بابک دینپرست،معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه اقدامات خوبی در راستای ترک زنان معتاد صورت گرفته است، گفت: نخستین اقدام ما تشکیل کمیتهای تحت عنوان کمیته زنان و خانوادههای آسیبپذیر است که حدود 2 ماه قبل آییننامه نهایی آن تصویب شد.
وی اظهار کرد: بنده نیز در سفرهای استانی خود این موضوع را پیگیری کرده و منتظر تشکیل کمیته زنان و خانوادههای آسیبپذیر در استانها هستیم.
دینپرست با بیان اینکه بررسی وضعیت خدماترسانی به زنان معتاد در استانها از دیگر اقدامات ما در این راستا است، تصریح کرد: قصد ما این است که در هر استانی یک مرکز درمان اقامتی میانمدت برای زنان معتاد راهاندازی کنیم.
وی با بیان اینکه هفت مرکز درمان اعتیاد در تهران برای زنان داریم، خاطرنشان کرد: آماری از مراکز ترک اعتیاد زنان در کل کشور نداریم، چون بعضی مراکز در انجام اقدامات خود در راستای ترک زنان معتاد با سازمان بهزیستی همپوشانی دارند و برخی دیگر به صورت دوگانه ارایه خدمات میکنند بنابراین ما به دنبال این هستیم که آمار آنها را گرفته و ساماندهی کنیم.
وی با بیان اینکه تعداد زنانی که سال 91 به دلیل سوء مصرف مواد جان باختند 199 نفر بوده است خاطر نشان کرد: اما این تعداد در سال 92 به رقم 230 نفر رسیده است که افزایش 15 درصدی را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه اعتیاد مردان با زنان قابل مقایسه نیست افزود: متأسفانه با وجود رشد روزافزون اعتیاد در زنان و تغییر الگوی مصرف در آنان نگاه جامعه به اعتیاد مردان با زنان اساساً قابل مقایسه نیست.
دین پرست با اشاره به برچسب منفی اعتیاد زنان تصریح کرد: رنگ و برچسب منفی و مخربی که متوجه اعتیاد زنان است برنامههای درمانی ما را با مشکل مواجه کرده است به همین دلیل اگرچه میزان مرگ و میرهای ناشی از سوء مصرف مواد در کشور کاهش داشته اما متأسفانه مرگ و میر در زنان معتاد افزایش یافته است.
پایان پیام/
نظر شما