به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری پلیس سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده ناجا در نشست فصلی معاونین حوزه مرکزی، فرماندهان استانها و مرکز آموزش مرزبانی ناجا گفت: امیدوارم بتوانیم از برکات ماه شعبان و رمضان بهترین استفاده را ببریم چرا که شعبان ماه استغفار است و باید در این ماه با آمرزش گناهان به استقبال رمضان برویم.
وی با اشاره به اینکه انسان باید صلاحیت حضور در ضیافت ا... را پیدا کند افزود: البته معنی این ضیافت سفرههای رنگی نیست بلکه منظور کسب عبادات معنوی در این ماه می باشد؛ فلسفه این ماه مبارک خودسازی است و مرزبانی نیز یک عبادت بسیار بزرگ و از عناوین مجاهدون است که در قرآن کریم به آن اشاره شده.
فرمانده ناجا یادآور شد: امروز مفهوم مرز دیگر سرزمینی و خاکی نیست بلکه منظور، مرز عقیدتی و دفاع از یک نظام مقدس است و مرزبانان ما در واقع، امنیت شایستهترین مردم روزگار را تأمین میکنند.
این مقام ارشد انتظامی خطاب به مرزبانان گفت: چشمان بیدار شما، مردم و نظام را از حملات دشمنان مصون میدارد و با وجود ناامنیهای بسیار پیرامون ما، مردم به برکت چشم، قلب بیدار و وجود افراد آگاه و هوشمند و انگیزههای الهی از این توطئه ها مصون هستند و باید قدر این نعمت را بدانیم.
احمدی مقدم خدمت در مرزبانی را بالاترین ثواب دانست و افزود: همان گونه که در قرآن آمده دلها با ذکر خدا آرام میگیرند البته ذکر مراتبی دارد که اولین مرتبه آن لسانی است و مقدمهای میباشد برای باور قلبی یعنی ذکرها را در درون خود نهادینه کنیم تا بتوانیم منافع مادی و کوتاه مدت خود را فدای منافع معنوی و بلندمدت نکنیم ؛ مهمترین تجلی این ذکرها خدمت به مردم و دین خدا است . بنابراین خدمت در نیروی انتظامی به خصوص در مرزبانی کاری جهادی و عبادتی بزرگ است و مرزبانان ما باید با خلوص نیت ، صبر و پایداری به این وظیفه خطیر ادامه دهند.
فرمانده نیروی انتظامی با تأکید بر اینکه مرزبانی یکی از مهمترین مصادیق حرکت جهادی در نیروی انتظامی است، تصریح کرد: ناجا به دلیل امنیت آفرینی برای مردم همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند: مصداق مجاهدان فیسبیل ا... هستند و مرزبانان به دلیل سختی ، دوری و خطرپذیری بیشتر در قله این جهاد قرار دارند. بنابراین باید حضورشان را در این فرماندهی و خدمت در آن قدر بدانند.
مقدم با اشاره به اینکه بهترین توشه برای سفر آخرت تقوا است بیان داشت: هر چه سختیها را تحمل کرده و در مقابل آن بردبار باشیم در کسب مقامات اخروی موفقتریم و خدمت در مرزبانی و نیروی انتظامی مصداق همین صبر است.
وی مولفههای مدیریت جهادی را اخلاص، سختی کار، خستگی ناپذیری ، کارآمدی ، خدمترسانی ، جلب رضایت مردم و فدا کردن آسایش خود برای دیگران برشمرد و افزود: امیدوارم خداوند به ما کمک کند تا با تکیه بر مدیریت جهادی در زمره مجاهدان فی سبیلا... قرار بگیریم.
این مقام ارشد انتظامی در بخش دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه از زمان تأسیس مرزبانی تاکنون گامهای بلندی برداشته شده است تصریح کرد: در فرآیند شکلگیری مرزبانی حرکت جهادی را شاهدیم و این فرماندهی با سرعت بالا و جغرافیایی با تهدیدات زیاد شکل گرفت؛ اگر در گذشته مرزبانی تنها برای انجام اقدامات حقوقی در مرزها حضور داشت اما امروز با ساخت برجکها ، پاسگاه، یگانهای سواره و پیاده، تجهیزات مراقبتی و الکترونیکی زمینی ، هوایی و دریایی شاهد پیوستگی برای ایجاد امنیت مردم هستیم.
سردار احمدی مقدم با اشاره به اینکه امروز نیروهای ما در مرزها مستقر شدند و در سختترین شرایط در حال انجام وظیفه هستند گفت: خدمترسانی به تولیدکنندگان و امنیت آفرینان از وظایف ما است. اما واگذاری امکانات و تجهیزات به یک سازمان چند دههزار نفری که در زمان کوتاهی شکل گرفته مستلزم زمان است.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم تا پایان امسال در مرزهای شرقی و غربی بدون جاده و تأسیسات مرزبانی نباشیم یادآور شد: حضور برادران سپاه درمرزهای شرقی غنیمتی بود، هر چند آنها 250 تا 300 کیلومتر مرز را کنترل می کنند و اگر امکانات لازم را نمیآوردند، انسداد مرزهای شرقی چند برابر زمان میبرد.
وی با اشاره به اینکه باید از زحمات مرزبانان عزیزمان که در زمستان و در قلههای سر به فلک کشیده آذربایجان شرقی و کردستان با تمامی سختی خدمت میکنند تشکر کنم و لازم است تسهیلات لازم را برای آنان فراهم کنیم؛ گام اول ما تأسیس راه ، برجک و استحکامات مرزی و گام دوم نیز ایجاد فیبر نوری، تجهیزات مراقبتی، آب و برق و همچنین خانههای سازمانی است بنابراین تا پایان برنامه ششم تلاش داریم تا خدمات را به مرزها برسانیم.
مقدم یاد آور شد : در گذشته در استانهای ایلام و کرمانشاه با وجود جنگ اصلا جادهای وجود نداشت اما امروز راهها در این دو استان ساخته شده است.
وی با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان به دلیل تهدید مواد مخدر و تروریست، بیشتر در کانون توجه است افزود: در تلاشیم در تمامی مرزها تا پایان برنامه ششم وضع مطلوب را ایجاد، وظایف مرزبانی را محقق و در سواحل جنوبی نیز واحدهای ساحلی و دریابانی را تقویت کنیم.
فرمانده ناجا با اشاره به اینکه انسداد مرزها منجر شد تا قاچاق مواد مخدر به سمت دریا کشیده شود، تصریح کرد: البته با اقداماتی که در مرزهای آبی انجام دادیم امروز هیچ ماده مخدری از آبهای سواحل جنوبی به سمت قطر نمیرود ؛ آنها همواره معترض بودند که مواد مخدر از مسیر افغانستان به ایران و سپس کشور آنان ترانزیت میشود اما این نگرانی از بین رفته است.
این مقام ارشد انتظامی بر منظم شدن و مدرن کردن پایانههای مرزی تأکید کرد و افزود: مدرنسازی تنها وظیفه ناجا نیست بلکه گمرگ و پایانههای نیز در مرزها وظایفی دارند و هماکنون با حضور وزارت راه و اقتصاد، نیاز به هماهنگی بین تمامی این سازمانها داریم.
سردار احمدی مقدم با تأکید بر اینکه باید از پتانسیلهای موجود برای کسب منافع اقتصادی به خصوص در استانهای مرزی حداکثر استفاده را کنیم افزود: ظرفیتهای مناسبی برای رونق کار و اشتغال در استانهای مرزی وجود دارد تا مرزنشینان از راه قاچاق معیشت نکرده و به سمت مشاغل آبرومندانه و درآمد بالا بروند؛ امروز در مرزهای غربی این اتفاق افتاده است، بازارچههای مرزی ایجاد و برای مرزنشینان نیز معیشت فراهم شده به طوری که هماکنون کرمانشاه و کردستان به قطب گردشگری تبدیل شده و میلیونها مسافر برای خرید کالا نیز به این استانها میروند و شاهد رونق اقتصادی و شکوفایی این مناطق هستیم.
احمدی مقدم همچنین بر مدرنسازی بازارچهها و مرزها ، ایجاد استحکامات مرزی، استفاده از تجهیزات الکترونیکی، اپتیکی و سیستمهای هوشمند به منظور بینیازی از بکارگیری نیروی انسانی انبوه تأکید کرد و افزود : امروز میتوانیم تکیه بر نیروی انسانی را اندکی کاهش داده و از تجهیزات، بیشتر استفاده کنیم.
وی بر اشراف اطلاعاتی، همکاری عملیاتی و اطلاعاتی با مرزبانان کشورهای همسایه نیز تأکید کرد .
این مقام ارشد انتظامی به حادثه گروگانگیری چند نیروی مرزبانی اشاره کرد و گفت: این حوادث کاستیها را برای ما آشکار کرد، هر چند از یک بعد تلخ است اما برای ما عبرتآموز بود چرا که کم کاری و بیانضباطی یک فرمانده و غفلت او منجر به وقوع حادثه شد و ما دریافتیم که زنجیره نظارت و آموزش در آنجا ایراد داشت، در این حادثه سربازان در جایی بودند که به علت ریزش باران دچار سرماخوردگی شدند و در پی آن به داخل چادر رفتند؛ ما قطعا با کمکاری فرماندههایمان برخورد خواهیم کرد. چرا که نظارت و صیانت از نیروها به منظور پیشگیری از تخلفات برای ما امری بسیار مهم است.
وی تاکید کرد: مسئول مستقیم را تنبیه کرده ایم و علاوه بر آن با رده بالاتر نیز برخورد کردیم. هر فرمانده ای باید روی دو رده پائین تر از خودش نظارت داشته باشد ضمن اینکه فرمانده مرزبانی باید حداقل در طول سال هر هنگ را دو بار بازدید کرده باشد.
احمدی مقدم اظهار داشت: نباید بگوییم که این فرد سرباز است و آن را در گوشه ای رها کرده و نسبت به آن غفلت کنیم. باید از نیروها صیانت کنیم تا از وقوع تخلفات جلوگیری شود.
مقدم با اشاره به اینکه تهدیدات در آن سوی مرزها امروز یکی از مسائل مهم ما است خاطر نشان کرد: از جمله این تهدیدات باید به مواد مخدر و قاچاق انسان اشاره کنم؛ قاچاق انسان منجر میشود تا اپیدمیها به کشور وارد شوند و از طرفی این افراد دست به جرایم مختلف و حتی تکدیگری بزنند . البته با اقدامات کنترلی در این سالها ما شاهد کاهش این تهدید هستیم .
وی ادامه داد : برخی از اتباع بیگانه به طور قانونی وارد کشور میشوند، دیگر حاضر به ترک کشورمان نیستند این نیز یکی از مشکلاتی است که با آن مواجه ایم البته حل آن آسان است.
وی با بیان اینکه انسداد مرزها منجر به کاهش چشمگیر ورود مواد مخدر به کشور شده است یاد آور شد: امروز ورود مواد مخدر به سختی و در حد کولهباری است البته مشکل اصلی ما در مرز سیستان و بلوچستان است که با انسداد کامل این مرز بخش اعظمی از مشکل حل خواهد شد؛ انسداد مرزهای خاکی هماکنون منجر شده تا ترانزیت به دریا کشیده شود بنابراین لازم است در این مناطق خود را تجهیز کنیم.
احمدی مقدم به ابتکارات مرزبانان کشورمان اشاره کرد و اظهار داشت: مرزبانان ما توانستند یک شناور 50 فوتی را که قابل استفاده نبود با قیمت کمتر از 10 درصد خرید و با رعایت تمامی استانداردها ، نوسازی و تبدیل به شناور روز کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از تهدیدات ما در مرزها گروههای تروریستی می باشند گفت: دشمن از ابتدای انقلاب تاکنون با تزریق گروههای تروریستی به دنبال ایجاد ناامنی در داخل کشور است اما موفق نبوده و هوشیاری مردم، علما، دستگاههای امنیتی، متنفذین و ... منجر به خنثی شدن نیات آنها شده است، اما آنها نیز کوتاه نمیآیند چرا که نمیخواهند جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم حرکت رو به جلو داشته باشد و اگر در میز مذاکره کوتاه میآیند به دلیل قدرت کشورمان و از سر ناچاری است.
وی با تأکید بر اینکه دشمن در تلاش است تا پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را کند نماید، افزود: اگر آنها قدرت داشتند برخوردهای شدیدتری با ما میکردند؛ دشمنان در حوزه انفعالاند و جمهوری اسلامی ایران نیز دست برتر و همانند جزیرهای امن، مردم و کشور را زیر چتر امنیت در مقابل طوفان فتنهها حفظ کرده است که بخشی از این مهم به دست مرزبانان و واحدهای نظامی محقق شده است.
پایان پیام/
نظر شما