به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، دکتر ابراهیم رحیمی زنگنه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، امروز(2 تیر) در جمع مدیرات موسسات قرآن و عترت، گفت: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود که پشتوانه و مایه اصلی آن براساس قرآن و آموزه های قرآنی بنا نهاده شده بود.
وی تصریح کرد: انقلاب یک سونامی فرهنگی ایجاد کرد و آن جامعه طاغوت زده و تحت تأثیر اندیشه های غربی به یکباره با نفخه قدسی انقلاب متحول شد.
رحیمی زنگنه، افزود: این انقلاب در اقشار مختلف مردم تحول آفرین بود و ما را به لحاظ فرهنگی بسیار تقویت کرد.
وی گفت: جنگ یکی دیگر از تحولات فرهنگی بود که در کشور رخ داد و علی رغم آن ظاهر خشن و تأثیرات مخربی که داشت، توانست بسیاری از انسان ها را در جامعه تربیت کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، با بیان اینکه نگاه ما به جنگ، نگاه ارزشی بود، اظهار داشت: بخش عمده ای از جامعه ما بیمه شده جنگ و فضای اخلاص، ایمان و ازخودگذشتگی آن دوران است.
وی گفت: از دوران سازندگی به بعد غفلت اتفاق افتاد و چون تصور می کردیم یک انقلاب دینی داشتیم و آن گونه در هشت سال مقاومت کردیم، دیگر نیازی به فرهنگ سازی نیست و این بخش را در اولویت قرار ندادیم .
دکتر رحیمی زنگنه، خاطرنشان کرد: در این دوران اقتصاد و سازندگی و بازسازی در اولویت قرار گرفت و شاید در ابتدا هم ضرورت بود اما همزمان باید به بحث فرهنگ هم توجه می کردیم که این مسئله صورت نگرفت و تاکنون نیز توجه نکرده ایم.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به اقتصاد و فرهنگ، گفت: مقام معظم رهبری به دلیل همین غفلتی که نسبت به فرهنگ صورت گرفته است و با درک ضرورت تاریخی و زمانی امسال را به سال فرهنگ نامگذاری کردند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، با انتقاد از اینکه علی رغم تأکیدات رهبری بر معطوف شدن توجهات مسئولین به مسئله فرهنگ، بودجه های این حوزه ناکافی نامتناسب با نیازهای موجود است، گفت: فرهنگ اساس توسعه است اما در حال حاضر نیز تمام سرمایه و امکانات کشور صرف عمران، ایجاد اشتغال و ساخت و ساز می شود.
وی ادامه داد: پرداختن به این مسائل در کشور مهم است اما تا فرهنگ درست نشود و عناصر فرهنگ ساز را که ریشه در تعالیم قرآنی دارد در جامعه ایجاد نکنیم، امکان رسیدن به توسعه واقعی وجود ندارد.
رحیمی زنگنه، تصریح کرد: بنا بر تعبیر مقام معظم رهبری اگر اقتصاد بدون فرهنگ هم امکان رشد داشته باشد که ندارد، باز آن توفیق موثر نیست و از دلش اختلاس، اختلاف طبقاتی و مرفهین بی درد بیرون می آید.
وی اظهارداشت: در جامعه انقلابی و اسلامی ما که باید قرآن مرکز و محور تمام آموزه هایش باشد چرا با غفلت از فرهنگ، شاهد بروز و ظهور عوامل سوق دهنده کشور به سمت رشد و توسعه از جمله ترجیح منافع ملی بر منافع فردی، فرهنگ کار و مصرف و وجدان گروهی نیستیم.
رحیمی زنگنه، وضعیت بودجه نهادهای فرهنگی را دلیل بر غفلت از این حوزه خواند و گفت: کل بودجه فرهنگی اداره کل که متولی اصلی فرهنگی در جامعه هست در سال به اندازه برگزاری یک همایش بین المللی نیست.
وی با تأکید بر بازنگری در روش های سنتی، اظهار داشت: در حالی که دشمن با هزینه های نجومی در رسانه ها، ساخت انواع بازی های کامپیوتری، انیمیشن و فیلم فرهنگ ما را تحت تأثیر قرار می دهد نمی توان با این نگرش که نباید کارهای فرهنگی را دولتی کرد از موسسات قرآنی غافل شده و هیچ بودجه ای برای پشتوانه فعالیت های آنان در نظر نگرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، با انتقاد از این استدلال دولتی نکردن و مردمی بودن برنامه های فرهنگی در کشور، تأکید کرد: دولت و همه نهادهای متولی باید در این زمینه ورود پیداکنند.
وی تعدد دستگاه های متولی فرهنگ را موجب تشدد در تصمیم گیری ها دانست و گفت: علی رغم اینکه متولی فرهنگ یک دستگاه نیست، امکانات و بودجه نیز به اندازه کافی وجود ندارد.
رحیمی زنگنه، در ادامه در پاسخ به سئوالات و درخواست های مدیران موسسات قرآن و عترت استان، اظهار داشت: بخش عمده ای از کارها و دغدغه های شما بدون توجه به بحث مالی و امکانات قابل حل است.
وی خواستار توجه موسسات در برنامه آموزشی خود به درون مایه های قرآن شد و گفت: گرچه توجه به ظاهر قرآن اعم از قرائت و درست خوانی مهم است اما آموزش ها باید به سمت محتوا، درون مایه و تفسیر قرآن برود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، برگزاری کارگاه های آموزشی تفسیر قرآن ویژه مربیان موسسات را از برنامه های معاونت قرآن این ادراه کل عنوان کرد و گفت: مربیان تجلی قرآن در ادبیات را با آشناساختن نوآموزان با ادبیات و اشعار قرآنی و تفاسیر عرفانی در دستور کار قرار دهند.
وی در پایان تشکیل شورای هم اندیشی موسسات، ارائه طرح های قرآنی برجسته در سطح ملی، توانمندسازی نیروی انسانی با برپایی کارگاه های آموزشی ویژه مربیان، ورود خیرین به عرصه فعالیت های قرآنی و جلب مشارکت انان در این زمینه و همچنین تعامل موسسات با حوزه و دانشگاه را مورد تأکید قرار داد.
پایان پیام/
نظر شما