به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد مهدی برادران، معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد ظهر امروز (4 تیر) در نشست خبری و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ابتدای سال جاری دو هزار« من کارت» شخصی برای شهروندان مشهدی صادر شده است.
وی با بیان اینکه این من کارت ها از طریق ثبت نام در سامانه" من میل " و با اسم و عکس صادر می شود،افزود: برای جابجایی مسافر در ناوگان اتوبوسرانی حدود هشت هزار و 550 ریال و در ناوگان ریلی قطار شهری،10 هزار و 380 ریال علاوه بر پرداختی شهروندان توسط شهرداری مشهد پرداخت می شود.
معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد همچنین از تجهیز 50 نانوایی سطح شهر به سیستم من کارت خبر داد و خاطرنشان کرد: مشهد برای نخستین بار ادبیات شهر هوشمند را تعیین کرد و امروز خوشبختانه مدیران شهری با این مفهوم آشنا هستند.
برادران در ادامه با بیان اینکه در سال 92 تعداد تراکنش حوزه حمل و نقل اتوبوسرانی در بخش خصوصی و سازمانی به 380 میلیون تراکنش رسید، ابراز کرد: در حوزه آموزش شهروندان 800 هزار نفر ساعت آموزش شهروندی دیدهاند که برای هر نفر ساعت سازمان فرهنگی شهرداری 5 هزار تومان تقبل هزینه کرده است.
معاون برنامهریزی و توسعه شهرداری مشهد با بیان اینکه بهرهوری در سازمانهای ایران و همچنین شهرداری مشهد پایین است، اضافه کرد: در سالجاری شورای شهر مشهد در قانون بودجه تبصره خوبی را گنجاند که بر اساس آن قیمت تمام شده بخشهای مختلف شهرداری مورد توجه قرار میگیرد.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس برآوردهای به عمل آمده 8هزار 848 متکدی جمع آوری شدهاند که هزینه تمام شده برای هر متکدی 125 هزار تومان و هزینه نگهداری هر متکدی 24هزار تومان است.
برادران با اشاره به این که در حال حاضر یک سوم جمعیت کل کشور در روستاها، یک سوم در شهرها و یک سوم هم در 15 کلانشهر زندگی می کنند، افزود: همانگونه که زندگی در کلانشهرها فرصت های زیاد اقتصادی، علمی و رفاه را برای شهروندان به دنبال دارد چالش هایی بسیاری همچون آلودگی هوا، ترافیک، معضلات اجتماعی و فرهنگی، بافت فرسوده و حاشیه نشینی را نیز ایجاد کرده است.
وی در ادامه با اشاره به بودجه ریزی عملیاتی به عنوان یکی از راهکارهای تغییر نظام بودجه ریزی شهرداری ها، اضافه کرد: مدیریت شهری مشهد یکی از سازمان های پیشگام در این عرصه است.
معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد همچنین به اصلاح پیش نویس قانون جدید شهرداری ها اشاره کرد و ادامه داد: قانون فعلی شهرداری ها مربوط به 60 سال پیش است که بر اساس پیش بینی های صورت گرفته قانون جدید شهرداری های در سال آینده برای تصویب در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: در قانون جدید که امیدواریم از سال آینده اجرایی شود انتخاب شهردار در شهرهای با جمعیت بیش از 500 هزار نفر بر عهده مردم قرار گرفته و شورای شهر نیز امر انتخاب رئیس دیوان شهر را بر عهده خواهد داشت.
برادران در ادامه با اشاره به برگزاری اجلاس معاونین برنامه ریزی کلانشهرهای کشور در اصفهان طی روزهای گذشته اظهار کرد: مهم ترین موضوعی که در این نشست مورد بحث و تبادل تظر قرار گرفت توجه به توسعه کلانشهرها و ارتقاء توان مدیریتی با اتکا به منابع خود شهرداری ها بود.
وی خاطرنشان کرد:دراین گردهمایی 13 بند ازسیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری مطابق با وظایف شهرداری ها شناخته شد.
به گفته معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد تحقق شهر الکترونیک و شهر هوشمند در کلانشهرها، تدوین آیین نامه ضوابط و تشکیلات شهرداری ها و امور استخدامی، یکسان سازی مفهوم اقلام و مفاهیم آماری و ایجاد سایت اطلاعاتی،مطالعاتی و پژوهشی از موضوعات عنوان شده در این نشست بوده است.
برادران خاطرنشان کرد: تعامل و همکاری مشترک معاونت برنامه ریزی و توسعه شهرداری کلانشهرهای کشور با معاونت برنامه ریزی رئیس جمهور به منظور پیگیری مطالبات مشترک کلانشهرها از دیگرمحورهای این گردهمایی بود که مورد بررسی قرار گرفت.
وی ابراز کرد: همچنین کنفرانس مدیریت برنامهریزی با حضور معاون برنامهریزی رئیس جمهور و رئیس مرکز آمار برگزار شد و از 80 سازمانی که در این کنفرانس حضور داشتند 12 سازمان به مرحله بعد راه یافتند و شهرداری مشهد به عنوان الگو برای بودجهریزی انتخاب و جایزه بلوغ بودجه را دریافت کرد.
معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد تاکید کرد: در گردهمایی معاونین برنامه ریزی کلانشهرهای کشور بیش از هزار و 600 ساعت کار کارشناسی در هشت محور به شرکت کنندگان ارائه شد.
پایان پیام/
نظر شما