مریم مجتهدزاده، رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری پیرامون پیشنهاد این مرکز در راستای افزایش هزینه مهد کودک کارکنان زن به خبرنگار شبستان گفت: از آنجا که مادران شاغل در عین انجام وظایف شغلی خود و تلاش در راستای نیل به خودکفایی و توسعه ملی مسئولیت نگهداری از فرزندان در خانواده را نیز عهدهدار هستند. کمک به تسهیل ایفای این دو نقش کارآمد و حیاتی در جامعه و خانواده برای این عزیزان با وظایف مقرر برای دولت در اصل بیست و یکم قانون اساسی هم راستا است.
وی اظهار کرد: یکی از این اقدامات حمایتی، اعطای تسهیلات رفاهی در قالب کمک هزینه مهد کودک به این کارکنان است که در ضوابط اجرایی بودجه هر سال پیشبینی می شود.
مجتهدزاده با بیان اینکه در اجرای بند ح ماده 145 تومان برنامه چهارم توسعه پرداخت یارانه جایگزین ایجاد مهد کودک برای کارکنان دستگاههای موضوع ماده 160 این قانون شده است، خاطرنشان کرد: این مرکز طی مکاتبه با معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی و رییسجمهور پیشنهاد کرده است تا دولت در ضوابط اجرایی بودجه سال 90 در خصوص تعیین مبلغ یارانه مهد کودکها تعرفه سازمان بهزیستی را ملاک ارزیابی و اعطای تسهیلات قرار دهد و مبلغی متناسب با آن به عنوان کمک هزینه مهد کودکها در نظر گرفته شود.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده یادآور شد: مرکز همچنین پیشنهاد کرده است پرداخت یارانه مهد کودک علاوه بر کارکنان رسمی و پیمانی شامل حال سایر بانوان شاغل نیز باشد. به علاوه پیشنهاد شده است در خصوص دوقلوزایی در زایمانهای دوم و سوم، پرداخت یارانه مشمول کودکان سوم و چهارم نیز شود.
وی تصریح کرد: علاوه بر موارد فوق با توجه به نیاز به استفاده از مهد کودکها تا سن شش سالگی و با عنایت به اینکه در سالهای گذشته پرداخت کمک هزینه مهد کودک تنها تا سن پنج سالگی فرزندان پیشبینی شده بود، مرکز امور زنان و خانواده پیشنهاد کرد سن فرزندان برای بهرهمندی از این کمک هزینه به شش سال افزایش یابد.
مجتهدزاده افزود: در ضوابط اجرایی بودجه سال 97 کمک هزینه مهد کودک برای کارمندان رسمی و پیمانی که دارای فرزند زیر پنج سال بودند حداکثر تا دو فرزند تعیین شده بود که در سال 88 و 89 این تسهیلات برای حداکثر سه فرزند زیر پنج سال در نظر گرفته شد.
پایان پیام/
نظر شما