متوسط زمان گفت‌وگو در خانواده‌های ایرانی 17 دقیقه است

خبرگزاری شبستان: متخصص علوم رفتاری گفت: نتایج پژوهشی‌ در طول سه سال نشان داد که متوسط زمان گفت‌وگو در خانواده‌های ایرانی 17 دقیقه در روز است.

مجید ابهری، متخصص علوم رفتاری و بنیانگذار آسیب‌شناسی اجتماعی در ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان متوسط زمان گفت‌وگو در خانواده‌های ایرانی را 17 دقیقه در روز دانست و گفت: طبق پژوهش بنیاد علوم رفتاری در طول سه سال از سال 89 تا 91 زیر نظر اینجانب معلوم شد متوسط زمان گفت‌وگو در خانواده ایرانی 17 دقیقه در روز است.

 

وی افزود: با توجه به تغییر سبک زندگی و تمایل روش‌های زندگی به زندگی غربی کم‌کم روابط عاطفی در خانواده‌های ایرانی کمرنگ می‌شود.

 

ابهری ادامه داد: افزایش 4 برابری مغازه‌های فست‌فود نشان از رونق‌افتادن سفره‌های صمیمی و محبت‌آمیز خانواده‌های ایرانی دارد.

 

 

وی تصریح کرد: حداقل در هنگام غذاخوردن پدر و مادر وقت داشتند با فرزندان خود و با یکدیگر صحبت کنند و از وضعیت آنان مطلع گردند.

 

متخصص علوم رفتاری اظهار کرد: امروزه در اکثریت خانواده‌ها ساعت معینی برای غذاخوردن وجود ندارد و هر یک از اعضای خانواده در یک ساعت خاص غذا می‌خورند و از نظر بودن در کنار یکدیگر در اوقات فراغت بعد از اتمام کار روزانه متأسفانه تلویزیون و بیشتر از آن ماهواره زمان خانواده‌ها را پر کرده است.

 

ابهری افزود: والدین همراه با فرزندان به صفحه تلویزیون در تعقیب سریال مورد علاقه خود خیره می‌شوند و فرزندان با توجه به سن‌هایشان اوقات فراغت خود را با بازی‌های رایانه‌ای یا گوشی‌های تلفن همراه پر می‌کنند.

 

این متخصص علوم رفتاری بیان کرد: هنگام حضور در خانه هر کدام در گوشه‌ای به کار خود مشغول هستند، دیگر از گردش‌های خانوادگی و میهمانی‌های فامیلی خبری نیست البته بخشی از این کاستی‌ها به تورم، گرانی و گرفتاری‌های شغلی مربوط است.

 

ابهری ادامه داد: اما همه این کمبودها را نمی‌توان به حساب مشکلات مالی گذاشت چرا که اگر عاطفه‌ای باقی مانده باشد بین خانواده‌های کم‌درآمد است.

 

وی اظهار کرد: توجه به این نکته اساسی که فاصله عاطفی بین اعضای خانواده باعث بروز بحران هویت و تغییرات فرهنگی در فرزندان می‌گردد و باید والدین را به فکر وا داشته و آنها را به تغییر سبک زندگی و هدایت به طرف سبک زندگی اسلامی- ایرانی باشد.

 

بنیان‌گذار آسیب‌شناسی اجتماعی در کشور با اظهار تأسف از فاصله‌های عاطفی میان اعضای خانواده اظهار کرد: متأسفانه فاصله‌های عاطفی باعث بروز مشکلات گردیده است و اگر بیشتر از آن غفلت شود حفره‌های عاطفی و فرهنگی در هویت فرزندان ایجاد می‌شود.

 

ابهری تاکید کرد: در این میان مدیران جنگ نرم علیه جامعه برندگان واقعی خواهند بود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 379155

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha