به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم بزرگداشت مرحوم ایرج افشار که روز گذشته در غرفه سرای اهل قلم در نمایشگاه کتاب برگزار شد.
در این مراسم، دکتر کامران فانی با اشاره به اینکه شغل اصلی استاد افشار کتابداری بود عنوان داشت: افشار پس از اینکه از کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران بازنشسته شد، فعالیت رسمی دیگری انجام نداد. چاپ اولین کتاب ایران شناسی، منتشر کردن کتاب هاب سال و ماه، پشتیبانی از تاسیس رشته کتابداری در دانشگاه تهران از عمده فعالیت های این استاد بود.
وی ادامه داد: افشار با تاسیس رشته کتاربداری در دانشگاه تهران پیوندی میان کتابداری سنتی و مدرن برقرار کرد، چراکه او به قواعد کتابداری مدرن آشنایی کامل داشت.
فانی یکی از فعالیت های مهم زمان حیات ایرج افشار را روزنامه نگاری دانست و بیان کرد: شاید کمتر به این وجه از شخصیت زنده یاد افشار توجه شده باشد، ولی روزنامه نگاری از مهم ترین فعالیت های او بود و سردبیری نشریه "راهنمای کتاب" به مدت 20 سال در پرونده وی ثبت شده است و پس از انقلاب هم حدود 15 سال مجله آینده را چاپ کرد.
وی افزود: افشار یکی از پرکارترین نویسندگان ایرانی است، او 500 جلد کتاب و بیش از 3000 عنوان مقاله در کارنامه خود دارد. من کمتر نویسنده ای را می شناسم که به این میزان کتاب چاپ کرده و مخاطب جهانی داشته باشد.
فانی درباره سفرهای متوالی افشار به اقصی نقاط ایران گفت: او به دلیل سفرهای فراوان خود، ایران را به خوبی می شناخت.
فانی همچنین درباره اهمیت کتابخانه ایرج افشار خاطرنشان کرد: کتابخانه مرحوم ایرج افشار، بی نظیرترین کتابخانه ای است که در ایران وجود دارد. در کنار این کتابخانه صدها هزار سند باقی مانده که همه بی نظیر است. او هیچ نوشته مکتوبی را حتی در حد و اندازه یک کارت ویزیت و کارت عروسی دور نمی انداخت.
وی در پایان اظهار داشت: یکی دیگر از مهمترین کارهای استاد افشار، فهرست مقالات فارسی بود که تا آن زمان کسی به اهمیت این مسئله توجه نکرد. او 7 جلد از این کتاب را به رشته تحریر درآورد و از این طریق دسترسی به مقالات را در انجام تحقیقات علمی میسر کرد.
پایان پیام/
نظر شما