دکتر محسن روشنپژوه با اشاره به راهکارهای اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر به عنوان یکی از سیاستهای مهم ستاد گفت: برای رسیدن به اهداف این رویکرد الزاماتی وجود دارد که ابتدا باید بستر این الزامات فراهم شود بدین معنا که بحث اجتماعی کردن مبارزه تنها در یک سطح خلاصه نشود و تمام دستگاهها خود را ملزم به اجرای این رویکرد بدانند.
وی افزود: علاوه بر سیاستگذاران، تمام بدنه دستگاهها نیز باید در سایر سطوح، به دنبال فراهم کردن بسترهای مشارکت مردم در اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر باشند.
این روانشناس ادامه داد: باید تلاش کنیم تا مفهوم مشارکت به معنای واقعی در این حوزه شکل بگیرد، امروز برخیها مدعی هستند که با مشارکت مردم به بسیاری از اهداف خود رسیدهاند اما بحث اعتیاد مقوله متفاوتی است و سطح بالاتری از مشارکت عمومی را میطلبد.
وی تصربح کرد: دولتها همواره برای برنامههایی که نیازمند مشارکت عموم مردم بوده و حساسیت بالایی داشته از جمله برنامههای واکسیناسیون یا پرداخت یارانهها به گونهای اطلاع رسانی کردهاند که همگان در جریان آن اقدام و پیگیر موضوع بودهاند لذا برای رسیدن به آن نوع از مشارکت عمومی باید آگاهیبخشی مناسبی نیز صورت بگیرد.
این روانشناس ادامه داد: در حوزه اجتماعی نوع مشارکت متفاوت است و مردم باید ضمن مشارکت در همه بخشهای این رویکرد مشارکت جدی داشته باشند به این معنا که پس از اطلاعرسانی، از مردم مشورت گرفته شود و همچنین در برنامهریزیها و تصمیمسازیها باید از خود مردم کمک گرفت.
وی گفت: اگر مردم در مشورت، برنامهریزیها، تصمیمسازی و نظارت ورود پیدا کنند قطعا الزامات رویکرد اجتماعی شدن موضوع مبارزه و مشارکت در سطح بالاتر اتفاق خواهد افتاد.
این روانشناس همچنین با اشاره به اقتدارافزایی و توانمندسازی مردم گفت: افزایش سطح دانش و آگاهی مردم و دسترسی به منابع علمی مهمترین موضوعاتی است که مسوولین باید برای ایجاد مشارکت مردم آنها را مد نظر داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما