به گزارش خبرنگار شبستان، در نشست مطبوعاتی رئیس سازمان سینمایی، ایوبی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در مورد نمایش فیلمهای خارجی در سینماهای کشور برای کسب درآمد و کمک به سینمای ملی گفت:در بسیاری از کشورها فیلم خارجی را نمایش می دهند و با مالیات سنگینی که از راه بلیط فروشی این فیلمها تامین می شود،به سینمای کشورشان کمک می شود.قطعا اگر این اتفاق در سینمای ایران هم بیفتد ممکن است کمک بزرگی به سینمای ایران شود اما هنوز در این مورد هیچ تصمیمی گرفته نشده است.بخشی از مخالفان این مساله بعضی تهیه کنندگان و کارگردانان هستند که مخالق این جریان هستند اما این مساله برای سازمان سینمایی هنوز یک بحث باز است و دوست داریم این مساله را حل کنیم.
او در پاسخ بخش دیگر سوال خبرنگار شبستان در مود ساخت سالنهای سینما در تمام شهرهای ایران گفت:هزاران شهر در ایران سینما ندارند که تعدادی از انها هم شهرهای ثروتمند ایرانند.این آماری نگران کننده است مخصوصا که بخش عمده مردم رسم رفتن به سینما را دارند فراموش می کنند.بسیاری از سالنهای موجود در این شهرها هم قدیمی هستند و امکانات آسایشی برای مردم را ندارند.ضمن تلاش برای نو سازی سالنهای سینما،در بعضی از این شهرها ارشاد مجتمع های فرهنگی دارد که بسیاری از آنها قابلت استاندارد سازی برای سینما را دارند.با تجهیز این سالنها در بعضی از شهرها مثل زاهدان،حالا مردم شهر سالن سینما کوچک دارند و این طرح در سایر بخشهای کشور هم در حال انجام است.
او در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در مورد فیلم رستاخیز،گفت: فیلم رستاخیز در زمان نمایش در جشنواره فیلم فجر دچار حادثه شد چرا که عده ای خواستند در میان جامعه دینی ما نسبت به فیلم بدگمانی ایجاد کنند که تا حدودی موفق بودند و بخشی از جامعه دینی ما نگران شد.
وی ادامه داد: من در دیدار با ائمه جمعه تاثیرگذار و مراجع دینی درباره ماهیت فیلم توضیح دادم و نگرانی آنها حل شد اما برخی از انها نیز اصلاحاتی را پیشنهاد کردند که درویش و تیمش آنها را در فیلم اعمال کردند.
ایوبی افزود: امروز جلسه شورای پروانه نمایش برای تصمیم گیری درباره اعطای پروانه نمایش به رستاخیز تشکیل خواهد شد.
در این نشست ایوبی در پاسخ سوالی در مورد وضعیت فیلم های توقیفی در سینمای ایران گفت: برخی فیلم ها طی سال های گذشته توقیف شدند که دلیلی برای توقیف آنها وجود نداشته است. ما همین جا اعلام می کنیم که سینماگرانی که فیلم هایشان توقیف شده است، نگران نباشند. البته برخی شغلشان نگرانی است و در مود آنها کاری نمی توان کرد. نباید فراموش کنیم که شورای نظارت و ارزشیابی از افراد شناخته شده نظام که همگی معتقد به آرمان های نظام و رهبری هستند، تشکیل شده و هرگز به فیلم های به تعبیر آقایان، حامیان فتنه مجوز نمی دهند. اما به فیلمهایی که ناحق مجوز نگرفتند و در کمد سازمان سینمایی قرار گرفته اند، مجوز اهدا خواهد شد.
رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به اینکه تکلیف فیلم های «عصبانی نیستم» و «خانه پدری» چه خواهد شد؟ گفت: با کیانوش عیاری، کارگردان فیلم «خانه پدری» 2 جلسه مفصل داشتیم و صحبت هایی کردیم، اما پروانه نمایش این فیلم باید توسط شورای نظارت و ارزشیابی صادر شود. من با صحبت دوستانه ای که با کیانوش عیاری داشتم ملاحظات خود را نسبت به این فیلم نه به عنوان رئیس سازمان سینمایی بلکه به عنوان یک پدر و یک کارشناس اجتماعی گفتم و عنوان کردم من با صحنه اول فیلم و خشونت به تصویر کشیده شده در آن مشکل دارم چون نمی خواهیم با سینما باب خشونت را در جامعه باز کنیم. خوشبختانه با عیاری به یک نتیجه مشترک رسیدیم و پیشنهاد کردم که جمعی از بزرگان روانشناس و جامعه شناس مطرح کشور این فیلم را دیده و نظر علمی خود را بیان کنند تا به نظر آنها عمل کنیم.
وی در رابطه با فیلم «عصبانی نیستم» گفت: فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» پروانه نمایش دارد و تصمیم جدیدی قرار نیست برای آن گرفته شود. سازنده این فیلم هم با تعامل خوبی این فیلم را تبدیل به یک فیلم اجتماعی کرده است و در واقع از نظر شورای پروانه نمایش، «عصبانی نیستم» یک فیلم اجتماعی و غیر سیاسی است.سازمان سینمایی بنا ندارد تا فیلم هایی را که به مسائل سیاسی دامن می زنند، اکران کند.
رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به سوالی با اشاره به اینکه در جام جهانی فوتبال انتظار می رفت که سالن های سینما از رونق بیفتد، گفت: امیدوارم شورای صنفی نمایش برای جذب مخاطب در ماه رمضان برنامه مناسبی داشته باشد تا شاهد سینمای پررونقی در این ماه باشیم.
وی افزود:اگر وضع سینمای ایران عادی شود بسیاری از مشکلات برطرف خواهند شد اما از ما انتظار معجزه در سینما نداشته باشید. امیدوارم هر چه سریعتر حاشیه های سینما از جمله وضعیت خانه سینما از بین برود. الان ما به بخشی از درخواست های سینماگران رسیدگی می کنیم اما خانه سینما را مرجع اصلی رسیدگی به مشکلات اهالی سینما قرار دادیم.
ایوبی با اشاره به فیلمسازان اول گفت: باید از فیلم اولی ها حمایت و به آنها رسیدگی کرد، نباید کاری کنیم که فیلم اولی ها، فیلم اول و آخر خود را بسازند، به همین دلیل محدودیت هایی را برای ارائه پروانه ساخت برای کارگردانان فیلم اول در نظر گرفته ایم. سازمان سینمایی در سال جاری از 10 فیلم اول حمایت می کند که این فیلم ها زیر نظر یکی از کارگردانان برجسته سینمای ایران تولید می شوند. در واقع با چنین شرایطی ساخت فیلم اول تبدیل به یک کارگاه آموزشی برای فیلم سازان اولی می شود.
رئیس سازمان سینمایی بیان کرد: در عرصه کتاب به دلیل آنکه شغل اصلی من معلمی است، به دنبال ارتقای بخش انتشارات و نشر سینمایی هستم. در حال حاضر بهترین کتاب های صنعت سینما از 5 سال پیش تا امروز شناسایی شده و در کتابخانه سازمان سینمایی قرار می گیرد. هیچ چیز جای کتاب را نمی تواند بگیرد. به زودی 16 عنوان اثر خوب سینمایی ترجمه و منتشر می شوند.معاونت آموزشی پروژه تحقیقاتی خوبی را با دانشگاه تهران آغاز کرده است. باید دانش سینمای ایران را ارتقا بخشید و به سمت اقتباس از گنجینههایی که در فرهنگ و تاریخ ما است، پیش برویم. اگر در هر کشوری کتابی مانند شاهنامه وجود داشت، هزاران فیلم خوب از آن ساخته می شد. امیدوارم از این ذخیره های فرهنگ و تمدن ایران استفاده کنیم.
این مدیر سینمایی در توضیح ارائه دفترچه رویکردها، راهبردها و سیاست های سینمایی اشاره کرد: این یک دفترچه عملیاتی است که سرفصل های فعالیت های سازمان سینمایی را تا پایان سال جاری بیان کرده است. با وجود این دفترچه شما می توانید در پایان سال از ما بپرسید چه کارهایی را انجام داده و چه کارهایی را انجام نداده اید.
وی با اشاره مجدد به فعالیت های خانه سینما توضیح داد: یکی از ماموریت های اصلی خانه سینما به عنوان یک نهاد صنفی رسیدگی به امور صنفی است که دغدغه اصلی اعضای خانه سینما نیز همین است. خانه سینما باید یک چتر فراگیر برای همه جناح ها باشد زیرا سازمان سینمایی باید از یک چنین بازوی مشورتی که توسط اهالی سینما شکل گرفته به درستی استفاده کند. خانه سینما اگر به عنوان یک صنف قدرت گرفته و به بلوغ برسد ما می توانیم بخشی از وظایف خود را که مربوط به اصناف سینمایی است به آنها واگذار کنیم.
ایوبی در پاسخ به اینکه برنامه بنیاد فارابی برای حمایت از تولید فیلم ها چگونه است؟ بیان کرد: بنیاد فارابی بودجه ای برای حمایت از فیلم ها در دست دارد که بر اساس آن بخشی از فعالیت حمایتی خود را آغاز کرده است. امیدوارم بخشی از فیلم های کشور که نیاز به حمایت مالی دارد از این طریق به مرحله تولید برسد.
رییس سازمان سینمایی درباره مالیاتی که سینماها باید به شهرداری پرداخت کنند،گت: درباره کسر مالیات از درآمد اهالی سینما با شورای شهر و احمد مسجدجامعی رییس شورای شهر صحبت کرده ایم تا اهالی سینما از پرداخت مالیات معاف شوند.
وی در جواب به این سوال که چرا رییس جمهور در جلسات شورای عالی سینما حضور نمی یابد، عنوان کرد: هنوز شورای عالی سینما جلسات اصلی خود را آغاز نکرده که رییس جمهور بخواهد در آن شرکت کند. ما تنها یک جلسه مقدماتی با کارگروه ها برگزار کرده ایم. وقتی این جلسات به جمع بندی رسید جلسه اصلی را با دکتر روحانی برگزار خواهیم کرد.
ایوبی در بخش دیگر درباره شناورسازی قیمت بلیت سینماها گفت: شورای صنفی نمایش باید دراینباره تصمیم بگیرد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: شورای سیاست گذاری جشنواره فیلم فجر به زودی معرفی می شوند و در زمینه حمایت از فیلمسازان جوان در جشنواره فیلم فجر نیز تصمیم گیری می کنیم.
بحث حضور سینمای ایران در بخش بین الملل بخش دیگری از صحبت های ایوبیبود و او در این باره گفت: هر فیلم خوبی که ساخته شود راهش را به دنیا باز می کند. فیلم هایی که تنها برای بخش بین الملل ساخته می شوند معمولا موفق نیستند در حالی که فیلم هایی که برای ملت و کشور ساخته می شوند در سطح جهان نیز بهتر دیده می شوند.
وی در بخش دیگر صحبت هایش عنوان کرد: برخی سینماها در راستای کمک به سازمان سینمایی فعالیت می کنند که ما هم از آنها حمایت می کنیم اما اگر تشکیلاتی بخواهد خود را در تقابل با سازمان سینمایی باشد ما اجازه فعالیت به آنها را نمی دهیم.
در ابتدای این نشست،تصاویری از فعالیت یک ساله معاونت سینمایی به نمایش در آمد و در پایان این نشست که به دلیل اعتراض خبرنگاران زود تمام شد،قرعه کشی به عمل آمد و چهارده خبرنگار جهت حضور در رویدادهای جهانی به همراه هیاتهای معاونت سینمایی انتخاب شدند.
پایان پیام/
نظر شما