50 درصد واحدهای تولیدی تعطیل است

خبرگزاری شبستان:رحمانی با اشاره به اینکه لایحه حمایت از تولید که در حال حاضر پیش نویس آن در دولت تهیه شده است، گفت: این لایحه نمی تواند مشکلات بخش صنعت را حل کند. مگر اینکه دولت این لایحه را چکش کاری اساسی کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، رضا رحمانی رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس به مناسبت روز صنعت و معدن و مسایل این بخش و برنامه های ان در نشست خبری گفت: در دوره هفتم مجلس که اقای جهانگیری وزیر صنعت بودند و کارهای خوبی نیز در حوزه صنعت انجام شد جزوه ای را وی به نام استراتژی صنعتی به مجلس داد اما در دولت نهم این بخشنامه و جزوه که ام لن یکن شد این درحالی بود که این مبانی خوبی بود.

 

وی بیان کرد: ظرفیتهایی که در کشور برای صنعت ایجاد می شود باید متناسب با مناطق جغرافیایی کشور باشد و در این زمینه باید وضعیت رقابتی استانها مورد توجه قرار گیرد بعضی ها فکر می کنند اگر دولت کارخانه نداشته باشد ابزار برای کنترل ندارد این در حالی است که دولت می تواند برنامه ریزی کند که هر استانی براساس توانمندی در صنعت فعال شود.

 

وی تاکید کرد: در حال حاضر ما ظرفیتی را که برای تولید موتورسیکلت و یا فرش ماشینی و موکت ایجاد کرده ایم ظرفیتی بیش از خاورمیانه است این در حالی است که ما با توجه به نیاز کشور و همچنین خارج ظرفیت ایجاد کنیم.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر 58 هزار پروژه نیمه تمام صنعتی در کشور داریم گفت: ما در حال حاضر بزرگترین صادرکننده مواد صنعتی و سنگ اهن و کنسانتره در منطقه هستیم و برای حمایت از این صنعت باید خام فروشی جلوگیری شود.

 

وی تاکید کرد: در قانون برنامه پنجم توسعه داریم که باید استراتژی های صنعتی کشور تدوین شود البته استراتژی این نیست که کتابی بنویسیم بلکه موضوع این است که این استراتژی را در اجرا مدنظر قرار دهند.

 

رحمانی در پاسخ به اینکه دولت برای حمایت از تولید چه برنامه هایی را دارد گفت: انتظار ما این بود که وقتی که دلار سه برابر شد در حوزه صادرات تاثیر مثبت بگذارد اما شاهد بودیم در آن زمان دولت تصمیمی را یک شبه گرفت و صادرات 73 قلم کالا را ممنوع کرد و بعد از چند روز این سیاست را به ممنوعیت صادرات 9 قلم کالا کاهش داد که همین موضوع ضربات بسیاری را به صادرات کالاها زد.

 

رحمانی با بیان اینکه صادرات کشور با توجه به تعدد همسایه که ما داریم و این موضوع یک مزیت برای ماست مدنظر قرار بگیرد گفت: موقعیت جغرافیایی، دریا، راه‌آهن و دریای خزر همه برای ما فرصتهای صادراتی ایجاد می کند اما ما نمی توانیم از این فرصتها استفاده کنیم.

 

وی با بیان اینکه ما باید از صادرات هدفمند حمایت کنیم گفت: تصمیمات صادراتی در کشور بی ثبات هستند این در حالی است که سیاستهای صادراتی باید شفاف تدوین شود و براساس آنها عمل شود.

 

وی با انتقاد از اینکه ما رایزنهای بازرگانی را در کشورهای مختلف مورد توجه اساسی قرار ندادیم گفت: ظرفیت دیپلماسی اقتصادی و رایزنان اقتصادی و سیاسی در کشور باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد ما در حال حاضر فقط 20 رایزن بازرگانی در سفارتخانه هایمان در کشورهای مختلف داریم.

 

وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه مجلس و دولت چه راهکارهایی برای تامین نقدینگی و سرمایه های واحدهای تولیدی دارند گفت: ما حدود 150 هزار میلیارد تومان امسال نقدینگی برای واحدهای تولیدی نیاز داریم که 25 درصد این نقدینگی را تولیدکننده خودش تامین می کند و 75 درصد را باید سیستم بانکی تامین کند. اما این حجم نقدینگی برای تولیدکننده ایجاد نشده است.

 

وی با اشاره به اختصاص پیش بینی 10 درصد از منابع توسعه ملی به صورت ریالی برای بخش صنعت گفت: در سال 93 و تاکنون که سه ماه و چند روز از این سال گذشته است هنوز ریالی از صندوق توسعه ملی برای بخش صنعت اختصاص نیافته است.

 

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان در سال 92 با همه مشکلات بخش تولید را سرپا نگه داشته اند گفت: طبق قانون هدفمندی یارانه ها باید سی درصد از درآمد حاصل از این قانون به بخش تولید اختصاص یابد که این موضوع در دولت قبل تامین نشد و تاکنون نیز در دولت فعلی این موضوع اتفاق نیفتاده است و در واقع تصمیماتی که گرفته شده است خوب نبوده است و انتظار ما از دولت این است که براساس فرمایشات رییس جمهور در این زمینه عمل شود.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر 50 درصد از واحدهای تولیدی در کشور تعطیل است گفت: ما به دلیل نبود نقدینگی شاهد عدم فعالیتهای این واحدها هستیم و به همین دلیل نیز باید دولت تامین نقدینگی واحدهای تولیدی را جزو اولویت های خود قرار دهد.

 

وی در مورد لایحه حمایت از تولید که در حال حاضر از سوی وزارت صنعت و معدن اماده شده است گفت: لایحه حمایت از تولید در کارنامه دولت و مجلس نکته درخشانی نبوده است است ما انتظارمان بیشتر از این بود در حال حاضر که پیش نویسی این لایحه آماده شده است و به کمیسیون اقتصادی دولت رفته است از نظر ما پیش نویس کاملی نیست و باید چکش کاری شود.

 

وی بیان کرد: ما از دولت انتظار داریم این لایحه لایحه همه جانبه برای حمایت از تولید باشد ما نباید به دنبال این باشیم که قوانین متعدد را تصویب کنیم بلکه باید به دنبال این باشیم که قوانینی که قابل اجرا هستند را مصوب کنیم و اگر نیاز باشد انها را نیز پالایش کنیم.

 

رحمانی با بیان اینکه ما باید قوانین را چابک کنیم گفت: دولت و مجلس باید اولویتشان باشد که قوانین را پالایش کند و این لایحه نمی تواند از نظر ما مشکلات صنعت را حذف کند مگر اینکه دولت بر روی ان کار کند.

 

وی در مورد معوقات بانکی و وصول آنها در حوزه صنعت نیز گفت: طبق اعلام بانک مرکزی 14 و نیم درصد از معوقات بانکی مربوط به حوزه تولید است که ما از دولت خواستیم ترکیب این معوقات را اعلام کند یعنی اعلام کند که این موضوع مربوط به کدام بخشهای تولید است تا ما بتوانیم از تولیدکنندگان رفع اتهام کنیم.

پایان پیام/

 

کد خبر 381035

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha