به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان ازمشهد، سیدمرتضی نبوی،عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شب گذشته (5 تیر) در نخستین همایش مرزبانان فرهنگی با موضوع "واکاوی رخنه ها و نگرانی های عمده فرهنگی در فضای عمومی کشور"مهمترین رکن فرهنگ را ارزشهای دین معرفی کرد و اظهار داشت: امروز آمریکا و غرب از همه امکانات و تجهیزات خود برای مقابله با خنثی سازی فرهنگ کشور بکار گرفته است.
وی با بیان اینکه هویت هر ملتی فرهنگ آن ملت است، اذعان داشت: اسلام با فرهنگ ایرانی مغایرت ندارد بنابراین برای حفظ هویت اسلامی و فرهنگسازی باید نسبت به حفظ از مساجد، مهدیه ها و حسینیه ها اهتمام ورزیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از قالب های مبارزه با تهاجم فرهنگی حفظ خانواده، مساجد، جمعیتهای دینی و اسلامی، هیئتهای مذهبی و انجمن های قرآنی معرفی کرد و ادامه داد: همه دستگاه ها برای تحقق بخشیدن به منویات مقام معظم رهبری پیرامون مسئله فرهنگ بصورت جدی وارد عمل شوند چرا که به توصیف رهبری فرهنگ مانند هوا است که وجود آن حیاتی است.
نبوی با اشاره به این مطلب که مهمترین تهدیدها امروز متوجه فضای فرهنگی کشور است، خاطرنشان کرد: درحال حاضر این فرهنگ دارای قدرت است و نخستین گام برای برطرف کردن مشکلات سیاسی و اقتصادی حرکت در مسیر فرهنگ است چرا فرهنگ یک قدرت نرم است.
مسئله فرهنگ نباید مورد غفلت واقع شود
همچنین حجت الاسلام نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مسئله فرهنگ نباید مورد غفلت واقع شود چرا که مسئله فرهنگ نیازمند واکاوی و بررسی است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه امروز بالاترین هجمهها به عنصر فرهنگ وارد شده است، بیان داشت: با اتکا به پشتوانه فرهنگ می توانیم در مقابل هجمه های فرهنگی دشمان بایستیم.
حجت الاسلام پژمان فر بیان داشت: برای مقابله با هجمه های فرهنگی دشمنان نیازمند برنامه ریزی و مشخص شدن حوزه های مرزبانی فرهنگی هستیم.
وی افزود: مسئله فرهنگ باید به یک مطالبه فراگیر همگانی تبدیل شود چرا که مهمترین شاخصه انقلاب اسلامی ایران شاخصه فرهنگی است و اگر در عرصههای فرهنگی شکست بخوریم انقلاب شکست خواهد خورد.
حجت الاسلام پژمان فر با اشاره به این مطلب که انقلاب اسلامی به عنوان انقلابی الگو برای جهان مطرح است، افزود: جریان انقلاب اسلامی ایران جریانی ممتاز و با اقتدار است.
وی با بیان اینکه گره خوردن باورهای اعتقادی با نظام و ظرفیت های فرهنگی موجب پیروزی در برابر حملات دشمنان شده است، افزود: پیوند ناگسستنی اعتقادات و ظرفیت های فرهنگی موجب شده است تا تهدید ها را به فرصت تبدیل کنیم.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: امروز مسائل متعددی در بخش فرهنگ داریم و گاه جامعه در مقابل برخی از این مسائل و معضلات فرهنگی با بی تفاوتی برخورد می کند.
میزان بصیرت فرهنگی در جامعه بسیار اندک است
بنابراین گزارش در این مراسم همچنین حجت الاسلام علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه میزان بصیرت فرهنگی در جامعه بسیار اندک است، اظهار داشت: داشتن بصیرت فرهنگی برای اقشار مختلف جامعه امری لازم و ضروری است.
حجت الاسلام پناهیان بر لزوم آشنایی مسئولان فرهنگی با مدیریت فرهنگی تاکید کرد و گفت: مسئولان و مدیران فرهنگی برای ارتقای سطح بصیرت و آموزش مهارت های فرهنگی در خود و افراد جامعه تلاش کنند چرا که لازمه فعالیت های فرهنگی مطالبه گری و فعالیت های جهادی است.
وی با انتقاد بر این مسئله که بی سوادی در عرصه فرهنگ دینی بسیار چشمگیر است بنابراین برای مقابله با این مسئله باید محصولات فرهنگی متناسب ارائه دهیم، خاطر نشان کرد: افزایش سطح دانش افراد برای ارتقای مطالبات فرهنگی لازم است.
دین اسلام دین فرهنگ و متکی بر وحی است
همچنین در ادامه حجت الاسلام محمد کاظم راشد یزدی، استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد با بیان اینکه دین اسلام دین فرهنگ و متکی بر وحی است، افزود: همه مسائل مطرح در دین اسلام متکی بر وحی است.
این استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد با تاکید براینکه اسلام یک علم است و باید آن را مطالعه کرد، ادامه داد: تئوری هایی که مبتنی بر وحی است هیچگاه کهنه نخواهد نشد و ماندگار خواهد بود.
وی با بیان اینکه همه عالم بر مبنای فرهنگ است و جنگ امروز جنگ فرهنگی است، افزود: در جنگ امروز وظیفه مرزبانان فرهنگی جلویگیری از ورود هجمه های افکار شیطانی و غربی به تفکرات اسلامی است.
پایان پیام/
نظر شما