امام حسن (ع) قرآن را چراغ درخشنده هدایت و شفای دل ها می داند

خبرگزاری شبستان: میراث قرآنی باقی مانده از وجود امام حسن (ع) ذخیره عظیم تفسیری است که در پنج گونه یعنی روایات تفسیری، بطنی، تطبیقی، استشهادی و علوم قرآنی تقسیم می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ سعیده اقارب پرست و زهرا محققیان به صورت مشترک در کمیسیون سبک زندگی امام حسن (ع) و میراث علمی و فکری آن حضرت به ارائه مقاله با موضوع "گونه شناسی روایات امام حسن مجتبی(ع)" پرداختند.

اقارب پرست با بیان اینکه تبلیغ دین، بیان احکام و تفسیر قرآن از رسالات مهم ائمه بوده است، گفت: میراث قرآنی باقی مانده از وجود امام حسن (ع) ذخیره عظیم تفسیری است که در پنج گونه یعنی روایات تفسیری، بطنی، تطبیقی، استشهادی و علوم قرآنی تقسیم می شود.
اقارب پرست در ادامه اشاره کرد: امام حسن (ع) قرآن را چراغ درخشنده هدایت و شفای دل ها می داند و در پی آن است، قلب را که مرکز فرماندهی بدن می باشد در اختیار قرآن قرار دهد، چراکه قلب به وسیله اندیشیدن، زندگی روشن خود را می یابد.


وی افزود: امام حسن (ع) قرآن را راه سعادت می داند و سایر کتاب های آسمانی را تحریف شده می دانستند و بدترین مردم را کسی می دانستند که به قرآن عمل نکند و حدود و قوانین قرآن را ضایع کند.
اقارب پرست در مورد گونه شناسی گفتارهای قرآنی امام حسن (ع) گفت: احادیثی را تفسیری گویند که به شأنی از شئون قرآن کریم، مانند نزول آن، قرائت ان، معنای ظاهری، معنای باطنی و تنزیل یا تأویل مربوط باشد و گفتارهای قرآنی امام حسن (ع) را با توجه به کارکردهای آن به انواع روایات تفسیری، روایات تأویلی، روایات تطبیقی، استشهادات و روایات مربوط علوم قرآنی تقسیم کردند.
وی تبیین معنای ظاهری آیات قرآن را روایات تفسیری خواند و بیان کرد: گفتارهای قرآنی امام حسن (ع) تحت قالب روایات تفسیری به زیرمجموعه های تببین واژگان قرآن در زمان نزول، شرح آیات جهت رفع ابهام از آیات، تفسیر قرآن به قرآن، تفسیر قرآن به سنت و تفسیر موضوعی قرآن تعریف می شود.


وی در ادامه این مطلب گفت: روایات منقول از امام درباره جری و تطبیق آیات، در قالب سه دسته مصداق انحصاری، مصداق اکمل و مصداق عام تجزیه پذیر است.
وی افزود: در برخی روایات نیز امام به آیات قرآن استشهاد نموده اند که این امر یا آشکارا به نص آیه یعنی به آیات اعتقادی و فقهی اشاره می کند و یا به مفهموم آیات می پردازد.
اقارب پرست اظهار کرد: روایات مربوط به علوم قرآنی نیز به دو دسته بیان سبب نزول و بیان خواص و فضایل سوره ها تقسیم پذیر اند.
وی در خاتمه خاطر نشان کرد: بدیهی است آشنایی با هر یک از گونه ها، خصوصا با در نظر گرفتن اوضاع زمان خاص حضرت و رویارویی ایشان با جریانات فکری و سیاسی مختلف، تاثیر به سزایی در شناخت آیات دارد و تنها از این طریق می توان به تفسیر درست قرآن و لزوم همراهی عترت با قرآن دست یافت.

 پایان پیام/

 

کد خبر 379073

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha