جشنواره ملی نمایشنامه نویسی "اکبر رادی" در گیلان برگزار می شود

مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از برگزاری جشنواره ملی نمایشنامه نویسی "اکبر رادی" در آینده ای نزدیک با محوریت گیلان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، حسین مسافر آستانه در مراسم جشن "اردیبهشت تئاتر ایران" که شب گذشته(22 اردیبهشت) در مجتمع فرهنگی و هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بندر انزلی برگزار شد، با اشاره به اینکه تئاتر نباید تنها در جشنواره ها دیده شود، گفت: شناسایی و جدی گرفتن گروه های تئاتری از برنامه های اداره کل هنرهای نمایشی است.


وی با اشاره به اینکه مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد در طول سال حمایت های خود را معطوف به اجرای عمومی گروه های تئاتر قرار داده است، اظهار داشت: تماشاگر شاخص معناپذیری تئاتر است.


مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تقدیر از هنرمندان نمایشی کشور برای تولید اندیشه یک تئاتر تاثیرگذار، خاطرنشان کرد: تاثیرگذاری بر مخاطب امری مهم در یک تئاتر و نمایش فاخر است.


مسافر آستانه، با بیان اینکه بیش از 800 گروه نمایشی در کشور ثبت شده است، تصریح کرد: پرونده 557 گروه نمایشی توسط شورای نخبگان تئاتر که متشکل از اساتید حرفه‌ای و دانشگاهی و شاخص تئاتر کشور هستند، ارزیابی و پروانه فعالیت موقت دریافت کرده اند.


وی، در ادامه به پشنهاد تشکیل شورای هماهنگی تئاتر استان گیلان اشاره و تاکید کرد: این شورا به منظور استفاده و بهره وری از امکانات استان در بخش تئاتر از اهمیت ویژه ای برخوردار است.


مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: در صورت تشکیل شورای هماهنگی تئاتر استان، این شورا به مرور در شهرستان های گیلان نیز تشکیل می شود.


مسافر آستانه، مفاخر و هنر هر جامعه را بزرگترین افتخار و ارزش دهنده آن جامعه دانست و بیان داشت: "اکبر رادی"، نمایش ‌نامه‌ نویس معاصر گیلان که آثار ملی موفقی را به ارمغان آورده است، می تواند یکی از ارزشمند ترین هنرمندان عرصه نمایشنامه نویسی تئاتر کشور محسوب شود.


وی، افزود: با صحبت های انجام شده و موافقت مدیر کل ارشاد استان، برگزاری جشنواره نمایشنامه نویسی ملی با عنوان "اکبر رادی" با مرکزیت گیلان به عنوان برنامه ای در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان مورد بررسی قرار می گیرد.


مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه آثار نمایشنامه "اکبر رادی" به عنوان منبع نگارش آثار نمایش نامه نویسی کشور است، اظهار داشت: با همت اداره کل ارشاد گیلان می توانیم استان را با نام جشنواره نمایشنامه نویسی "رادی" به کشور معرفی کنیم.


مسافر آستانه با بیان اینکه در سال گذشته مجموع حمایت مستقیم برای اجرای تئاتر کشور، 480 میلیون تومان بوده است، اذعان کرد: این بودجه برای سال جاری تا 2 میلیارد تومان افزایش یافته است که تئاتر کشور را حداقل تا چهار برابر بیشتر به نمایش می گذارد.


در ادامه مراسم، منصور ایمانی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، تاکید کرد: رویکرد ارشاد گیلان در عرصه تئاتر تقویت و حمایت از هنر بومی و پیوند زدن این بخش با هنر ملی ایران است.


وی با بیان اینکه باید با هنر بومی خود با جهان آن سوی مرزها ارتباط برقرار نماییم، بیان داشت: تقلید کامل از هنر و فرهنگ بیگانه جز مورد تمسخر قرار گرفتن، ارزشی ندارد.


مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، رسیدن به عزت واقعی را در بازگشت به هنر و فرهنگ بومی دانست و تصریح کرد: باید به متون کهن و غنی خود بازگردیم و بدانیم که در همه حوزه ها مانند، تئاتر، موسیقی و حتی قلم باید چیزی برای گفتن داشته باشیم.
 

ایمانی، خاطرنشان کرد: اگر زبان و فرهنگ بومی ما آسیب ببیند، دچار استحاله فرهنگی خواهیم شد.


وی اشاره به اینکه باید همانند یک مسلمان تمام عیار دیده شویم، یادآور شد: هنر ما باید معرف تشخص فرهنگی ما باشد و اعتقاد به هنر با نگاه بومی، خدمت گذاری به جامعه است.


گفتنی است، این مراسم با تقدیر از جمع پیشکسوتان، برترین های نمایش نامه نویسی، بازیگری، رسانه و آموزشگاه های تئاتری و با حضور محمود عزیزی بازیگر پیشکسوت تئاتر، تلویزیون و سینما، رحیم نوروزی و برزو ارجمند از بازیگران جوان عرصه سینما و تلویزیون به پایان رسید.


پایان پیام/
 

کد خبر 37958

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha