به گزارش خبرنگار سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان ، حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد حسین توانایی ، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) در نشست تخصصی «سبک زندگی قرآنی» در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ، با بیان اینکه سبک زندگی را جهان بینی نسبت به انسان ها مشخص می کند ، اظهار داشت : باتوجه به زاویه نگاه به انسان ، سبک زندگی غربی یا قرآنی شکل می گیرد.
وی ادامه داد: سبک زندگی قرآنی تسهیل کننده چهار عرصه ارتباطی انسان با خود ، خداوند ، خلق و خلقت است و باید دانست که سبک زندگی را نمی توان به یک بخش جغرافیایی محصور کرد.
توانایی با اشاره به اینکه بخش عمده سبک زندگی اسلامی با پیورزی انقلاب اسلامی در ایران رواج پیدا کرد ، گفت : دوره دفاع مقدس ، برپایی نمایشگاه هایی چون قرآن و کتاب ، راهپیمایی 22 بهمن و ... جلوه هایی از ارتیاط ملت ایران باخداست و نشان می دهد این ملت علی رغم تمام هجمه ها می توان به سبک زندگی قرآنی دست یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه انسان برای هر حرکتش باید رضای خداوند را در نظر داشت باشد ، گفت : جلب رضایت خداوند هدف سبک زندگی قرآنی است.
وی با اشاره به اینکه اگر ملت ایران و تمام جهان اسلام قدم هاشون برای خداوند باشد ، به سبک زندگی قرآنی دست پیدا می کنند ، افزود : در سبک زندگی قرآن باید نگرشی خوش بینانه به جهان داشت و باید دانست نگرش واقع بینانه نوعی نگرش خوش بینانه است و کسی که می خواهد زندگی قرآنی داشت باشد باید بنا به فرموده آیت الله مکارم شیرازی ؛ جهنم را بانگاهی خوش بینانه ، ترمزی برای زندگی بداند.
توانایی با بیان اینکه در کشورهای عربی سوره الرحمن ، سوره عروس قرآن را در مراسم های عروسی می خوانند اما در ایران آن را در مراسم عزا تلاوت می کنند ، گفت : خداوند در آیات این سوره ، جهنم را نوعی نعمت معرفی می کند و می فرماید ، هرآنچه آفریده شده است ، زیباست.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به اینکه در 1400 سال پیش و در زمانی که اروپا و عربستان خوی وحشی گری داشتند اسلام ظور کرد ، گفت: در آن زمان پیامبر اسلام (ص) در احادیث خود ، توجه به خانواده ، رفاه ، بهداشت و آموزش را مدنظر قرار داد و این بدین معناست که اسلام برای این 4 مولفه امنیت اجتماعی ، رفاه اجتماعی ، بهداشت و آموزش غربی ها ، ارزش قائل بوده است.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی در 35 سال اخیر در مقایسه با 150 ساله غرب ، تلاش ها و پیشرفت های خوبی داشته است ، ادامه داد: در دوره ساسانیان که اسلام ظهور کرد ، تحصیل و آموزش تنها به درباریان تعلق داشت اما اسلام با ورودش امکان تحصیل را برای همگان فراهم کرد و این بدان معناست تمامی مولفه های زندگی غربی بطور کامل تر و بهتر و در سبک زندگی قرآنی موجود است.
توانایی در پایان نقد و انتقاد را همان امر به معروف قرآن دانست و خاطرنشان کرد: امر به معوف از پایه های سبک زندگی اسلامی است که مقام معظم رهبری نیز آن را نوع ترین و زیباترین شیوه تعامل انسان ها دانستند اما باید برای این امر بنا به آموزه های قرآن ، اخلاق و ادب را رعایت کرد.
پایان پیام/
نظر شما