14 قرن است هیچ احدی نتوانسته با قرآن مقابله کند

آیت الله سبحانی گفت: 14 قرن است که قرآن اعلام مبارزه داده اما احدی بر او غلبه نکرده است .

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله شیخ جعفر سبحانی بعد از ظهر امروز(9 تیر) در سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم "سوره زمر"، با اشاره به این که هر کدام از سوره های قرآن برای خود هدف بارزی دارند، اظهارداشت: آن هدف روح سوره محسوب می شود، محقق و مفسر قرآن کسی است که روح سوره را بیابد.

 

وی تصریح کرد: یک محقق و مفسر قرآن کریم باید همه آیات یک سوره را مطالعه کند و بفهمد اوج و تکیه سوره بر چه موضوعی است، به عنوان مثال موضوع اصلی سوره زمر خدا پرستی و توحید است.

 

آیت الله سبحانی بیان داشت: با توجه به آیات ابتدایی سوره مبارکه زمر هدف این سوره مسئله توحید و مبارزه با شرک است، همانطور که در آیه سوم آمده؛« لِلّهِ الدِّینُ الْخَالِصُ» فقط عبادت و طاعت خالصانه و عبادتی که بدون شائبه و شرک باشد مقبول خداوند متعال است.

 

وی در تفسیر آیه اول سوره زمر، عنوان داشت: کفار به پیامبر(ص) تهمت می زدند که آیات قرآن سخنان خداوند نیست، او سواد نداشته و نمی تواند این آیات را از خداوند گرفته باشد، کسی این ها را بر نبی اکرم املاء کرده و این حرف های خودش یا دیگرانی ست که به او آموخته اند.

 

آیت الله سبحانی ادامه داد: خداوند با نزول آیه اول سوره زمر تاکید می کند که این کتاب "من الله" از سوی خداوند مقتدر و حکیم نازل شده است.

 

استاد رجسته حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: امروز هم برخی مکاتب غربی به دنبال این هستند که بگویند پیامبران برگزیدگان خداوند هستند اما کتاب و مطالبی که ارائه می کنند افکار و حرفای خودشان است و الهی نیست.

وی در ادامه تفسیر آیه اول سوره زمر ابراز داشت: "العزیز" به معنای کسی است که در میدان مبارزه مقلوب نمی شود و شکست نمی خورد، "حکیم" هم به معنای کسی است با حکمت رفتار می کند و همه کارها و شرایع اش حکیمانه است.

 

آیت الله سبحانی افزود: "العزیز الحکیم" هم می تواند صفت خداوند متعال باشد، هم احتمال دارد صفت کتاب باشد، از این جهت که 14 قرن است که قرآن اعلام مبارزه داده اما احدی بر او غلبه نکرده است، اما از لحاظ قوائد عربی حالت و قول اول اقرب و ارجح تر است.

 

وی اظهار داشت: "تنزیل" به حالتی از نزول می گویند که آرام آرام باشد و یکجا صورت نگیرد، قرآن هم به صورت تدریجی نازل شده است، علتش هم این است که پیامبر(ص) باید 23 سال با امثال ابوجهل ها سر و کار داشته باشد و احتیاج دارد همواره با خداوند متعال در ارتباط باشد.

 

آیت الله سبحانی بیان داشت: در آیه دوم سوره مبارکه زمر آمده «إِنَّا أَنْزَلْنا إِلَیْکَ الْکِتابَ بِالْحَقِّ» و " انزلنا" نازل شدن به صورت یکجا است، یعنی قرآن به صورت یکجا نازل شده است، آیا این آیه با آیه اول تناقض دارد؟ پاسخ منفی است، در هیچ جای قرآن تناقض و اختلافی وجود ندارد بلکه زمان نزول در آیه اول و دوم متفاوت است.

 

مرجع تقلید شیعیان تصریح کرد: قرآن کریم یک بار به صورت جمعی و یکجا بر قلب پیامبر اکرم نازل شده که زمانش را نمی دانیم، یک بار دیگر هم به صورت تدریجی و آرام آرام درطی 23 سال نازل شده است.

 

خاطرنشان می شود سوره زمر مکی است، 75 آیه دارد و به موضوعاتی نظیر دعوت به توحید خالص، معاد، اهمیّت قرآن، سرنوشت تکذیب کنندگان آیات حق و در آخر توبه و بازگشت به سوی خدا می پردازد.

 

پایان پیام/

 


 

کد خبر 381203

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha