شکر و آرد سفید) و غذاهای پرچرب اجتناب و از غذاهای کم چرب که در تهیه آن‌ها از روش های پخت مناسب استفاده شده است، در کنار موادی چون سیب زمینی پخته و یا سبزیجات آب پز به همراه ماست که در گروه غذاهای سالم جای دارند، استفاده کنید.


وی اشاره کرد: به طور کلی شیرینی‌ها مورد استفاده باید از شیرینی‌هایی باشند که در تهیه آن‌ها از شیر٬ عسل٬ شیره انگور و یا سایر ترکیبات گیاهی استفاده شده باشد.

 

 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 381517

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha